Doelgroep: De hobby-kok die graag iets bijzonders op tafel wil zetten middels een 3 gangen menu.
We beginnen de menulessen steevast met uitleg van de receptuur en hoe e.e.a. te bereiden. Het zijn pittige menu’s, maar de uitleg is duidelijk en de uitvoering krijg je helemaal te zien door de ogen van de kok. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om deze menu’s voortaan zelf te bereiden.
Alle menu’s bestaan uit een voorgerecht, hoofdgerecht met een telkens wisselend rijst- of aardappelgerecht, bijpassende saus en nagerecht. Hieronder een verkort overzicht.
Programma:
week 1: Zalmtartaartje, gevulde parelhoen en tarte tatin
Week 2: Mousse van gerookte vis, eendenborst en kaneel bavarois
Week 3: Carpaccio van vis, varkensmedaillons en appeltaartje/vanille
Week 4: Niçoise salade, saté van Victoria baars en sabayon met fruit
Ten slotte – Onze maandcursussen worden voor jou verfilmd en zodra die gemaakt zijn kan je die streamen in onze Kook-Bioscoop. Maar Kookschool Castricum maakt éérst films van de cursus Koken op Koksniveau en daarna volgen de opnames van onze Kookshops, Maandcursussen en Kook-Demo’s. En ten slotte komt de topcursus Zelfstandig koken op Chefsniveau geheel in beeld. Naar verwachting kan je de maandcursussen in de 2e helft van 2025 downloaden. Nog even geduld dus. . .
Zie Kookschool Castricum ook op: