Het 3 Gangen Menu

Logo Kookschool CastricumDoelgroep: De hobby-kok die graag iets bijzonders op tafel wil zetten middels een 3 gangen menu.

We beginnen de menulessen steevast met uitleg van de receptuur en hoe e.e.a. te bereiden. Het zijn pittige menu’s, maar de uitleg is duidelijk en de uitvoering krijg je helemaal te zien door de ogen van de kok. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om deze menu’s voortaan zelf te bereiden.

Alle menu’s bestaan uit een voorgerecht, hoofdgerecht met een telkens wisselend rijst- of aardappelgerecht, bijpassende saus en nagerecht. Hieronder een verkort overzicht.

Programma:

week 1: Zalmtartaartje, gevulde parelhoen en tarte tatinzalmtartaarzalmtartaar

 

 

 

 

Week 2: Mousse van gerookte vis, eendenborst en kaneel bavaroisvoorgerecht van palingmousse eendenborst met ratatouille

 

 

 

 

Week 3: Carpaccio van vis, varkensmedaillons en appeltaartje/vanillecarpaccio van zeeduivel

Week 4: Niçoise salade, saté van Victoria baars en sabayonsalade NicoiseSalade Nicoise met fruit

 

 

 

 

April 2023 – Onze Maandcursussen worden voor jou verfilmd en zodra die gemaakt zijn kan je die streamen in onze Kook-Bioscoop. Maar. . . Kookschool Castricum maakt éérst films van de cursussen Koken op Koksniveau en de vervolgcursus Zelfstandig Koken op Chefsniveau. Daarna volgen de opnames van onze Kookshops en Maandcursussen. En ten slotte de Kook-Demo’s. Naar verwachting kan je de Maandcursussen aan het einde van 2023 downloaden. Nog even geduld dus. . .

Zie Kookschool Castricum ook op FACEBOOKINSTAGRAM en TWITTER.