AANBOD MAANDCURSUSSEN

Onze maandcursussen zijn er voor iedereen want iedereen kan (nog beter) leren koken bij Kookschool Castricum!

 De maandcursussen zijn voornamelijk bedoeld voor personen die zich niet willen binden aan een langdurige cursus maar zich wel meer willen verdiepen dan bij een een eenmalige kookshop of kookdemo mogelijk is.

Je wil jezelf écht bekwamen/verbeteren in specifieke kookonderdelen. Nou, dat kan bij ons! Want in een maand tijd (dus 4 lessen) kan je heel veel leren!

Maarrrrrrr….Stel je wil tussendoor instappen en liever 2 of 3 lessen volgen, dan kan dat bij een beperkt aantal cursussen óók.

Onze cursussen kenmerken zich door een ongedwongen sfeer, gezelligheid en beleving. Je zult er van genieten. Het is leerzaam, boeiend en erg leuk.

LET OP: NIET IEDERE MAAND WORDEN ALLE CURSUSSEN UIT ONS CURSUS-ASSORTIMENT GEGEVEN WANT ONS TOTALE AANBOD AAN OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN IS GROTER DAN IN EEN MAAND PAST. WE KIEZEN/WISSELEN DUS REGELMATIG UIT ONS AANBOD! (klik <<< hier >>> voor de KookAgenda)

Kijk dus regelmatig op onze site om je op de hoogte te houden of in de door jou gewenste maand, de door jouw gewenste cursus op de door jou gewenste dag wordt gegeven. Of eenvoudiger, meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang dan als eerste ons aanbod!

 

ONS AANBOD:     (klik op een cursus voor meer informatie)

1)   SNIJ- EN BASISTECHNIEKEN KOKEN

2)   HEERLIJKE KOOKTECHNIEKEN

3)   VLEES

4)   HET 3 GANGEN MENU (serie 1)

5)   HET 3 GANGEN MENU (serie 2)

6)   KOOK JE FIT

Eén van onze speerpunten is de cursus ‘Snijtechnieken en Basistechniek Koken’. Een echte aanrader voor iedereen die graag kookt of wil (gaan) koken. Met het volgen van deze cursus leg je een heel stevige basis om voortaan snel, doeltreffend, smakelijk en bekwaam te koken. (Ook al kook je bij wijze van spreken al 20 jaar naar tevredenheid, je zal er toch heel veel van opsteken en dus met nog veel meer plezier en smaak koken).

 

Ben je een vergevorderde hobby-kok? Dan hebben wij je beslist boeiende cursussen aan te bieden.

Wat dacht je van onze kok/slagerscursus ‘Vlees’. We leren je verschillende soorten (gevulde) rollades te binden (nee, niet in zo’n netje! Echt opbinden!) maar voordat je dat gaat doen zal aan je geleerd worden om zelf het vlees daarvoor uit te benen. We leren Filets te steken tot Contra Filet. En we leren je om zelf je gekookte ham, droge/rauwe ham en paté te maken.

 

 

 

 

 

Maar wat dacht je van de cursussen ‘Het 3 gangen menu’? In 4 weken tijd leren we je per cursus om 4 verschillende driegangen menu’s te bereiden waarmee je voor de dag kunt komen. Vis, vlees en gevogelte. We leren je natuurlijk ook om de menu’s op professionele wijze te presenteren!

Is er deze maand geen cursus bij die jou aanspreekt? Kijk dan later weer op onze site voor de cursussen van een maand verder, enz. Heb jezelf suggesties….We horen dat graag en wie weet zetten we jouw idee om in een boeiende en leerzame cursus.

WAT JE MOET WETEN!

De cursussen gaan door vanaf een minimaal 3 inschrijvingen. Het maximaal aantal deelnemers is 6 tot 8 (afhankelijk van de gegeven cursus).

Je kan bij sommige cursussen ook tussendoor instappen en 1,2 of 3 lessen volgen. Aan jou de keuze.

Wat moet je meenemen? Welnu, feitelijk niets. Ter bescherming van je kleding geven wij je een plastic schort en kun je van onze messen e.d. gebruik maken. Gemakkelijk zittende kleding en stevige schoenen zijn aan te bevelen.

Bij sommige cursussen (bijvoorbeeld bij “Het 3 Gangen menu” en de cursus “Vlees”) mag je de gemaakte gerechten mee naar huis nemen. Wij hebben hiervoor plastic bakjes. Maar wil je aan het thuisfront laten zien hoe mooi e.e.a. werd opgemaakt, kun je eventueel zelf borden meenemen. Aan jou de keuze. Indien van toepassing mag je de recepturen mee naar huis nemen. Notitiematerialen liggen voor je klaar. 

Koffie, thee en water zijn gratis.

Het lesgeld dient voorafgaand aan de cursus in zijn geheel aan ons te zijn betaald, bij voorkeur bij bankoverschrijving. Wij beschikken momenteel (nog) niet over een pinapparaat.

Graag verwijzen we je naar de Algemene voorwaarden (klik <<HIER>>)

KLIK <<<HIER>>> OM JE IN TE SCHRIJVEN