GASTENBOEK

Wij stellen het bijzonder op prijs wanneer je een bericht wilt achterlaten in ons gastenboek!

Onderaan deze pagina kan je een reactie achterlaten. Het kan enige tijd duren voordat jouw reactie definitief in het gastenboek zichtbaar wordt. Dank alvast voor je reactie!

Goed om te weten: Vanaf februari 2022 zijn we een ruim jaar gesloten geweest vanwege onze verhuizing naar en verbouwing van een nieuwe locatie en zijn we in april 2023 weer voorzichtig van start gegaan. Maar wel op een heel andere wijze. Want we gaan stap voor stap over naar digitale lessen. In de loop 2023 en 2024 worden de meeste cursussen verfilmd en afgerond. Er zit dus een ‘gat’ in de reacties van het gastenboek tussen 2022 en 2023  (toen er uiteraard niets te reageren viel). Het is maar dat je het weet. Maar hou 2024 in de gaten want in dat jaar gaan wij weer los!

 

gastenboek Kookschool Castricum

Zie Kookschool Castricum ook op:

facebook logo instagram logo logo X, voorheen twitter

 

373 reacties op “GASTENBOEK

 1. Beste Ton,

  Bedankt voor de eerste theorie lessen die je hebt toegezonden.
  Ik heb de eerste bijna bekeken, en het gaf heel veel informatie die ik nog niet kende en ooit maar van gehoord had (terwijl ik toch dacht dat ik wel beetje kon koken 🙁).
  Complimenten hoe je lesgeeft, het boeit zeker.

  Erica

 2. Dag Ton, ik heb al een klein stukje gekeken want ik was zo nieuwsgierig … geweldig! En precies jouw stijl zoals ik je heb meegemaakt gedurende een live cursus.

  Heel veel succes! Ik ben fan!

  Rob

 3. Ton alweer een tijdje geleden dat we fysiek nog les kregen bij je. Maar dit ziet er ook goed uit hoor!!
  Misschien doen we hier ook nog aan mee. En heerlijk hoe je je zelf bent!
  Groet Hans en Sandra

 4. Een super idee, gefeliciteerd!! Ik herinner me mijn dagen op de kookschool. Een uitstekende docent/kok❤

 5. Beste Ton,

  Ik heb net alvast de gratis eerste les zitten bekijken van je online cursus Koken op Koksniveau.
  Ik wil je van harte feliciteren met het resultaat.
  Je passie voor het vak en je vakmanschap spatten ervan af!
  Echt heel mooi, en ook heel erg leerzaam.
  Ik hoor tot de eerste lichting van drie cursisten die in de beginjaren deze cursus bij jou hebben gevolgd.
  Maar ik ga op herhaling, dat is zo goed als zeker.

  Heel veel succes toegewenst Ton.

  Met vriendelijke groet,

  Crisma

 6. Ik heb live de lessen van Ton gevolgd en moet zeggen dat de YouTube filmpjes niet onder doen, sterker nog, een duidelijke mooie uitleg en dat is super fijn, je kan merken dat er heel veel aandacht is besteed aan de opzet van deze manier les geven. Chapeau Ton !!!! Groetjes Inge

 7. Wat leuk dat ik de lessen van de kookschool zo in mijn eigen keuken kan volgen. Aan instructie en begeleiding geen gebrek, echt een aanrader!

 8. Wat een goede en leerzame video!! Het lijkt alsof we samen in de keuken staan. Geweldige begeleiding.

 9. Hallo Ton ,

  In 2016 heb ik de cursus gevolgd.
  Ik heb nog altijd zoveel plezier van het geleerde. Ik zal geen kok worden maar denk echt nogaltijd heel regelmatig aan de cursus.
  Nu je het online gaat doen ga ik proberen mijn dochter ook zover te krijgen. Leuke optie.
  Ik wens jou in je nieuwe tijdperk veel plezier.

  Gr. Marlies

 10. Ton, wat een geweldige video Duidelijk, leerzaam en informatief zoals we van je gewend zijn. Super!!!

 11. Hoi Ton,

  Meteen gekeken naar je eerste cursus snijden als een kok, wat een feest, wat doe je het toch leuk en gezellig!

  Groetjes,Angela

 12. Wat vreselijk gaaf.
  Ik heb zojuist met veel plezier de video snijtechnieken gekeken. Top!
  Veel succes met de cursussen!

  Nell

 13. Met heel veel enthousiasme heb ik de snijcursus gevolgd en direct ontzettend veel geleerd! Heel erg bedankt. Jullie hebben de cursus heel erg duidelijk en ook leuk opgebouwd. Complimenten.

 14. De lust om te koken was van lieverlee behoorlijk verdwenen, een noodzakelijk gebeuren iedere dag. Toen kreeg ik van de zomer dit idee aangereikt. Zou dit mij uit het slop kunnen halen?
  Twee vliegen in een klap, liever minder werken, niet meer op donderdagmiddag en daarvoor in de plaats een oppepper voor mijn tot nul gereduceerde kookprestaties.
  Heel spannend allemaal. Zou het leuk zijn en mij vooruit kunnen pushen?
  Ton kon dat werkelijk als de beste.
  Vanaf de tweede les, eerste gemist, was ik verrukt.
  Wat een nieuwe wereld van snel, stress en presteren.
  Heel pittig en de fun blijven zien kwam ik tot inspiratie en ging thuis weer met vrolijkheid aan de slag.
  kijk nu naar kookprogramma’s, heb steeds mijn klapper vast met de recepten en borrel over van ideeën.
  Lieve Ton mijn dank is groot.
  Het kookplezier is terug en de drempel om vrienden uit te nodigen bij mij thuis voor een etentje is verdwenen.
  Met harte groet van Corine

 15. Uiteraard wil ik Ton hartelijk bedanken voor de wijze waarop hij les geeft. Ton is een zeer vriendelijke man met veel geduld en nog meer vakkennis. Hoewel hij houdt van een grapje, zijn de lessen serieus en ben ik blij dat wij als een van de laatste groepen de cursus, ondanks corona, toch hebben kunnen afmaken.
  Dus Ton, bij deze, bedankt voor de mooie tijd. Ik heb gelachen, maar bovenal heb ik geleerd. Bedankt voor al je mooie one-liners!
  “Hoe lang moet het in de oven?”
  “Tot ze klaar zijn..”

  “Hoe weet ik of het 26C is?”
  “Kouder dan je vinger..”

  “En 70C?”
  “Je kan je hand er niet in houden..”
  Groet Fabian (WOMI)

 16. Met ontzettend veel plezier heb ik deelgenomen aan de opleiding Koken op koksniveau en hier heel veel van geleerd. Ton is een hele fijne leermeester, hij legt het heel duidelijk uit, stelt veel vragen, corrigeert en laat je ook je eigen fouten maken. Hij ziet alles :-)! Na deze opleiding snap ik veel beter wat ik doe, heb veel technieken geleerd en sta dus veel relaxter in de keuken dan voorheen. Heel erg bedankt Ton voor de fijne lessen.
  groet Monique op de Weegh

 17. Beste Ton,
  Ik heb met veel plezier de cursus van beginnend kok bij je gevolgd. Enerzijds omdat we een enthousiaste en gemêleerde groep hadden, maar zeker ook door jouw professionele aanpak, met humor en duidelijkheid. Hoewel begrijpelijk is het jammer dat je hebt besloten om met de fysieke lessen te stoppen. Ik kan me voorstellen dat je toekomstige online cursussen zeker gedegen zullen zijn. Mooi dat je op die manier wel vorm kan geven aan het overdragen van al je kennis.

 18. Beste Ton,
  Ik ben erg blij deze cursus te hebben gevolgd. Hierdoor ben ik toch een stuk wijzer op het gebied van alle basistechnieken geworden . En bezit ik nu toch vele vaardigheden die de klassieke keuken beheersen.
  Dankzij deze cursus kan ik nu toch een stuk minder gestrest een diner verzorgen voor meerdere mensen.
  Je hebt ons organisatie, smaak, heel veel kennis en technieken bijgebracht. Nogmaals mijn dank daarvoor. De technieken en kooklessen zoals jij ze ons hebt geleerd vindt je nergens op het internet of in de kookboeken.
  Door jou durf ik nu veel meer recepten te maken en technieken te gebruiken waarvoor ik eerst huiverig was . Met name mijn familie is steeds weer erg blij dat zij mogen proeven van alle recepten die ik bij jou heb geleerd.
  Met heel veel geduld ,humor, en passie heb je deze cursus gegeven.
  Wat jammer dat je gaat stoppen met het geven van de cursus op deze manier, ik had graag door gegaan.
  Heel veel succes met het geven van de nieuwe cursussen en veel geluk toegewenst.
  Selma

 19. Ton brengt je mee in de wereld van echt lekker koken. De legendarische kennis van Ton en daarbij zijn perfectionisme, humor en enthousiasme, neem hij je mee in de omvangrijke kooktechnieken, om te komen een kwalitatief hoog gerecht neer te zetten. Er wordt op een luchtige manier, hoge eisen, gesteld van de cursist, zodat je klaar bent, om het zelf professioneel in de praktijk te brengen. Ton gaat met pensioen en on line verder. Ik wens Ton ontzettend veel plezier van de komende privé tijd met gezin en andere dierbaren.

 20. De cursus Zelfstandig Koken op Chefsniveau

  Afgelopen jaar ben ik als onervaren hobbyist begonnen met de cursus ‘koken op koksniveau. Dat was al een topcursus! Begin dit jaar begonnen met de opleiding “Zelfstandig koken op Chefs niveau” . Het is echt een prachtige opleiding waarin je mag werken met prachtige ingredienten. Het is echt een top opleiding die een zeer waardevolle aanvulling is op de voorgaande opleiding. Een verdieping op het gebied van koken, productkennis en met name ook het organiseren en plannen van het koken. Het is een geweldige cursus en een echte aanrader!

  Ik heb het al in een eerdere review gezegd maar Ton is een vakman pursang, een uitstekende docent die op een duidelijke en ook gezellige manier les geeft en daarnaast heeft hij een uitstekend gevoel voor humor. Een echte top kabouter 🙂

  Mijn enthousiasme voor koken was al groot maar is door deze cursus alleen maar toegenomen. Ton gaat in 2022 online verder, ik ga dit zeker volgen en ik ben er van overtuigd dat dit ook het neusje van de zalm wordt,

  Ton, zoals we bij de marine zeggen; Fair winds and following seas!

  Cheers, Richard

 21. Koken op Koksniveau

  Beste Ton,

  Bedankt voor de leuke maar vooral leerzame lessen!
  Veel geleerd en meer plezier in koken gekregen. Altijd alles perfect geregeld.
  Elke week weer genoten van je humor en vakmanschap!

  Ton bedankt!

  Groet Marco.

 22. Zelfstandig Koken op Chefsniveau

  Het was een heel mooi vervolg op de eerder gevolgde opleiding. Het was zeer leerzaam voor mij. Ik heb niet eerder een opleiding gedaan waarbij ik met zoveel plezier naar les ging en mijn “huiswerk” maakte.
  Ik ben blij dat ik deze opleiding heb mogen volgen!

  Ben

 23. Bij Kookschool Castricum wordt je door Ton Mulder, in 22 lessen (van 4 uur), meegenomen in de gastronomische wereld en leer je alle professionele kooktechnieken, van het op een juiste manier snijden en bereiden van de gerechten, kennis van de benodigde producten tot aan een goede opmaak van het bord. Aan het einde van de opleiding mag je je een volleerd kok noemen.
  Ton heeft een fijne en zeer kundige manier van uitleg en begeleidt je naar een professioneel resultaat. Ton is, naast een prettig persoon, gediplomeerd kok en gediplomeerd slager, het laatste komt tot uiting in zijn uitleg waar het stuk vlees in het dier zit (zat), waarvoor het dient en op welke wijze de bereiding recht doet aan het dier.
  Naast het feit dat je heel veel kennis op kookgebied opdoe, zijn zeker de (sociale) momenten met de medecursisten belangrijk. de prettige sfeer onderling bepaalt in grote mate het kookplezier.

  Voor een professionele kookopleiding beveel ik Kookschool Castricum, Ton Mulder van harte aan. De enige kookschool waar je naar toe ga om te leren koken als een professional.

  Willem Oosterling, DIAV groep

 24. Lieve Ton,

  Koken op Koksniveau dimi (dinsdagmiddag) …opgegeven om in januari 2021 te starten. Helaas gooide Covid roet in t eten. Jij steeds maar nieuwe schema ’s maken…maar uiteindelijk in mei begonnen.
  Ik was enthousiast gemaakt door mijn jongste dochter die bij jou les had. Ze had gelijk!
  Ik durf te zeggen dat ik best veel wist, hobbymatig goed kan koken en vooral plannen en organiseren.
  Maar wat heb ik veel geleerd en afgeleerd!
  Dat alles in 1 maat en vorm snijden (huzarensalade ) zo’n invloed heeft op de smaak! Dat een koude start prima kan, ook met gepaneerd vlees. Dat kerrie, paprika e.d veel lekkerder worden wanneer je myoteert.
  Dat koken en scheikunde veel raakvlakken hebben . Dat het best handig is wanneer je een beetje Frans spreekt.
  Dat samen koken lastiger is dan alleen. Dat ik vooralsnog geen chef wil zijn in een brigade😆.
  Dat goed koken en eten vooral gaat om puurheid van ingrediënten en van technieken.
  Kortom..
  Groot vakmanschap!
  Erg informatieve lessen!
  Met humor gebracht. Elke week een feestje!

 25. Koken op Koksniveau

  Theoretisch deel: heel erg sterk en exact de achtergronden die je in recepten en boeken niet leest. Dit maakt het verschil tussen een hobby-recepten-koker en een hobbykok.

  Praktisch deel: Heel erg sterk is hoe je leert voor grotere groepen in alle rust te koken en te plannen. Het tempo is in het begin en in het midden zeker wennen, maar als voorspelt aan het einde van de cursus iets waar je makkelijk mee omgaat.

  Ton, ik vindt het waanzinnig jammer dat je stopt. Ik had met alle liefde doorgegaan voor de chefscursus ondanks de hoge fysieke rekening die ik krijg in de dagen na de lessen. Dat zegt heel wat.

  Ik vindt het een nobel streven dat je graag je kennis als een nalatenschap wilt delen en dit wilt blijven doen in de vorm van een online format. Ik hoop dat je beseft dat je mensen enorm kan inspireren, uitstekende praktische handvaten aanreikt terwijl je ze buiten hun comfortzone plaats en dus harder laat groeien. Waanzinnige kwaliteiten.

  Ik wil je oprecht bedanken voor de verrijking. Ik wens je alle goeds toe in je nieuwe fase, hou mij op de hoogte want ik ben er ‘online’ bij voor het vervolg.

  Het beste en bedankt,

  Justin

 26. Koken op Koksniveau

  Dank voor alles Ton, inhoudelijk veel geleerd maar vooral ook veel plezier en lol gehad met elkaar. De groep was heel leuk maar jij brengt de sfeer er ook zeker in. Ga het missen na komende week!

 27. Zelfstandig Koken op Chefsniveau

  Beste Ton,
  het einde van de cursus nadert, maar ik wil je op deze plaats alvast enorm bedanken voor al jouw inspanningen, van inkoop en uitleg, maar ook ondersteuning buiten de kookschool. Het was en is een onzekere tijd met een pandemie die op ons aller bordje kwam, je hebt er alles aan gedaan om door te kunnen gaan, chapeau!
  Ik vind het oprecht jammer dat de lessen eerdaags voorbij zijn ondanks dat het mij steeds zwaarder valt om te combineren met alle andere zaken die in mijn leven afspelen.
  Ik hoop oprecht dat ik je in de toekomst nog eens ga zien, voor een workshop of gewoon een gezellige borrel met een hapje (en dan mag jij koken!).
  Veel succes met de verhuizing en je plannen voor de toekomst, ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt.

  Dick

 28. Koken op Koksniveau

  Ik heb met heel veel plezier deelgenomen aan deze opleiding.
  Ton heeft op een prettige manier, met leuke opmerkingen bij de les, ons heel veel bijgebracht. Elke hobby kok maar ook mensen die nog weinig kookervaring hebben is dit een zeer zinvolle opleiding.
  Mooie gerechten gemaakt met een heel fijne groep mede leerlingen.
  Een top tijd die helaas 30 november 2021 voorbij is.

 29. Uit pure hobby-matige interesse ben ik de opleiding ‘Koken op koksniveau’ gaan volgen bij Ton. Gewoon omdat ik meer wilde leren over verschillende kooktechnieken en over de producten die je bereidt. Ton leert je veel meer dan dat: kooktechnieken, productkennis, planning, organisatie… Hij doet dat op zeer bekwame wijze en vol humor. Gedurende de opleiding zijn alle basis technieken aan de orde gekomen. Waar ik mij in het begin zorgen maakte als ik het menu zag, waren de laatste paar weken ‘een makkie’: ik had de juiste kennis en vaardigheden in huis om het menu zonder stress te koken.

  Zitten er ook nadelen aan de opleiding? Zeker! Uit eten gaan is niet meer zo leuk als voorheen: je gaat thuis zo goed koken, dat het echt veel leuker en lekkerder is om thuis te eten. En familie en vrienden gaan van je verwachten dat jij gaat koken voor ze, want jij weet immers wél hoe je als een echte kok kan koken. En dat is misschien wel het grootste compliment dat jij én Ton kunnen krijgen… Dankzij Ton word je echt een (betere) kok. Ik kan de opleiding dan ook van harte aan iedereen aanraden! (de inrichting in de keuken is bovendien corona proof!)

 30. Ton, door jouw lessen kan ik nu zó goed koken dat familie en vrienden continu willen én verwachten dat ik in de keuken ga staan. Ook als ik bij hun op bezoek ben!! Dat was niet de bedoeling natuurlijk, maar goed we hadden ook niet verwacht dat ik zo’n topkok kon worden bij jou. Ik ben heel blij met wat je ons allemaal leerde, met de sfeer bij jou in de lessen, en de zeer professionele wijze waarop je met Corona omging in de kookschool. Bedankt! Het is een aanrader voor een ieder (ik zal dus ook mijn familie en vrienden snel jouw kant op sturen…)

 31. Ton,
  Bedankt voor de mooie lessen en voor alles wat ik bij je (af!)geleerd heb! Alles was perfect geregeld, ook in die lastige coronatijd.
  Ik heb er van genoten!
  Groetjes,
  Anja

 32. Afgelopen jaar ben ik als onervaren hobbyist begonnen met de cursus ‘koken op koksniveau. Wat hebben we veel kunnen leren over koken, productkennis en het organiseren en plannen van het koken. Het is een geweldige cursus en wat hebben we veel geleerd. Als je van koken houdt moet je zeker deze cursus gaan volgen.

  Ton is een vakman pursang, een uitstekende docent die op een duidelijke en ook gezellige manier lesgeeft en daarnaast heeft hij een uitstekend gevoel voor humor.
  Ondanks de Corona beperkingen heeft hij er alles aan gedaan om de cursus op een prima wijze te kunnen geven. De top keuken was Corona-proof verbouwd, online de les volgen via Zoom, video’s etc. Gelukkig hebben we, ondanks een wat langere Corona pauze, echter het meeste gewoon bij Ton in de les en keuken kunnen volgen.

  Mijn enthousiasme voor koken is door deze cursus alleen maar toegenomen en ik ben dan ook gelijk begonnen met de vervolgcursus ‘zelfstandig koken op chefsniveau!

  Ton, top gedaan en cheers!!

  Mvg, Richard

 33. Beste Ton,
  in juni 2020 uiteindelijk begonnen met de opleiding “koken op koksniveau”. In een klasje met alleen mannen op de dinsdagavond. maar wat een leuke club was dit zeg en dat i.c.m. een professionele, humorvolle docent/chef. Ik kan zeggen dat ik in de 22 lessen heel veel heb opgestoken om een betere thuiskok te worden. Ook de aanpak heeft mij enorm aangesproken, uurtje technische toelichting en dan aan de slag. Maar ook bij de presentatie van de gerechten de kritische noot van Ton. Hij is daar eerlijk over , als iets goed is dan hoor je het ook, maar als het beter kan krijg je dat zeker mee. Het uiteindelijke doel is toch om na 22 weken een betere kok te zijn. Afgelopen vrijdag hadden we na een onderbreking van 4,5 maand onze laatste les en hebben wij ons certificaat in de tas.
  Resume voor de lezer en mogelijk toekomstige cursisten. Deze opleiding is een must voor een ieder die zich verder wil bekwamen in goede kookkunsten. Ton , heel erg bedankt voor de wijze lessen en heel veel succes met de kookschool.
  Groeten van “chef” Marcel uit Limmen

 34. Koken op Koksniveau:

  Voor mij was echt bijzonder ervaring, het sfeer was meer dan goed, u wordt in elke les met warme welkom ontvangen, goed samenwerken met collega’s, en dat alles door leiding komt, want goed systeem en leiderschap maak goede mensen en u ziet dat terug in de maatschappij.

 35. Pudding maken doe je niet met ‘een pakje’ en mayonaise koop je niet in een ‘Tube’ … Ton leerde me bij “koken op koksniveau” de basis en ook leerde hij me te zien waar ik me kan verbeteren (ieder op diens niveau). Dankzij Ton heb ik nu een route waarbij ik zie waaraan ik kan gaan werken als beginnende kok. Bovendien brengt hij dat op een leuke en respectvolle manier richting cursist. Een stukje optimale verzorging van je gerecht door fijn snijwerk nauwkeurig te werken met temperatuur en smaak. Een bord op te maken met een nette, vlotte uitstraling, soms als een soort van compositie van een schilderij. Ik zat in de dinsdagavondgroep en soms viel het niet mee na een volle werkdag helemaal naar Castricum, maar tijdens de cursus kwam het energieniveau meteen weer terug. Het is een spannende restaurantopzet, waar je je op allerlei vlakken ontwikkelt… Timing / planning (gerechten moeten op een bepaald tijdstip allemaal tegelijk uit), samenwerking (tijdens het koken moet de afwas ook doorlopen), praktische handigheid en creativiteit (daarin kun je je ook uitleven bij o.a. de bordopmaak).
  Als ik nu thuis aan het koken ben, dan denk ik bij mezelf… Het is allemaal veel beter en makkelijker geworden… ik heb geen verloren momenten meer tijdens het koken… thuis plan ik het ook beter nu…
  Wat ook meespeelde was dat de dinsdagavondgroep een ontzettend leuke groep was, waarbij het een genot was om in een dergelijk sterrenteam mee te kunnen doen.

  Ton Bedankt !

 36. Beste Ton,

  De cursus heb je echt fantastisch georganiseerd onder de huidige omstandigheden.
  Ik heb nu al veel voordeel gehad aan de opleiding omdat ik de achterliggende theorie binnen heb. Voor de toekomst zal ik meer moeten oefenen om handiger te worden.

  De cursus was niet alleen leerzaam maar ook genoten van elkaar en de gezelligheid.

  Ik hoop in de toekomst ook de vervolgopleiding te kunnen doen.

  Hartelijk dank Ton!

 37. Geweldig genoten en zo veel geleerd, Koken op Koksniveau bij Kookschool Castricum is een absolute aanrader! In september 2020 de cursus afgerond en niks dan complimenten. Als vrij onervaren kok heb ik heel veel kunnen leren en de basis van koken kunnen ontdekken, er is echt een nieuwe en fascinerende wereld voor mij open gegaan. Zeer nieuwsgierig naar wat dit vak allemaal nog meer inhoudt. Mijn dank richting onze docent Ton Mulder, hij weet op een hele leuke en gezellige manier de lesstof over te brengen, maar is ook kritisch als het moet en wilt graag dat een cursist beter wordt en iets opsteekt van de lessen. Daarnaast onderdeel geweest van een hele leuke groep mede cursisten (WOensdagAVond Jan-Sep 2020). Alles bij elkaar een super ervaring! Groet, Steef

 38. In september 2020 de opleiding Koken op Koksniveau afgerond met een leuke groep mede-kokers. Ondanks de Corona beperkingen is toch veel door gegaan met video en later in goed afgeschermde omgeving op locatie. Hulde Ton!
  En wat heb ik veel geleerd – terwijl ik dacht toch wel aardig te kunnen koken.Heel veel productkennis opgedaan, essentiële basistechnieken en bovenal goed organiseren! Het was absoluut de moeite waard om iedere keer weer twee uur in de auto te zitten. Dank voor je energieke inzet Ton.
  Kees Roelfsema

 39. Beste Ton,

  Ondanks de lange pauze, is ook aan deze cursus toch wel snel een einde gekomen. Mijn conclusie: het was leuk!

  Dat niet alleen: het was leerzaam, grappig, gevarieerd, niet altijd makkelijk, warm, lekker, druk en af en toe stressig. Je keuken is geweldig uitgerust, je wilt dat je studenten iets leren en het is duidelijk dat je je vak verstaat. Daarbij sta je als chef boven iedereen en je geeft duidelijke aanwijzigingen waarbij je een grapje of een directe opmerking niet schuwt. Zoals het in de keuken gaat! Te gek.

  Je hebt in de Corona-tijd alles gedaan voor je studenten om de cursus te kunnen doen: video’s, emails en een verbouwing van je keuken. Dank je wel hiervoor en je verdient echt respect (voor wat en hoe je dat hebt gedaan) van jouw studenten.

  Wat me ook is opgevallen is dat je er staat voor je studenten (ook al doen ze het niet zoals je voor ogen hebt) en dat vind ik hartstikke goed!

  Het is mij duidelijk geworden dat er zo ontzettend veel te leren is met betrekking tot koken (en de kook-wereld alleen maar groter is geworden voor mij) dat het mij alleen nog maar nieuwsgieriger heeft gemaakt. En weet je wat? Ik merk dat ik het koken op woensdagmiddag bij jou in Castricum ga missen! Een groter compliment is er eigenlijk niet.

  Bedankt man en tot ziens,

  Hans

 40. Beste Ton,
  Allereerst dank voor vele gezellige en inspirerende kookavonden, je bent een kanjer.
  Daarbij heb je toen het corona-virus roet in het eten dreigde te gooien resoluut de beslissing genomen om videolessen te maken terwijl je onderwijl de hele kookschool corona-proof hebt gemaakt met een uitgebreide verbouwing. Met een lichte vertraging hebben we allemaal de cursus kunnen afmaken en ons certificaat behaald.

  Koken op koksniveau was voor mij de cursus om de broodnodige theorie, techniek en praktijkuitvoering te leren om mijn carrière in het restaurantwezen een flinke push te geven. Wat ben ik blij met de keuze voor jouw kookschool, verscholen in een woonwijk een prachtige kookschool waar kwaliteit vooropstaat. De melange van theorie en jouw praktijkervaring plus een vleugje Amsterdamse humor zorgen voor een perfect gebalanceerd menu.
  Ik kijk uit naar de vervolgopleiding en hoop je snel weer te zien.

 41. Ton is gepassioneerd, heeft enorm veel vakkennis die hij ook met veel flair weet over te brengen, ziet gelijk waar ergens foutjes zijn gemaakt en geeft ook aan hoe dit te verbeteren en hij heeft een prachtig gevoel voor humor. Dit is Ton in een notendop.
  Ik heb tijdens de avondopleiding koken op koksniveau heel veel geleerd en kan dit ook goed toepassen.
  Veel respect ook voor de wijze waarop Kookschool Castricum met de Covid-19 pandemie is omgegaan. Op innovatieve wijze wist Ton een aantal videolessen te maken én de hele kookschool coronaproof te maken. Gevolg was wel dat de cursus een uitloop had qua duur (maar dat kon niet anders).
  Ook mijn complimenten voor de overige cursisten, het was altijd heel gezellig en iedereen steunde elkaar.
  Al met al een aanrader om de opleiding te volgen.

 42. 16 september 2020 de laatste kookles bij Kookschool Castricum. Wat heb ik veel geleerd, nog meer plezier gekregen in koken. Ton weet enorm veel, weet het goed uit leggen en is een echte storyteller! De corona crisis is zeer professioneel opgelost. Ik kijk terug op een geweldig leerzaam jaar.
  Dank!
  Michelle

 43. Cursus koken op koksniveau
  woensdagavond groep jan-sept’20

  Ton, bedankt vd voortreffelijke cursus/opleiding.
  Niet alleen 22 keer een voor-, hoofd- en nagerecht gemaakt maar bovenal veel geleerd over hoe belangrijk een goede voorbereiding is om succesvol en enigzins relaxed te kunnen koken.

  Buiten de aanschaf van de diverse benodigde messen, pannen bekens etc. Heb ik ook echt een verandering doorgemaakt in denkwijze.

  Kortom, tesamen met de vele pagina’s met gemaakte aantekeningen over de receptuur en kook en snijtechnieken heb ik me handen ook het komende jaar weer vol om alles nog vaak te oefenen.

  Wie weet tot over 1a2 jaar bij de vervolg opleiding
  Bedankt, groet Gert-Jan

 44. Beste Ton,

  Ik heb genoten van jouw cursus koken op koksniveau. Je bent niet alleen leraar, chef, slager, etc maar ook nog eens een fantastisch verhalenverteller!
  Ook al hand ik soms kramp in mijn hand van het noteren de 1,5 uur durende instructies, dat nam ik op de koop toe!
  Corona heeft best het een en ander gewijzigd maar gelukkig konden wij weer verder! Zeer onder de indruk van de coronavrije keuken en aanpak!

  Chefkok zit er voor mij niet in, het zal een hobby blijven maar stiekem ben ik wel heel benieuwd. We gaan het zien!
  Heel erg bedankt!

  Groeten,
  Marcel.

 45. Met enige aarzeling schreven we ons in voor de cursus Koken op Koksniveau. Was het niet te hoog gegrepen? Vanavond is inmiddels onze laatste les en wat hebben we veel geleerd en wat was het leuk! We kijken met heel veel plezier terug op de cursus en kunnen oprecht zeggen dat we betere koks zijn geworden. Ton geeft les op een fijne manier en weet iedereen op de juiste manier aan te sporen. Het overbrengen van zijn passie voor koken in combinatie met gedegen vakkennis is een kunst die Ton perfect in de vingers heeft. Ton, dank voor alles!
  Jos en Annelies Jonker

 46. Ton,

  De koken op koksniveau is echt een aanrader, al kan je bijna niet koken, of heb je al ervaring in beide gevallen leert Ton je op perfect niveau koken.
  Alle technieken worden besproken. Ton geeft rustig les, overziet precies bij wie en waar de knelpuntjes zitten. Ook tijdens de Corona periode wist Ton op een professionele manier ons met de videolessen heerlijke gerechten te leren. Ben zo enthousiast geworden dat ik graag de vervolg opleiding zelfstandig koken op chefsniveau.

 47. Als je bij Ton’s kookschool les neemt in koken op Chefs Niveau dan is dat zeker een goede start naar de culinaire top!

  Zonder deze technische kooklessen zou al snel alles in de soep lopen.

  De uitleg die Ton elke les weer met veel plezier geeft en al zijn extra ideeën zijn echt bewonderenswaardig. Daar neem ik mijn koksmuts voor af.

  Jammer dat we zo moesten eindigen, maar zelfs daar heeft Ton alweer een geweldige oplossing voor, namelijk online koken!

  Het maakt mij niet uit, als ik maar nog meer kan leren! Voor jou niet één culinaire ster Ton, met al jou capaciteiten verdien jij er veel meer!

  Beste Ton Super bedankt voor je professionele en smaakvolle lessen, ik zal nog heel veel aan je denken als ik weer een smakelijk gerecht heb gemaakt!

  I Count the memories, not the Calories!
  Veel groetjes Margreet

 48. Ik kijk het afgelopen jaar met heel veel plezier terug op de Donderdag Avond cursus Koken op Koksniveau. Je leert in deze cursus alle basis snij, kook en presentatie technieken. Ton weet je iedere week weer met een gezond dosis humor en heldere tekst en uitleg te inspireren. Met deze ingredienten verbaas je je zelf iedere week weer met wat je uiteindelijk presenteert.
  Echt een aanrader voor die willen leren Koken op Koksniveau.
  Ton harstikke bedankt voor alles.

 49. De cursus Koken op Koksniveau was al leerzaam en inspirerend, maar bij Zelfstandig Koken op Chefsniveau ligt de lat duidelijk nog een stukje hoger. Je leert hier echt de fijne kneepjes van de betere restaurantkeuken. Ton is een uitstekende docent met persoonlijke aandacht voor alle deelnemers. Kortom: een aanrader!

 50. Na de eerdere opleiding koken op koksniveau is mijn enthousiasme voor het koken nog verder toegenomen. Dit alles mede door het vakmanschap van Ton, de wijze van lesgeven en uiteraard ook de humor niet te vergeten! Dus in september 2019 begonnen met de vervolgopleiding koken op chefsniveau. En hierin was ik niet alleen, ook veel van de medecursisten van de vorige opleiding bleken deze keuze te hebben gemaakt. Het was weer een onvergetelijke periode waarin de technieken nog verder werden aangescherpt en we nog meer mooie en bijzondere gerechten hebben leren maken. Helaas, net voor het einde werden we geconfronteerd met Corona en gaan we nu afronden met gebruikmaking van digitale leermiddelen. Nu ik afgelopen periode gedwongen thuis zit, zie ik des te meer wat de opleidingen mij hebben opgeleverd. Met bepaalde basis ingrediënten kan ik hele mooie en bijzondere gerechten op tafel zetten! Ton, heel erg bedankt en succes de komende periode, tot ziens! Hartelijke groet, Frank

 51. Na heel enthousiast meegedaan te hebben aan de eerste ronde koken op koksniveau ben ik doorgegaan met koken op chefsniveau.
  De verfijning en mooie technieken heb ik als heel leuk en vooral inspirerend ervaren.
  Ik ben echt weer beter gaan koken,weet wat ik doe, kan dingen beredeneren en door technieken te combineren kan ik eigenlijk alles maken wat ik wil. Heerlijk! Ik geniet ervan, in werk en thuis vinden ze het ook erg aangenaam?
  Als docent (zelf) vind ik Ton een opmerkelijk goede leraar, hij heeft heel scherp in de smiezen hoe iemand is en handelt didactisch, maar zeker pedagogisch heel vakkundig. Kritisch en op een zeer prettige manier?
  Ton, ik heb heel veel en met heel veel plezier van je geleerd.
  Dank,

  Djennuth ?‍?

 52. Een hele goede Kookschool waar je in een korte tijd zoveel leert. Alles wat een kok nodig heeft om te weten dan ben je hier op juiste adres. Ik heb hier ook niveau 2 (zelfstandig koken) gevolgd en was zo tevreden dat ik door naar volgende niveau (Koken op chef-koks niveau) ben gegaan! Ik moet zeggen dat wij dit jaar ook fantastische menu’s en amuses hebben leren koken die ontzettend lekker en zeer leerzaam waren. Feestelijke menu’s die heerlijk en makkelijk thuis te koken zijn.
  De Chef zelf is zeer vriendelijk en heeft humor, met hem kan je altijd lachen en over alles hebben! Je voelt je zich gewoon thuis bij hem !! Ik ben zeer tevreden met Kookschool Castricum en ik zou aan iedereen aanraden bij Kookschool Castricum cursus te volgen! Ik wil de Chef hartelijk danken voor alle hulp en steun die hij ons aanbood. Zeer tevreden!

  Rahat

 53. Afgelopen woensdag alweer het eindmenu van koken op chefsniveau mogen meemaken. Wat heb ik gelachen, wat heb ik veel geleerd, wat heb ik genoten!
  De manier van lesgeven is geweldig, met een gezonde dosis humor, passie bezieling en beleving. Vooral het feit dat Ton een gepassioneerd vakman is, zorgt ervoor dat je tot grote prestaties gestuwd wordt. Het enthousiasme is aanstekelijk.

  Mede namens mijn familie, vrienden en gasten zeg ik Bedankt voor de smakelijke kennis.

 54. Wat een leuke, en fijne cursus was het “Koken op Koksniveau”!
  Ik heb gelachen om je flauwe grappen, geboeid geluisterd naar alle theoretische informatie. Meegeschreven als een malle, en toen koken. Het was altijd gezellig, je geduld en passie voor het koken was overal merkbaar.

  Dankjewel, en ik raad deze opleiding zeker aan iedereen aan die meer wil kunnen in de keuken!
  Veel liefs van Flora

 55. Betreft: Koken op Koksniveau –

  Ik vind Ton, de ‘opperkok’, een erg aardige en gezellige man. Hij legt alles erg goed uit en geen vraag is hem te veel. Je merkt dat hij heel veel ervaring heeft. Ton is een goede leraar want hij leert zelfs mensen die water nog laten aanbranden, super goed koken. Ik ben ontzettend blij dat ik deze cursus/opleiding heb gevolgd want ik heb er veel geleerd en wil ook graag de vervolg opleiding doen.

 56. Beste Ton,
  Na de cursus “Koken op koksniveau” was ik al enthousiast maar ook nu heb ik het uitermate naar mijn zin gehad tijdens de cursus “Zelfstandig koken als een chef”. Ik heb weer heel veel van je geleerd en dank je voor je fijne duidelijke uitleg, persoonlijke aandacht tijdens de lessen en je heerlijke, soms flauwe, gevoel voor humor.

  Dankzij jouw lessen ben ik, afgelopen november, in staat geweest om zonder stress een 4-gangen diner voor 17 personen te serveren, dat door mijn gasten uitermate goed is beoordeeld.

  Ook het uitbenen van het halve varken was een geweldige ervaring, en wat een lekker vlees heb ik inmiddels op kunnen dienen.

  Je hoeft niet vreemd op te kijken als ik nog eens aanschuif bij een van je workshops.

  Bianca Demouge

 57. Ben als het ware als ‘leek’ (weinig kookervaring) begonnen aan de cursus “Koken op koksniveau” en sta nu na een paar maanden vol vertrouwen en met plezier in de keuken. Heel veel geleerd, niet alleen vwb het (technisch) koken maar ook alle andere aspecten zoals presentatie, product- en materiaal kennis, management e.d. die ook in een professionele kookomgeving (bijv. restaurant) toepasbaar zijn.
  En dat allemaal in een hele prettige en leuke setting.
  Ton, dank hiervoor!
  Groeten, André J.

 58. Wat heb ik ontzettend veel geleerd maar bovenal genoten van de 2 cursussen die ik bij je heb mogen volgen. Het is jammer dat er geen 3e is, anders had ik dat zeker gedaan. Heel erg bedankt voor je geduld, uitleg en gezelligheid in de keuken. Ik ga de woensdagavond missen.
  Lieve groet Christine ten Kate

 59. Ha Ton,

  Bedankt voor de top lessen. Ik heb heel veel geleerd over het koken en ook over mezelf. Ik vond de cursus echt een hele leuke ervaring, je zet een prettige sfeer neer en zorgt dat iedereen z’n gang kan gaan en dat is niet makkelijk! Ik kan het iedereen aanbevelen die benieuwd is naar het koksvak en graag is wat anders wil zien dan wat hem/ haar al bekend is tot dan toe.

  Veel plezier en succes verder Ton en wie weet tot ziens.

 60. Hallo Ton,

  Wat heb ik enorm veel geleerd bij de opleiding Koken op koksniveau! Echt geweldig hoe je het allemaal doet, ik heb ervan genoten! Jammer dat het alweer is afgelopen, heel erg bedankt voor alles!
  Groet, Karin

 61. Beste Ton,

  Veel geleerd, van snijtechnieken, van materiaalgebruik en ingrediënten. Maar bovenal door de afwisseling van de menu’s en het palet van de daarbij gebruikte ingrediënten inzicht gekregen in het veelzijdige werk van een kok. Er was voldoende ruimte voor het stellen van vragen en waar nodig persoonlijke aandacht. Kortom ik heb genoten, de basiscursus koken als een kok is een aanrader als koken je belangstelling heeft. Heel veel dank!

  Hanneke Koopmanschap

 62. Betreft: Zelfstandig Koken op Chefsniveau, 3 niveau

  De cursussen waren geweldig. Veel geleerd, jammer dat er niet meer niveaus zijn. Ik had mij er zeker voor ingeschreven.
  Mijn woensdag avond zal nooit meer het zelfde zijn.
  Ton bedankt voor je kennis die je met ons hebt gedeeld.

 63. Koken op Koksniveau

  De gemakkelijke manier waarmee theorie en praktijk samen worden gebracht en herhaald zijn tijdens de lessen is mij zeer goed bevallen. De klassen zijn klein dus je krijgt veel persoonlijke aandacht en de Ton weet al heel snel bij zijn leerlingen de zwakke plek te vinden waar hij dan ook specifiek op aanstuurt zodat je jezelf echt kunt verbeteren.

 64. Lieve Ton,

  Inmiddels heb ik nivo 2 en 3 bij jou afgerond. Wat een geweldig leerzame lessen. Maar vooral jouw onvoorwaardelijke steun en begeleiding. Privé nogal wat te verstouwen gehad maar jij hebt mij erdoorheen gesleept. Waarvoor mijn eeuwige dank. Nu ben ik een volwaardige sous chef geworden in ons Eethuis.
  Lieve groet,
  Caroline van Dam

 65. Wat je bij de cursus Snij- en Basistechnieken Koken in slechts vier lessen leert maakt je al een betere kok. Echt een aanrader!

 66. Grandioos, Ton!
  Zoals je ons bij de maandcursus Snij- en basistechnieken koken een prachtig palet hebt voorgeschoteld. Op deskundige en plezierige wijze liet je ons ‘proeven’ aan de veelzijdigheid van het koken: Techniek, ingrediënten, bereiding, voortschrijdend en historisch inzicht, vakmanschap.
  Je uitgesproken mening, interactieve werkwijze en humor zullen me lang bij blijven. In ieder geval tot de volgende stap in jouw Kookschool?
  Veel dank en tot ziens!?

  Hartelijke groet, Bob.

 67. De cursus Snij-en basistechnieken Koken is me erg goed bevallen.
  Meer gekregen dan verwacht…
  Incl. het zelfvertrouwen en enthousiasme om ermee verder aan de slag te gaan. Ik kijk ernaar uit om bij je de vervolgcursus “koken op koksniveau” te gaan volgen.

  Bedankt, mvg Gert-Jan

 68. De maandcursus Snij- en Basistechnieken Koken:

  Wat een aanrader deze basis cursus! We hebben heel veel geleerd en ook veel plezier gehad.

  Ton is een enorm vakkundige en enthousiaste leraar.

 69. Beste Ton,
  Wat heb ik genoten van alle lessen van de cursus “Zelfstandig koken als een chef”. Na de cursus “Koken op koksniveau” was ik al enthousiast maar dat ik nog zo veel meer heb kunnen leren is fantastisch. Van zelf bladerdeeg maken tot het bereiden van een kreeft. Alles is aan bod gekomen. De theorie en tips die je tijdens de lessen geeft zijn helder en goed toepasbaar. De technieken worden duidelijk uitgelegd aan de hand van voorbeelden of live getoond. Je geduld en persoonlijke aandacht voor de cursisten maakt jouw cursussen bijzonder om te volgen.
  Helaas is er geen niveau 4. Ik zou meteen inschrijven!
  Liefs, Jeanine

 70. Beste Ton,

  Afgelopen halfjaar is een absolute culinaire ontdekkingstocht geworden! In januari begonnen met de opleiding Koken op Koksniveau om gewoon eens iets anders te gaan doen naast mijn werk. Wat heb ik enorm veel geleerd en genoten op de vrijdagavonden. De wijze waarop jij je kennis overbracht, de heerlijke humor, de fijne en gemotiveerde mede cursisten.

  Iets moois om op terug te kijken, maar nog beter om al vooruit te kijken. Op naar het vervolg en tot in september bij Koken op Chefsniveau!

  Nogmaals dank en hartelijke groet,
  Frank vd M – Heerhugowaard

 71. Beste lieve Ton,
  In ons volgende ‘leven’ ga ik je ten huwelijk vragen. Een ‘ autist’ en ADHD ‘ er passen erg goed bij elkaar ?
  Jij zorgde ervoor dat het moet zoals het moet! Ik de ADHD ‘ er dacht er vaak anders over?
  Gelukkig heb je mij ‘inhetgereelkunnenhouden’ en gezorgd dat ik wat heb kunnen leren, het was een zware taak voor je maar het is je gelukt.
  Helaas organisatorische kan ik nog verbeteren maar het koken zeg jij: ?
  We hebben erg veel gelachen en veel geleerd, deze groep samen was super ❤️

  Bedankt Wendy en Ton ??

 72. Afgelopen week heb ik mijn eindopdracht gehad van de cursus “Zelfstandig Koken op Chefsniveau”. Ik dacht dat ik een behoorlijk niveau had na “Koken op Koksniveau”, maar als ik de foto’s terug zie is het verschil enorm. De kracht van Ton is niet alleen zijn kennisoverdracht, maar ook (of vooral) de begeleiding tijdens de cursus. Ton doet je inzien dat je stiekem toch wel heel goed kunt koken. Het is verrassend hoe snel de technieken inslijten en hoe steil de leercurve is tijdens een half jaar met slechts 1 les per week. Verwacht van Ton geen moleculair koken of opmaak met gels en vegen aan de rand van het bord. Kennis van (verse) ingrediënten en klassieke (Franse) technieken vormen de solide basis waarop de cursist zelf kan voortbouwen.

  Voor mij is er een leven voor en na Kookschool Castricum. Ik heb van koken inmiddels mijn beroep gemaakt. Ton, nogmaals bedankt voor alles en wellicht tot ziens bij een volgende workshop!

  Daan

 73. Beste Ton,
  En dan is het zover. Nadat ruim een jaar lang de donderdagavond in het teken stond van koken bij jou is vanavond de laatste avond! Begonnen met Koken op Koksniveau direct door met Zelfstandig Koken op Chefsniveau. Denk je te weten wat koken is leer je hier wat echt koken is! Door alle uitleg over de kooktechnieken, de productkennis en de vele gerechten die gemaakt zijn en dus ook vele recepten rijker ga ik nu met veel meer vertrouwen aan de slag. Dank voor je bemoedigende woorden, het inbrengen van je onmetelijke vakkennis, de geweldige producten waar we mee hebben mogen koken maar zeker ook de gezelligheid en humor. Het zal even raar voelen en vrije donderdagavond! Ik hoop snel nog eens een workshop bij je te kunnen volgen.

  Warme groet,
  Mirella

 74. Ton, heel veel dank voor de bemoedigende woorden en vertrouwen! Wederom: niets is wat het lijkt.
  De Kookschool was voor mij een oog-opener waarbij ik vooral geleerd heb respect voor het product als ook het hele (voor)bereidingsproces te hebben. Dan pas kan je spreken van een “Masterchef”.
  Een absolute aanrader voor een ieder die zich verder wilt ontwikkelen maar ook gewoon goed wil leren koken.
  Ik zie uit naar het vervolg cursus maar eerst alle geleerde goed in de praktijk brengen!

 75. Ik kijk terug op een intensive maar erg leuke cursus waarin ik veel heb geleerd en waar ik iedere week weer met veel plezier naar toe ben gegaan. Ton heeft een databank aan culinaire kennis paraat en weet dat op een heel plezierige wijze over te brengen. Ook de menu’s zijn zo ingericht dat alle technieken aan bod komen en waneer je, je kok’s technieken wilt verbeteren ben je zeker aan het goede adres.
  Daarnaast ben ik Ton dankbaar omdat hij me heeft laten zien dat ik het kan en best in mijzelf kan geloven. En dat was net het duwtje wat ik nodig had :-). Kortom, ik heb nu al zin om in september weer aan de gang te gaan met het vervolg. Koken op Chefsniveau!

 76. Op de cursus koken op koksniveau leer je pas wat echt koken is! Als er een chef is die veel (ingrediënten) in huis heeft dan is het Ton. Alle ideeën, uitleg, technieken en ervaringen zijn er ingegaan als zoete koek. En dan niet te vergeten de humor en anekdotes waarbij elke les weer begon met een lach. Bedankt Ton voor deze smaakvolle cursus! En misschien een idee voor de cursus koken op chefs niveau, waar ik me nu alweer op verheug : het leven is te kort, begin nou eerst eens met het dessert….!
  Margreet

 77. Beste Ton,
  Ontzettend bedankt voor het afgelopen jaar. Vorig jaar april begonnen met de cursus koken op koksniveau, en daarna meteen afgelopen januari de vervolg cursus koken op chefsniveau. Het was hoog tijd voor verandering voor mij en dankzij deze geweldige cursussen heb ik nu een baan als kok. Iets wat ik al heel lang wilde. Dus Ton, nogmaals ontzettend bedankt voor dit leerzame jaar.
  Groeten Karin Smit

 78. Alles dat met lekker eten te maken heeft: ik ben van de partij! Zo ben ik geabonneerd op het foodmagazine Delicious, kun je me wakker maken voor Italiaans eten en is Masterchef Australia mijn favoriete tv-programma. Koken vind ik leuk om te doen maar voor meerdere mensen levert het me toch wat rode vlekken op. En ik haak af bij recepten met te lange bereidingswijzen en ingewikkelde technieken. Tijd dus om de hobbymatigheid in de keuken ’s wat op te krikken door middel van een kookworkshop.

  Koken op koksniveau

  En zo bevind ik me in de keuken van Kookschool Castricum, waar Ton Mulder de scepter zwaait. Sinds een paar maanden doe ik mee met zijn praktijk-koksopleiding Koken op Koksniveau. In Ton’s keuken nauwelijks elektrische mixers of groente-snijmachines, maar spatels en gardes zijn er in overvloed. Alles wat je met de hand kunt snijden, kloppen of hakken moet van hem ook met de hand. Zo leer je de juiste basistechniek en hou je gevoel met wat het product doet tijdens de bereiding ervan.

  Ga voor het vervolg van deze blog/reactie naar https://www.meerdanvijftig.nl/kookworkshop/

 79. Dank je wel, Ton,

  Voor een prima cursus Koken op Koksniveau, waarbij niet alleen aandacht voor het aanleren en oefenen van basistechnieken, maar ook voor achtergronden van het kookproces, voor presentatie, en zeker ook voor de organisatie van het koken. Dat geeft inspiratie genoeg voor verdere zelfstandige kookavonturen.

 80. Ik werk al 7 jaar als kok en ik wilde mijn kennis in dit vak vergroten. Ik vond dit zeer leerzame cursus en heb hoop nieuwe dingen geleerd. Je leert veel in korte tijd. Daarom ga ik ook volgende cursus ook bij Kookschool Castricum volgen. Ik beveel deze cursus aan anderen.

 81. Ton, ik heb genoten, zoveel geleerd, gezien, gedaan en ook nog lol gehad.
  Ontzettend bedankt voor al je lessen, ik kijk al uit naar de vervolgcursus in september!
  Groetjes, Ellen

 82. En toen was de cursus Zelfstandig Koken op Chefsniveau gewoon alweer voorbij! Ik vond de eerste lessen best pittig, ook omdat verschillende cursusgenoten in meer of mindere mate al in de horeca werkzaam waren. Maar heb mijn ritme weten te vinden en wederom ontzettend veel geleerd. Echt een aanrader om deze cursus te volgen na de eerste cursus Koken op Koksniveau. Bedankt lieve Ton voor alle gezellige en leerzame middagen.
  Groetjes Nancy van Eck

 83. Beste Ton,

  Met veel plezier de opleiding zelfstandig koken op chefsniveau afgerond. Het was weer heel leerzaam. Organisatie, organisatie, organisatie neem ik mee. En we hebben veel plezier gehad, al was het al over de discussie vlees of geen vlees :). Ik ga de reis naar Castricum missen.

  Hartelijke groet Monique

 84. Hallo Ton,

  Samen met mijn zoon heb ik de cursus koken op koksniveau gevolgd. Wij vonden de lessen leuk, gezellig en leerzaam!
  Door de opbouw van de lessen, de technieken die we hebben geleerd, we snappen de kookprocessen beter en durven meer te proberen in de keuken. Het is zo leuk om beter te kunnen koken en dingen uit te proberen. Helemaal als het lukt.

  De afgelopen periode hebben we vaak de gerechten thuis nogmaals gekookt en geoefend. We blijven koken op koksniveau (vinden ze thuis ook leuk 🙂 ).

  Wellicht zie je ons nog eens op de vervolgcursus.

  Bedankt voor alle inspiratie, de gezelligheid en je kennis. Wij hebben genoten!

  Patrick en Miranda

 85. Hoi Ton,

  Wat was het een geweldige cursus/opleiding, Koken op Koksniveau!
  Als liefhebber van lekker eten en de gezelligheid in de keuken en aan tafel ben ik het die thuis altijd al kookt. Echter moeilijkheden met planning, het combineren van smaken en het bepalen/bereiken van de juiste gaarheid was nog wel eens een moeilijkheid.

  Deze opleiding is voor een ieder die zich technisch verder wil ontwikkelen in de kookwereld. Theorie vooraf en daarna aan de slag, vooral praktijk gericht dus. Dit sprak mij erg aan en bleek mij ook goed te passen. Een groep van 9 personen is een perfect aantal om de menu’s in elkaar te zetten waarbij er altijd ruimte is voor persoonlijke begeleiding en aandacht.

  In mijn groep zat een mix van personen die graag thuis beter willen leren koken en mensen die hier professioneel vorm aan willen geven. Erg leuk!

  Ik ga zeker de vervolg opleiding Koken als een Chef volgen.
  Groeten en tot binnenkort.

  Yves

 86. Cursus Koken op Koksniveau

  Beste Ton,
  Tijdens de cursus komen zowel de theoretische als praktische vaardigheden ruimschoots aan bod. Voor een hobby kok/beginnende kok zijn dat onontbeerlijke gereedschappen om vender te komen.

  Het was voor mij niet altijd makkelijk maar ik heb er wel veel van opgestoken, enkele voorbeelden zijn: Het verschuiven van dessert in
  TAK >LINT> COMPOSITIE, maken van roux, myoteren, snijtechnieken, borden opmaken en niet te vergeten jouw duidelijke uitleg, kortom te veel om op te noemen.
  Een ieder die de kookkunst wil verbeteren/aanleren is bij Ton aan het goede adres. Veel succes met je cursussen

  Cicil

 87. Betreft: De cursus Koken op Koksniveau

  Deze cursus is echt een aanrader voor iedereen die beter wil begrijpen wat er bij het koken allemaal komt kijken. Ton is een goede en humoristische maar ook altijd serieuze leraar. Elke les is weer super spannend als het gaat om de techniek, presentatie en smaakbeoordeling! Voor mij was het ook lekker out of the comfort zone.

  Erik

 88. Heel veel geleerd, maar vooral lef gekregen. Durf veel meer op eigen gevoel te doen. Iedere bereiding is tegenwoordig een feestje.

 89. De opleiding Koken op Koksniveau heeft mijn blik in de keuken echt veranderd.
  Ik was al gek op het maken van soepen, bouillons en sauzen. Vooral werken met groenten vind ik heerlijk. Dit kwam ruimschoots aan bod.
  Maar nu kan ik soepen ed. maken zonder bouillonblokjes die ik in het verleden toch altijd nodig had voor de smaakboost.
  Vooral de uitleg van de techniek, het spelen met temperatuur in combinatie met de eigenschappen van het product, absorbeerde ik heel graag. Je bent eigenlijk een chemisch kunstenaar als kok.
  Koken zonder maskering om het product tot zijn recht te laten komen dat is koken naar mijn hart.
  En het maken van desserts is met stip gestegen in mijn keuken. Onbemind maakte onbekend en ook moeilijk om te maken. Ik ben nog steeds geen grote nagerecht eter maar heb erg veel plezier in het serveren van een kleurrijk bord met mooie spijzen voor mijn gasten.

  Ik heb gedurende de opleiding wel mijn moeilijke momenten gehad. Als hobbykok wist ik alles leuk op tafel te krijgen maar om het te doen volgens de juiste bereiding dat zorgde bij mij best voor onzekerheid. De combinatie met het niet echt handig zijn met het mes versterkte dit gevoel. Ik heb zoveel groente gesneden thuis dat ik niet alles kon opeten. De dieren in het hertenkamp in Uitgeest herkenden mij al als ik met mijn zak aan kwam lopen.

  Ton, ontzettend bedankt voor al die mooie gerechten en technieken die ik heb geleerd. Ik ben er heel blij mee.

 90. Mijn leven lang werd er voor mij gekookt. Eerst mijn moeder en vanaf mijn trouwdag door mijn vrouw. Voor koken had ik nooit echt belangstelling en kon dus nagenoeg niets. Ja, een ei bakken maar daar bleef het dan ook bij.

  Een paar jaar geleden werd ik door twee golfmaatjes uitgenodigd om eens mee te koken, zij konden wel goed koken. Het werd een supergezellige dag met als resultaat dat wij ’s avonds met drie stellen heel gezellig hebben gedineerd. Hoe leuk zou het zijn om dat ook zelfstandig te kunnen. Ik besloot toen om te gaan leren koken, maar dan ook echt!

  Vorig jaar ben ik gestopt met werken en heb ik de koe bij de horens gevat. Het viel mij tegen dat er eigenlijk weinig aanbod was. Diverse workshops die speciaal op een bepaald thema gericht waren en dan ook nog stevig aan de prijs. Ik wilde gewoon een brede kennis opdoen.

  Kookschool Castricum leidt je op tot zelfstandig kok in een te overziene tijd en voor een meer dan schappelijk tarief. Bedenk dat je 21 lessen inclusief een afsluitend diner krijgt inclusief alle ingrediënten en het gebruik van een professionele keuken en materialen.

  Ton is een professional met het vermogen zijn kennis op een leuke maar gedegen manier weet over te dragen. Iedere les van zo’n vier uur, één uur uitleg en drie uur praktijk, vliegt om.

  Ik heb geleerd middels diverse snijtechnieken allerlei snijvormen toe te passen. Diverse maten van garingen te realiseren en vele kooktechnieken toe te passen. Kortom, kon ik eerst alleen een ei bakken, kan ik nu een meergangen menu bereiden op een niveau van een echte kok.

  Inmiddels heb ik al een aantal keren mogen koken voor vrienden en familie wat voor veel gezelligheid heeft gezorgd. En dat zal zeker veelvuldig herhaald gaan worden. Daarnaast ben ik niet meer afhankelijk van mijn vrouw. Zij is ook enthousiast omdat wij elkaar nu aanvullen in de keuken.

  Ik dank Ton voor deze nieuwe dimensie in mijn leven. En ook een beetje mijn mede cursisten voor de leuke en leerzame tijd die ik mogen beleven.

  Groet,

  Ruud

 91. Petje af
  Voor je keuken. Goed ingericht, alles is er. Goede spullen.
  Voor de kwaliteit van de ingrediënten waarmee je ons liet werken: mooie
  verse groenten, goed vlees!!
  Voor de wijze waarop je er voor zorgde dat we iedere week op tijd onze
  gegevens voor de volgende les hadden.
  Voor het uur uitleggen waar je altijd mee begon: duidelijk en to-the-point.
  Voor je hulp als ik er weer eens niks van bakte.
  Voor de koffie als we binnenkwamen. Misschien niet belangrijk, maar wel
  heerlijk!!
  Voor de manier waarop je de sfeer wist te bepalen.

  Het viel me allemaal niet makkelijk maar ik heb veel geleerd en ik denk er met veel plezier aan terug.

  Greetje

 92. Ik kook mijn hele leven al en kon best een aardig avondvullend programma in elkaar zetten met als resultaat blije mensen. Maar wat ik dit afgelopen jaar geleerd heb is “the next level”.
  Nu snap ik wat ik doe, welke variabelen ik tot mijn beschikking heb en hoe ik ze kan toepassen (and it’s only just beginning).
  Ik heb zoveel geleerd dit jaar; theorie (de eerste les begon met 5 getallen, 67, 100, 125, 140 & 180, toen abracadabra, nu waardevolle parameters), organisatie (kan nu 40 visfilets op de juiste garing, temperatuur en cuisson in 10 minuten uit laten gaan) techniek: (soepel en snel snijden, tikken, kloppen & roeren (ja ook daar valt nog wat te leren), myoteren, heldere bouillonnetjes trekken en ga zou maar door) en niet te vergeten smaakleer (sous vide groente!!!).
  Ton, heeft de gave, dit, op zijn eigen bijzondere manier, als geen ander, over te brengen en in sneltrein vaart bij je binnen te laten komen.
  Ik kan iedereen, die dit “next level” zoekt, van harte aanraden dit bij Ton te doen,… hij krijgt je daar…

  Ton, hartelijk dank voor dit bijzondere jaar…

  Groet/Arjan

 93. Ik heb genoten van elke les. Hard werken in een ontspannen sfeer. Door de wijze van lesgeven ben ik meer gaan denken en handelen als een kok. Ik ben er nog lang niet, maar heb er vertrouwen in dat ik nu voldoende basis heb voor de stap die ik voor ogen had toen aan de opleiding begon. Met pensioen en een nieuwe carrière als kok. Je hoort nog van deze leerling Ton!. Jouw duidelijk liefde voor het vak, je vakkennis en je aandacht voor de cursisten zullen blijven zorgen voor jouw succes. Dank je wel Ton en tot ziens. Anneke

 94. Lieve Ton,

  Koken kon ik al, maar potverdorie ik moet toch ècht nakomen dat ik nu kan zeggen, Ik begin te leren wat koken is. Vanaf de basis tot een goed en mooi gerecht dat is wat we geleerd hebben deze 23 lessen. Alle recepten thuis uitgewerkt en keurig opgeslagen en al vele dingen heerlijk nog een keer thuis gemaakt. De lessen waren leerzaam, gezellig en naar mijn idee top voor elkaar. Ik kijk er naar uit om het vervolg te gaan doen dus we gaan elkaar zeker zien !! Je bent een top vent met een passie voor koken, eten, matrialen en spullen en dat is precies in mijn straatje.

  Liefs Ing

 95. Er is hoop voor Nederland!
  Altijd verteld geweest dat onze noorderburen hun kookkunsten te wensen overliet. Ton bewijst het tegendeel.
  Als Vlaming me ingeschreven voor eerstejaarscursus in kookschool Castricum, en genoten, iedere les weer. Professioneel, en tezelfdertijd een gemoedelijk sfeer – waar zowel bij medecursisten als lesgever de passie voor het koken voorop staat.
  Dank, zowel aan Ton, als aan de ‘collega’s’!
  Ik zie jaargang 2 met plezier tegemoet. Althans wanneer er een plaatsje vrij komt.

  Filip

 96. Van april tot december 2018 heb ik de cursus koken op koks niveau gevolg.
  Ik vond het erg leuk en pittig. Veel geleerd.
  En ik zet door om de vervolg opleiding te volgen. Heb mij voor september 2019 al opgegeven.
  Een goede en duidelijke uitleg en belangrijk
  Goed Gezellig!

 97. Van april tot en met december heb ik mijn eerste cursus gevolgd bij Kookschool Castricum. Na iedere les steeds weer een stukje wijzer. Altijd goede feedback gekregen, waar ik mijzelf in kon verbeteren met uiteindelijk een goed (hoop ik) resultaat. Éen ding is zeker, het zal niet lang duren voordat ik mij zelf opgeef voor de tweede cursus. Erg enthousiast om nog meer te leren bij Ton.

 98. 23 lessen gehad. Wat hebben we veel geleerd en genoeg inspiratie opgedaan om verder zelf uit te breiden en nieuwe dingen uit te proberen.Dank voor al je kennis die je met ons gedeeld hebt. We zullen die vaste maandag avond missen! less is more op het bord!
  groet Marlies en Diana

 99. Iedere week reisden we met veel zin af naar Castricum om nieuwe dingen te leren en te worden verrast. De kookcursus was letterlijk een heerlijke ervaring en een genot om te doen. Graag komen we over een tijdje terug om onze kookkunsten nog beter te ontwikkelen, maar nu eerst het geleerde in praktijk brengen en een meesterlijk kerstdiner op tafel zetten.
  Veel dank, groeten Valerie & Sanna

 100. Kookschool Castricum ?

  In een woord: heerlijk !

  Ik heb van alle lessen genoten. Lekker veel theorie, handigheidjes en tips. Lekkere technieken. De basis en mogelijkheden redelijk weten nu.
  Knap leren snijden.
  Ik ben er echt beter door gaan koken. Weet nu wat ik sta te doen en waarom.
  Geef er zelf ook beter kookles door. Mijn leerlingen hebben hier ook zeker van geprofiteerd.
  Mooi vak waar ik nog veel meer in wil/ kan/ ga leren ?

  Djennuth

 101. Ik heb het afgelopen half jaar de opleiding tot kok gevolgd, met heel veel plezier! Ontzettend veel geleerd, niet alleen technieken, productkennis en handige weetjes, maar ook het plannen en organiseren van het koken. Ik vind het super jammer dat het einde in zicht is, maar hoop zeer binnenkort aan het vervolg te beginnen. Voor iedereen die van koken houdt en meer verdieping wil, een aanrader!!

 102. Ik kan iedereen de cursus “snij- en basistechnieken koken” aanraden. Ton legt met veel geduld de diverse handelingen uit en heeft de eigenschap om je altijd op je gemak te blijven voelen ondanks dat je het niet gelijk goed doet.

 103. Gisteren helaas alweer de laatste avond gehad van de cursus Snij- en Basistechnieken. Elke week gingen we vol enthousiasme naar huis en met nog veel meer enthousiasme de volgende week weer naar de Kookschool.
  Ton wat hebben we in vier weken ontzettend veel van je geleerd. Ontzettend bedankt voor alles. En ik hoop tot ziens!
  Ellen van Zon

 104. Beste Ton,

  In een half jaar tijd heeft Ton met geduld en humor mij de basis van het koken geleerd. Zowel door gebruik van (nieuwe) kooktechnieken en termen als onder tijdsdruk koken. Met meer zelfvertrouwen kook ik nu voor anderen en ik snap beter waarom je bepaalde handelingen wel of niet in de keuken toepast. Als je de basis goed wilt leren, dan is Kookschool Castricum the place to be.

 105. In januari gestart met de cursus Zelfstandig Koken op Koksniveau. Zo’n 22 lessen voor de boeg en vandaag het eindmenu. De tijd gaat snel.De afgelopen maanden heel veel geleerd en gewerkt met andere producten dan in de cursus Koken op Koksniveau. Heel erg leerzaam.
  Helaas geen vervolg maar wel meer tijd om het thuisfront vaker wat lekkers voor te schotelen. Blijven oefenen en af en toe iets anders uitproberen. Wellicht mag ik weer meekoken in een restaurant bij mij in de buurt.
  Ton, hartelijk dank voor de leerzame lessen.

 106. De cursus was een mooie combinatie tussen warenkennis, technieken, praktijk en gezelligheid.
  Als je ziet wat je in een halfjaar leert en je dan beseft hoe erg je al jaren aan het klungelen bent geweest…

  Ook het roulerende principe waarbij je iedere week met een ander kookt draagt bij aan het plezier en je leert dan ook weer van elkaar.
  Ton is erg betrokken en legt het allemaal goed uit.
  Keuken is goed geoutilleerd en heeft mij geholpen mijn eigen keuken uit te breiden met de handige keukenspullen.

  Een zeer tevreden hobby kok

  Johan.

 107. Dear Ton,
  If I look back to the first lesson, I can’t believe the progress we have made and how much we have learnt in less than 6 months. In the beginning, even dicing a potato into the right format and whisking a mayonnaise seemed like quite a challenge (even though I’ve been cooking at home for more than 25 years). Now I can do a whole lot more, in a lot less time, without breaking out into a sweat when hearing terms like “brunoise” and “matignon”. Your memorable explanations, humour, kindness, professionalism and the build-up off the lessons have made it a real delight to attend the course! Thank you so much!

 108. Beste Ton,

  Je begon de cursus Koken op Koksniveau door te zeggen dat wij de eerste weken vooral veel zouden afleren. En zo was het ook; na een aantal lessen begon ik me af te vragen of het nog wat zou gaan worden met mijn aspiraties. Maar daarna kwam de ommekeer en wij begonnen als groep steeds beter te koken. Met als hoogtepunt les 1, die moest worden ingehaald aan het einde van de cursus en waarbij wij anderhalf uur eerder klaar waren. En dat zonder technische fouten en met mooie presentaties. Bedankt voor de leerzame weken, ik kan niet wachten tot de vervolgcursus!

 109. Beste Ton,

  Mijn zoektocht naar een goede en gedegen kookschool was een ware puzzel.
  De waarderingen gaven duidelijkheid en ik koos voor Kookschool Castricum, ondanks de flinke afstand (enkele reis 85km).
  En het was zeker de moeite waard. Met dank aan je vakkennis, je kundige wijze om deze vakkennis over te brengen, waardoor ik het zelfs snapte.
  Je rust, je humor, kleine groep cursisten, dat alles maakt kookschool Castricum onder jouw leiding tot een unicum.
  Leeftijd is bij jou geen issue, doorzettingsvermogen wel.

  Ton, nogmaals hartelijk dank voor hetgeen jij me hebt bijgebracht en ik zou ’t zo weer doen en me bij je aanmelden.
  Zeker met deze leuke groep mede cursisten, ook die mijn dank.
  Met vr. groet,
  Bert Hofman

  PS, inmiddels 70 jaar !!

 110. Ton, wat is het ongelofelijk leuk en leerzaam om Niveau 3 Zelfstandig Werkend Kok bij jou te doen. Buiten het feit dat je iedere les gedegen uitleg geeft over de uit te voeren technieken, geef je ook aan hoe je gerechten thuis kunt bereiden zonder alle apparatuur die je in een professionele keuken tot je beschikking hebt. Je bent geduldig, vakkundig en met je gevoel voor humor maak je iedere les tot een feest!

 111. Koken op Koksniveau

  Ik vond het een super leerzame maar vooral ook leuke cursus. Goede uitleg, goede begeleiding. Professioneel maar gelukkig ook met goede dosis humor

 112. KOKEN OP KOKSNIVEAU

  Ik heb het heel leuk gevonden om deze cursus te doen.
  De manier waarop Ton nieuwe technieken aanleert, is effectief en prettig.
  Ik heb veel geleerd op kook-technisch gebied en ook over hoe ik goed kan samenwerken in de keuken (want je kookt in duo’s en bent ook 2x chef kok). Nieuwe kook-gewoonten worden eigen gemaakt.
  Ik vond het soms heel pittig, deels vanwege de tijdsdruk, maar daardoor bleef het ook uitdagend.

 113. Elke week gemotiveerd naar Ton.

  Hij is gedreven om jou van alles te leren, kennis te laten maken met, het wijzen op verschillende manieren van koken en het verkrijgen van inzicht.
  Humor binnen de les ,maar ook hard werken met de groep mede koks maakt dat ik terug kijk op een fijne leerzame tijd. Mijn hartelijk dank hiervoor.
  Wendy zijn vrijdag avond assistent ook mijn dank voor jou inzet en
  feedback.
  John

 114. Bonsoir Ton,

  Bonsoir was niet het enige franse woord in de keuken elke donderdagavond. Met de cursus Koken op Koksniveau heb ik veel (franse) keuken-termen geleerd, waar ik wel ooit van had gehoord, maar nog nooit deze (bewust) had toegepast.

  Ton vertelt vooraf het menu, bijhorende theorie en enkele tips voor de bereiding. Daarna is het aan de chef van die avond om de mede cursisten enigszins te sturen in de ‘planning’. Misschien zijn we deze avond wel op tijd ‘uit’ met de gerechten…..

  Bedankt Ton voor de fijne lessen.
  Groeten, Constant

 115. Hoi Ton, ik heb met veel plezier de cursus koken op koksniveau bij je gevolgd. Je hebt echt verstand van zaken, kookt met mooie producten, het is goed georganiseerd en je hebt een professionele keuken. We hadden een leuke groep, waar in een goede en gezellige sfeer gekookt werd. Ik ben erg blij dat ik deze cursus gevolgd heb, jammer dat het voorbij is. Ik kan deze cursus iedereen die van koken houdt aanbevelen!
  Groetjes judith

 116. Ik vond koken altijd al leuk. Maar door de gezellige, leerzame lessen van Ton is het nog leuker geworden. Elke les begint met een stukje theorie, met de nodige humor verteld, waarna je zelf aan de slag gaat. Het is erg leuk om wat meer achtergrondinformatie te krijgen over hetgeen je gaat maken. Veel van de gerechten en technieken thuis al weer toegepast. Je leert niet alleen koken maar ook plannen, organiseren, omgaan met tijdsdruk etc. Ik verheug me nu al op de vervolgcursus.

  Jeanine

 117. BesteTon,

  Ik dacht na 9 jaar kookervaring , met jongeren die een lichamelijke of een verstandelijke beperking hebben, kan hij mij wel wat leren??
  Brunoise, Chinoise, Cisseleren, Eminiceren, Monteren, Pocheren, Sauteren en noem maar op!!
  Ik had daar ooit wel eens van gehoord, maar dat ik deze technieken zo kon gebruiken? Wat een fouten heb ik in al die jaren gemaakt 🙂
  Met jou passie voor koken heb je er voor gezorgd dat ik meer ‘kooktalent’ heb en het kan overbrengen op onze leerlingen.
  Bij de volgende cursus hoop ik er weer bij te zijn, je bent nog lang niet van mij af……
  Tot gauw ?

  Groet Bianca

 118. Lieve Ton,
  Wat jammer dat de cursus Zelfstandig werkend kok alweer bijna voorbij is! Elke maandag ging ik met veel plezier heen en met Ton als humoristische, inspirerende begeleider heb ik er weer heel veel bijgeleerd! Ik vond het heerlijk in onze groep en zal het ook jammer vinden om jullie niet meer te zien.
  Nu nog op naar de ‘Grande Finale’!
  Afra Reus

 119. Beste Ton,

  Dank dat je mij/ons bij de hand hebt genomen om op een ontspannen en uiterst leerzame manier een betere kok te worden. Je hebt mij leren plannen, organiseren en daarbij heel veel over wat er nou eigenlijk gebeurt als je zaken kookt, bakt, braad, pocheert, blancheert, stooft, frituurt, snijdt….
  Kortom het was een plezier om iedere donderdag naar Castricum te rijden. Zodra de koksbuis aanging begon de ontspanning en de rit terug naar Alkmaar was er steevast één met een grote glimlach en een hoofd vol inspiratie. Ik ga ze missen maar zie je snel terug voor de volgende cursus!
  Groet,

  Robbert van Diepen

 120. Beste Ton,

  Ik heb genoten van de dinsdagavonden, het was altijd hard werken maar in een plezierige en ontspannen sfeer.
  Ik heb veel van je geleerd, en heb een andere kijk op het koken gekregen.
  Het was leuk om te merken dat ik in de loop van de cursus steeds efficiënter en makkelijker begon te koken.
  Ik hoop nog veel van je te mogen leren in de vervolgcursus zelfstandig Koken op Chefsniveau (3e niveau)

  Graag tot ziens

  Kees Vader

 121. Beste Ton, bedankt voor de leuke en vooral leerzame lessen. Ik heb veel geleerd en waardeer je professionele lessen met flinke dosis humor enorm. Nu op naar niveau 3!!!

  Groeten en tot ziens,

  Arjan

 122. Een ware stoomcursus zonder dat je je gehaast voelt.
  Een hoop lol terwijl je veel leert.
  Gezelligheid versus kennis vergaren. Natuurlijk is het géén tegenstelling maar een goede compositie.
  Ton Mulder versus Gordon Ramsey. Dat klopt dan wel met dit verschil dat je van Ton heel veel keuken- en kookervaring op doet in een prettige omgeving

 123. Beste Ton,
  Ik ben bij je gekomen omdat wij onlangs een Gasthof met appartementen en restaurant in Oostenrijk hebben overgenomen. Ik wilde graag de theorie en de praktijk van de keuken leren begrijpen om zodoende goed te kunnen overleggen met onze keuken brigade en indien nodig deze te ondersteunen. Alles wat ik tot nu toe wist had ik mezelf aangeleerd door te proberen, Jij hebt op je geheel eigen wijze met de nodige humor ons de echte technieken bijgebracht. Door jouw lessen ben ik heel anders naar eten gaan kijken en ook mijn smaakbeleving is geoptimaliseerd, Heb ongelooflijk van de lessen genoten en onwijs veel van je geleerd, De avonden waren voor mij geen werk maar een ontspanning en heb zeker een professionele opleiding bij je genoten! Bedankt voor deze leuke en leerzame periode!
  groeten
  Paul

 124. Lieve chef Ton,

  Vorig jaar schreef ik al dat je het beginpunt was van mijn spannende reis die ik ‘Het roer om’ noemde. Na 30 jaar was ik eindelijk begonnen aan wat ik écht wilde doen. Fase 1 van mijn kookreis was Koken op Koksniveau 2, en nu, weer een jaar later zijn we opeens klaar met Zelfstandig werkend kok niveau 3. En het allermooiste; ik ben aan het werk als Zelfstandig werkend kok. Eigenlijk zegt dat al genoeg.

  Ik weet dat je blij bent dat ik je keuken ga verlaten, omdat je dan eindelijk verlost bent van mijn eigenwijsheid en tegendraadse gedrag.
  Maar ik zal jou ook missen 🙂

  Voor iedereen die écht wil leren koken, Ton is dé Chef!

  Hartelijke kookgroeten!

  Michael ( http://www.michaelboerop.com )

 125. Beste Ton,
  Jammer dat de opleiding Koken op Koksniveau er al weer opzit! Het was elke week weer een genoegen om naar je les te gaan. Het begint al met je wekelijkse mailtje met het menu voor de komende les: wat voor lekkers zullen we deze keer gaan maken? Van een receptje koken kan iedereen wel, en het wordt vaak nog best lekker ook, maar bij jou leer je de basistechnieken van het koken goed toe te passen. Daar word je als kok blij van en de familie thuis ook. Het is ook prettig werken in je goed uitgeruste, professionele keuken en met de zeer goede producten die je altijd klaar hebt staan. Bovendien weet je de zaken met humor uit te leggen. Kortom, veel geleerd en veel gelachen! Heb me meteen opgegeven voor de vervolgopleiding!
  Jan Rein

 126. In september begonnen met de cursus en reed de eerste middag gedesillusioneerd naar huis, dacht toch echt te kunnen koken. Inmiddels rijd ik met een voldaan gevoel naar huis. Er valt nog heel veel te leren, maar ik heb nu een stevige basis en nog zoveel meer plezier in het koken gekregen.
  Ik hoop op een plaatsje in september voor het vervolg. Ton, bedankt voor deze inspirerende lessen!

 127. Dag Ton, nog 2 lessen te gaan en dan……ik kwam om de tips en de trucs, de do’s en de dont’s te leren maar er is nog veel en veel meer en wil zeker nog veel meer leren over hoe al die processen nu werken en wat er gebeurt als je producten bij elkaar stopt, waar die entrecote nu precies zit en welke kerntemperaturen bij wat hoort en waar je aan moet denken. Leren kijken en voelen en ruiken en af toe gewoon je oortjes gebruiken. Wat een mooie producten om mee te werken en wat hebben we veel geleerd en wat wil ik nog veel meer weten. Kortom soms lukte alles en soms lukte bijna net niets en altijd bleef je ons motiveren dat we juist hier fouten mochten maken. Dankjewel voor het delen van je kennis en de leuke manier van lesgeven waardoor het naar (kook)school gaan een heerlijke middag was. Jammer dat je geen externe harde schijf hebt die ik af en toe kan raadplegen…..en graag tot een volgende keer!

 128. Beste Ton,
  Met heel plezier heb ik de kokscursus bij je gevolgd. Drie en twintig keer naar Castricum op en neer: het was toch elke keer weer een feestje, met alles ook waarmee ik thuiskwam. Ik heb veel geleerd van alle kook technieken, de organisatie in de keuken en de opmaak. Ik heb ook van alles afgeleerd. Met de nodige humor wist je ons te stimuleren. Ik kan iedereen jouw cursus aanbevelen en ik kom graag nog een keer terug voor niveau 3! Hartelijke groet Monique Klompé

 129. Beste Ton,

  Ik heb in 2016 het diploma basis kok bij je gehaald en die cursus smaakte al naar meer. Begin dit jaar met de vervolgopleiding verder gegaan en het was weer super. Zo af en toe wel pittig in combinatie met werk maar zodra je dan eenmaal met elkaar aan het koken was verdween de vermoeidheid. De groep was erg gezellig, we hebben veel gelachen en veel van je geleerd. De beide opleidingen hebben er voor gezorgd dat ik van een nitwit in de keuken veranderd ben in iemand die met zelfvertrouwen staat te koken en nog meer zin heb gekregen om het vak verder te verkennen. Ik hou je website en de nieuwsbrief zeker in de gaten en mocht er ooit nog iets van een vervolg komen, ben ik de eerste die weer op de stoep staat. Tot die tijd wens ik je heel veel succes met de nieuwe lichtingen.

  Groet
  Cor “de meesterklopper”

 130. Lieve Ton,

  Wat een feestje was het om na 1,5 jaar weer 23 weken in je keuken aan de slag te mogen om uiteindelijk het diploma Zelfstandig Werkend Kok mee naar huis te nemen.

  In 2015 ben ik bij je gestart met niveau 2, na lange tijd op zoek geweest te zijn naar een echte opleiding. Geen workshop waar je een recept leert namaken, maar een opleiding waar je ook echt kooktechniek bijgebracht wordt. En dat heb ik geweten! Je kennis, duidelijke uitleg, humor, enthousiasme en passie zijn geweldig. Ik vond het dan ook fantastisch dat ik dit jaar eindelijk ver kon met ZWK. Met een fijne groep mensen hebben we in een ongedwongen sfeer weer heel veel van je geleerd. Een ervaring die ik voor altijd met me meeneem. Ook op het thuisfront zijn ze je dankbaar, want er moet uiteraard altijd veel geoefend worden.

  Mocht er ooit nog een vervolgopleiding komen dan weet je me te vinden, ook in Ulvenhout 😉

  Groetjes,
  Margot

 131. Beste Ton,
  Wat heb ik weer veel geleerd in deze cursus, ZWK. We hadden een leuke groep mensen op de woensdagavond, hard gewerkt. Nu aan de slag en herhalen om alles goed onder de knie te krijgen. Kookschool Castricum is een goeie plek om het vak te leren, dankdaarvoor Ton!
  Lieve groet, Marja

 132. Beste Ton,
  Met veel voldoening heb ik je lessen van “Zelfstandig Kok” gevolgd. Iedere keer ging ik weer met veel plezier naar Castricum en wat hebben we een heerlijke gerechten bereid. Ik vond het erg leerzaam, we leerden nieuwe kooktechnieken en gerechten waar ik me nog nooit eerder aan heb gewaagd. Erg prettig is dat jij heel duidelijk kunt uitleggen hoe de bereiding in zijn werk gaat. Verder was er ook steeds een goede sfeer om met elkaar te werken. Dus Ton, hartelijk dank voor alles wat je me hebt geleerd, het was TOP!
  hartelijke groet, Jacqueline.

 133. Hoi Ton,
  Met veel plezier heb ik de cursussen KOK en ZWK gevolgd. Heel veel geleerd van je en plezier gehad. Ik hoop dat het gaat lukken om een vervolg op te zetten. Dan ben ik zeker weer van de partij.

 134. Beste Ton,
  Ik ben zo blij dat ik deze cursus heb ontdekt en heb gedaan. Zoals iedereen die zich inschrijft, denk ik, wist ik al dat dat ik koken heerlijk vond en ook dat ik niet helemaal van nul hoefde te beginnen. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Mijn doel met deze cursus was technieken te leren. En toen ik dat zei, bedoelde ik kooktechnieken. Ik vind het leuk voor anderen te koken, maar ik vermeed gerechten als ik dacht dat dat mij toch niet zou lukken. De cursus biedt inderdaad alle basistechnieken die je moet beheersen om goed te kunnen koken. Maar het gaat verder. Het is niet alleen kooktechniek; het is ook tijdsbeheersing, organisatie van je werk, organisatie van een keuken en presentatietechniek. Ik heb van jou geleerd wat ik niet dacht te kunnen leren en dat is een bord opmaken, zodat het er uitziet als een gerecht. Ik dacht dat ik niet creatief genoeg was. Blijkt dat ik gewoon de basis beginselen niet kende.
  Ton, ik dank je; ik heb veel van je geleerd op een hele prettige manier. Je feedback is eerlijk, onomwonden en gericht op het verbeteren van je vaardigheid. Voor sommigen is dit wellicht even wennen, want het is echt niet altijd leuk kritiek te krijgen als je je best op iets hebt gedaan. Maar als ik terugdenk aan hoe ik aan de cursus begon, denk ik aan waar ik nu sta, met nog zoveel te leren, maar ook zoveel geleerd en een mooie basis om op verder te gaan. Ik vermijd geen kookuitdaging meer.ik ga zeker door voor niveau 3, mits op een donderdag- of vrijdagavond, want er moet ook nog gewoon gewerkt worden 🙂

 135. Beste Ton,
  Met heel veel plezier heb ik de cursus Zelfstandig Werkend Kok bij je gevolgd. We hadden een leuke groep en persoonlijk heb ik een enorme kookontwikkeling doorgemaakt. Veel technieken geleerd, heerlijke uiteenlopende gerechten gemaakt en veel aandacht voor de presentatie! Langs deze weg wil ik jou daarvoor nogmaals bedanken!
  Groet,
  Frank

 136. Beste Ton, In mei ben ik begonnen met de cursus Koken op koksniveau, omdat ik graag mijn kookkunsten wilde professionaliseren vanwege mijn eigen onderneming. Vanaf de eerste cursusdag ben ik razend enthousiast! De opbouw van de cursus is slim en doordat je elke keer een driegangen menu kookt, worden verschillende technieken geleerd en getraind. Mede doordat opmaak van de borden en het op tijd klaar zijn onderdeel zijn van de cursus, heb ik het gevoel dat ik echt veel heb geleerd. Ook de samenstelling van de groep en het feit dat je in (variërende) duo’s kookt, zorgt ervoor dat je elke cursusdag met een voldaan gevoel naar huis gaat. Ik pas het geleerde erg vaak toe, en als er eens iets niet direct lukte in de cursus, probeerde ik het thuis nogmaals. Sommige gerechten zijn intussen vaste prik bij ons! Ik ben blij dat ik de keus heb gemaakt om deze cursus bij jou te volgen. Je bent een prettig persoon als docent, eerlijk en recht door zee, maar ook streng als het moet. Het feit dat de groep waarmee ik de cursus heb gevolgd, erg motiverend werkte, is de spreekwoordelijke kers op de taart! Dank je wel Ton, het was een toptijd. We gaan proberen als groep ook nog de vervolgcursus vol te krijgen, maar mocht dit niet lukken, dan heb ik er in ieder geval ontzettend veel van geleerd! groetjes Karin

 137. ik heb zo ontzettend veel geleerd bij deze cursus. Veel technieken en product kennis, presentatie en ook veel over mezelf en het koken met anderen. tevens ook het een en ander moeten “ontleren” en da’s ook heel waardevol. Ton is een fijne leermeester – met goed inzicht in wat werkt voor jouw leerproces. Precies wat ik zocht om mijn droom van een kleinschalig pension met “table d’hote” te beginnen. Zodra het zover is dan is Ton uiteraard van harte welkom!

 138. Leukste moment van de week, als de les via de mail binnenkomt.
  Het menu dat prikkelt om te willen weten hoe dit te bereiden.
  Docent Ton kritisch, humorvol, motiverend en weet waarover hij praat.
  Wil je goed leren koken dan ben je bij hem aan het juiste adres.
  groet John

 139. Top leerschool veel geleerd. Ook word er goed en professioneel les gegeven leuke sfeer in de keuken maar ook zeer gefocust op de kook technieken die je leert. Ik raad iedereen deze leerschool aan die goed en professioneel wilt leren koken dank Ton.

 140. Fantastisch om 23 middagen bij Ton te monteren, pikeren, aanzweten, dresseren, etc. etc. Dan heb ik het wel over een opleiding tot Kok en niet van fietsenmaker e.d. Ton heeft mij geinspireerde om veel meer te koken en met heel veel meer plezier. Een goede investering voor de toekomst. Bedankt nog veel meer succes.

 141. Zeer leuke en leerzame cursus goede begeleiding ga zo door Ton!!!
  Tot de vervolgcursus!

 142. Nadat ik een aantal losse workshops en korte cursussen had gevolgd bij de Kookschool Castricum heb ik mij aangemeld voor Koken op Koksniveau. Ik heb er even tegen aan gehikt omdat 23 les-middagen van vier uur in combinatie met een drukke baan wat meer van je vraagt dan een losse workshop. Maar de cursus is omgevlogen en het is jammer dat het alweer voorbij is.

  Ton is een bevlogen docent die je geduldig een scala aan kooktechnieken weet bij te brengen. Hoewel de cursus vooral praktijkgericht is, krijg je ongemerkt een flinke portie theorie mee. Het lesprogramma zit slim in elkaar. Aan de hand van een driegangenmenu wordt wekelijks een aantal technieken geoefend. Door de opbouw van het programma herhaal je alles, waarbij de lastige zaken vaker langs komen. De afwisseling voorkomt dat het saai wordt. Naast de techniek komen ook de organisatie in de keuken en de presentatie van de gerechten uitgebreid aan bod.

  Ik belandde in een cursusgroep van acht deelnemers. Vijf met professionele aspiraties en drie hobbyisten. Er wordt gekookt in wisselende tweetallen waardoor je ook van elkaar leert. Samen maak je onder leiding van een chef het menu klaar. Deze organisatievorm is naast leerzaam ook gezellig.

  Ik breng nu het geleerde thuis in de praktijk zodat een en ander goed in slijpt. En wie weet, over een tijdje, de vervolgcursus Zelfstandig Werkend Kok.

  Ton, bedankt!

 143. Koken in Castricum is een geweldige belevenis geworden.
  Een goed programma, heel veel geleerd, zeer professioneel.
  De constructie met 8 cursisten is ook een goede balans tussen het klas gevoel en gezelligheid.
  Veel aandacht voor kooktechniek en productenkennis met veel achtergrondinformatie.
  Ben nog enthousiaster geworden en ook al ingeschreven voor de volgende cursus, zelfstandig werkend kok.
  Een meer dan leerzaam jaar aan de slag met koken en bakken en leren.
  Dank Ton!!!

  Groet Rob

 144. Ton, bedankt voor de geweldige lessen het afgelopen half jaar. Mijn kookkunsten zijn weer een niveau hoger getild. Het was de wekelijkse trip vanuit Breda naar Castricum meer dan waard. En ook de groep bedankt! We hebben fijn gekookt samen en veel opgestoken. Een aanrader voor iedereen die van koken houdt en zich graag de fijne kneepjes van het koksvak eigen wil maken.

 145. Betreft de cursus Zelfstandig Werkend Kok

  Beste Ton,

  Ik ben met heel veel genoegen bij je in de leer geweest. En realiseer mij als ik weer voor een groep kook, hoe anders ik er nu insta. Heel veel dank voor je enthousiasme en humor!

  liefs Justina

 146. Wat zijn de lessen omgevlogen! Jammer dat het er weer opzit. Ton, dank voor je heldere en gestructureerde uitleg! Dat werkte heel goed. Heb er weer veel bijgeleerd. Winstpunt: je kunt veel meer voorbereiden voor een dinertje dan ik dacht. De sfeer in de groep was bijzonder goed. En dat maakte de kooklessen ook heel plezierig.
  Voor iedereen die van koken houdt zeker aan te bevelen!

 147. Betreft de cursus Koken op Koksniveau

  T was een bijzondere ervaring deze cursus; het opdoen van heel andere technieken en werkwijze en vooral ook anders leren denken. De docent is kritisch maar geduldig en is prettig duidelijk. Ik heb de cursus met veel plezier gevolgd en zou ook graag de vervolgcursus doen.

  Willemijn

 148. Hi Ton, Ik vind de cursus geweldig en het is heel erg jammer dat deze nu alweer is afgelopen. Ik heb veel geleerd en zal met plezier terug denken aan de heldere, gedetailleerde en prettige uitleg van alle menu’s, technieken en theorie. Hoewel ik aanvankelijk ook heel erg blij was met het vooruitzicht om de donderdag weer voor andere dingen beschikbaar te hebben lijkt het vooruitzicht om te zoeken naar een mogelijkheid waarop we met de hele groep door zouden kunnen naar het volgende niveau toch heel erg aantrekkelijk en een bijzonder goed idee.
  Groet, Arjan

 149. Ton,
  Inmiddels loopt de cursus zelfstandig werkend kok ook ten einde. Het was wederom een geweldige ervaring en bracht alles wat ik bij de vorige cursus geleerd heb naar een hoger niveau. Geweldig!
  Maandag jl. heb ik de workshop half varken mogen volgen en ook dat was helemaal ge-wel-dig!
  Komend jaar ga ik de workshop totaal kip nog doen en ook daar kijk ik al weer naar uit.

  Als eerder beschreven, je legt alles duidelijk uit met veel geduld.
  Elke les is een genot!

  Jou cursussen en workshops zijn een absolute aanrader voor iedereen die graag kookt!

  Ton, bedankt,
  Veel liefs en een warme groet,
  Nell Müller.

 150. Beste Ton,

  Wat heb ik verschrikkelijk genoten van de cursus! Op donderdagavond hebben we afgelopen halfjaar vele lachen en tranen met elkaar mogen delen achter het fornuis.

  Voor iedereen die twijfelt aan zijn eigen handigheid, spanningsboog of bereidheid om iets te leren. Ik zou zeggen ga deze uitdaging met Ton en Wendy aan en je zult merken dat je opeens wél kan koken.

  De technieken en kennis die je aangereikt worden, maken het verblijf achter het fornuis een genot! En dat is nu precies waar eten over zou moeten gaan!

  Ton & Wendy, bedankt voor de 23 weken! Ik heb net als me DOAV-maatjes ontzettend genoten en gelachen!

  Met vriendelijke groet,

  Ben Biersteker

 151. Na een korte zoektocht op internet kwam ik telkens weer uit op deze kookschool. In een korte cursus van 4 lessen heeft Ton mij veel bijgeleerd. Ik werd vooral gestimuleerd om anders te gaan koken. Snijtechnieken, sausen maken en het fileren van vis, werden mij goed en duidelijk uitgelegd. Zo kon ik thuis verder aan de slag. Ik werd zo vooral gemotiveerd om nieuwe dingen te proberen. Zijn tips zijn niet te vinden op internet en kan je meteen toepassen. Ik kijk er naar uit als Ton weer gaat starten met een nieuwe korte cursus.

 152. Beste Ton,

  Het was een geweldige kook workshop over Basistechnieken en snijcursus in 4 korte maar intense avonden! Ik heb heel veel bijgeleerd en zag ook dingen koken op een andere manier waarop ik gewend ben. Je gaf ook super lekkere recepten die we thuis heel gemakkelijk zelfde kunnen voorbereiden.
  Hopelijk komen er snel nieuwe workshops of korte kookcursussen beschikbaar, want dat ga ik zeker voor inschrijven.
  Nog veel succes met de kookschool en tot dan!

 153. “Wat leer je nou eigenlijk op die kookcursus?” werd mij regelmatig gevraagd. En nu, 22 lessen verder, realiseer ik me hoeveel we eigenlijk hebben gedaan en geleerd de afgelopen maanden. Kooktechnieken, leren plannen, smaakleer.. Maar bovenal: ik begrijp nu veel beter waarom ik dingen het beste op een bepaalde manier kan doen. Wat gebeurt er eigenlijk als je iets in de oven zet bij een x-aantal graden? En wat bereik je door deeg in de koelkast te zetten, of juist niet? Al deze elementen pas ik dagelijks toe als ik kook. En daarnaast bezit ik nu de basis skills om ook af en toe wat uitgebreider te koken voor meerdere mensen, zonder stress 🙂

  Dit alles was niet mogelijk zonder de deskundigheid en het geduld van Ton en zonder alle ondersteuning van Wendy. En, last but not least, dank aan al m’n DOAV kookmaatjes, want het allerleukste vond ik het om samen achter de werkbank en het fornuis te staan! Wordt vervolgd..

  Fijne zomer en nogmaals dank!
  Anita Duineveld

 154. Koken op koksniveau…kon ik dat 22 lessen geleden? Ach ik deed een poging.
  Koken op koksniveau…kan ik dat na 22 lessen? Ik denk dat dankzij Ton zijn uitleg, tips en tricks het aardig lukt. Termen waar ik nog nooit van gehoord had zijn nu gewoon geworden, bijvoorbeeld tak en sauteren.
  Koken vond ik al leuk en het is nu nog leuker geworden. Zoveel technieken ik geleerd heb.
  In het weekend werkte ik alle aantekeningen uit en maakte ik meestal het hoofdgerecht nog een keer, soms deed ik ook het voorafje en nagerecht. Oefening baart kunst?
  En nu…wat moet ik doen op de donderdagavond? Ik houd zeeën van tijd over.
  Ik kan niet wachten tot ik de cursus zelfstandig werkend kok kan volgen…heb er nu al zin in.
  Ton, bedankt voor je lessen en humor, Wendy bedankt voor de hulp en Ben bedankt voor het meerijden. En natuurlijk mag ik mijn koksmaatjes Ard, Ben, Pieter, Karin, Alice, Anita, Metz en Piet niet vergeten, want ook dankzij jullie was het een hele geslaagde en gezellige cursus.
  Bon chef!

 155. Hallo Ton,

  Kokkerellen is mijn passie en ik heb af en toe een avondje een kookcursus gevold. En nu de cursus koken op koksniveau bijna afgerond. Wat een geweldige manier om veel te leren over kooktechnieken, in een hele ontspannen sfeer! Duidelijke uitleg Ton, en met je enthousiasme zorgde je, samen met mijn medecusisten, voor inspirerende en gezellige cursusavonden. Na iedere les merk ik dat ik dat het koken me nog meer plezier geeft, en alle vaardigheden ga ik gebruiken om nog meer ontspannen en smakelijker te kokkerellen!
  Bedankt hiervoor!

 156. Beste Ton,
  Ik heb me ingeschreven voor de curses ‘koken op koksniveau’ gebaseerd op de goede recensies die ik op internet las. Na 22 lessen kan ik alleen maar zeggen dat de cursus alle verwachtingen heeft overtroffen. De lessen werden duidelijk, met kennis van zaken, passie en grote liefde voor het vak gegeven. Een betere leraar kun je niet krijgen! Ik kan iedereen die een beetje van koken houdt deze cursus aanbevelen!

  Ik heb ontzettend genoten van de cursus en ik zal nog vaak met plezier aan de lessen terugdenken wanneer ik achter het fornuis sta. Een woord; TOP!

 157. Beste Ton,
  Wat had ik deze opleiding graag 20 jaar eerder gedaan. Ik heb best veel gekookt met een goed recept lukt het vrij aardig, maar juist die theorie en technieken van dat koken, hoe en hoever je dingen kunt voorbereiden, welke materialen je gebruikt, dat wilde ik zo graag weten en daar heb ik heel veel van opgestoken. Mijn bewondering voor hoe jij dit hele gebeuren organiseert is bij mij met de week toegenomen. Wat komt daar veel bij kijken en wat een enorme energie moet je daarvoor hebben. Iedere les was heel goed voorbereid en je lijkt alles altijd onder controle te hebben. Dat ontbrak er bij ons nogal eens aan. Heel veel dank voor deze leuke leerzame opleiding.

  Groeten,
  Anne-Mieke Scholten DIAV

 158. Augustus 2016 ging ik met pensioen, dus tijd om kennis en kunde van mijn
  kook nivo te verbeteren.Via een kennis van mijn vrouw kwam ik bij
  Kookschool Castricum terecht, de cursus koken als een kok leek wel wat.
  Ik heb deze cursus ervaren als heel intensief,elke les een nieuw menu
  met nieuwe technieken.
  Bij de presentatie van iedere gang geeft Ton duidelijk maar altijd
  opbouwend zijn oordeel van wat er geleverd is ,wat ik als prettig
  leermoment heb ervaren.
  De 22 lessen zijn om gevlogen, mede door de plezierige medecursisten.
  Ton bedankt het was een prettige en leervolle cursus. Het voordeel voor
  mij is dat ik thuis met veel plezier aan het koken ben. Mijn vrouw en ik
  hebben er nu en nog vele jaren plezier van en dat was de bedoeling.
  Ton nogmaals dank, mijn missie is geslaagd!
  vriendelijke groet,

  Gerrit van Heeringen

 159. Ton,

  ik heb elke keer veel lol gehad tijdens de cursus en veel geleerd. En dat voor iemand die niet van koken houdt. Ik wens je veel succes met je kookschool.

 160. Beste Ton,
  Ik dacht dat ik kon koken, totdat ik de kokcursus “koken op koksniveau” was begonnen. Door elke week opnieuw een heerlijk menu op tafel te zetten en dat op een mooie manier te presenteren! Mijn manier van koken is dankzij jou op een positieve manier veranderd. Ik blancheer, souteer, regenereer en alles wat ik op tafel zet heeft tegenwoordig een kokschoolcastricum tint. Vooral de toetjes zijn heerlijk om thuis na te maken. Ik kreeg veel complimentjes van mijn gasten en ben heel blij dat ik de cursus heb gedaan. Ik kijk er naar uit om aan de opleiding “zelfstandig werkend kok” te beginnen.
  Jij bent een geduldige en professionele leraar.

  Bedankt,

  Elizabeth

 161. Koken op Koksniveau

  Ik was altijd al gek op koken en wilde eigenlijk ‘iets meer’ kunnen.
  Na een korte zoektocht kwam ik bij Kookschool Castricum uit.
  Met een clubje van 9 mensen iedere dinsdagavond koken.
  In het begin nog zoeken naar de juiste spullen en plaatsen, maar al gauw mijn draai gevonden.
  De menu’s werden steeds uitdagender en de beoordelingen steeds spannender.
  Ik heb heel veel geleerd het afgelopen half jaar, veel technieken en bewoordingen.
  Maar ik heb vooral ook veel gelachen, mede door de (gort)droge humor van Ton.
  Ik zou deze cursus echt aan iedereen aanraden, ook als je niet per se de horeca in wilt.
  Het is een ervaring waar je de rest van je leven wat aan hebt! Bedankt Ton!

 162. Hallo Ton,
  Zo aan het einde van de cursus moet ik zeggen dat de cursus “Koken op koksniveau” voor mij een onvergetelijke ervaring is geweest. Hulde dat je in zo’n korte tijd zo gigantisch veel lesstof hebt behandeld met passie bezieling en beleving. Ik heb heel veel geleerd op een ontzettend leuke manier. Mocht er toch een plekje vrij komen op de vervolgcursus “zelfstandig werkend kok”, dan houd ik mij van harte aanbevolen!

  http://www.lichtadviesbedrijf.nl/

 163. Vandaag was een beetje een verdrietige dag, de laatste kookles! Zo ontzettend veel geleerd: pareren, sauteren, met de opmaak van de rand wegblijven en nog zoveel meer. Verbaasd zijn dat ik zo een gerecht kon bereiden, lief en helaas ook leed gedeeld.Heel veel gezelligheid maar ook aandacht als dat nodig was. Ton, je bent heel goed in je vak, je weet mensen hun fouten te laten zien maar zodanig dat je het niet vervelend vindt en van leert, en daarom waren we hier. Heel veel dank en ik heb erg veel zin in de eindopdracht. Tot ziens

 164. Dag Ton,

  Wat een mooi lesaanbod. Kwaliteit ligt hoog! Ik heb veel geleerd in de curus sij- en basistechnieken. Het zijn goede technieken die je keuken direct kunt toepassen.

  Bedankt, Maartje

 165. Beste chef,

  Je bent het beginpunt van mijn spannende reis die ik gemakshalve ‘Het roer om’ noem. Dit wilde ik dertig jaar gelden doen, er kwam helaas niets van, maar nu ben ik er toch aan begonnen. Fase 1 van mijn kookreis zit erop en het waren fantastische lessen met hele leuke collegaleerlingen.
  Ik ga nog even bij je door, voor Zelfstandig werkend kok en verheug me er nu al op.

  Een hartelijke kookgroet,

  Michael ( http://www.michaelboerop.nl )

 166. Lieve Ton,

  Voordat ik aan deze kookcursus begon kon ik nog geen ei bakken. En nu klop ik sabayonnen en rouxtjes alsof ik nooit anders gedaan heb. Naast dat ik veel geleerd kon ik ook altijd vreselijk om je lachen. Deze ervaring neem ik heel mijn leven mee! Bedankt!

 167. Hallo Ton,
  Vandaag alweer de laatste les van de cursus Koken op Koksniveau 🙁 en de volgende week het eindmenu. De 23 kooklessen zijn omgevlogen en wat heb ik veel geleerd! Je hebt een hele duidelijke manier van lesgeven en tegelijkertijd geef je de cursisten de ruimte (ook om fouten te maken want daar leer je van!!). De super leuke, gemotiveerde, gezellige groep maakte de cursus compleet.
  Bedankt voor deze superleuke cursus!

 168. Koken op Koksniveau

  Beste, aardige, lieve Top! Ton,
  Wat heb ik genoten en wat vind ik het jammer dat het bijna voorbij is!
  Veel geleerd maar nog lang niet genoeg ha hah
  ik hoop dan ook echt van harte als je weer kookles (workshop`s) ga geven overdag, die minder lang duren, bijv 6 of 8 weken, dat je aan me denkt ik wil zeker blijven koken bij je veel te leuk en leerzaam!

  suc6 en nogmaals dank je wel voor deze mooi Koks opleiding
  ik zou zeggen …………………ga zo door!

  warme groet Elly

 169. cursus Koken op Koksniveau januari-juli 2017:

  Ik heb het enorm naar mijn zin gehad, en zeer leerzaam

 170. Ik heb gedurende de maand mei de cursus ‘snijtechnieken en basistechnieken’ gedaan. In vier hele leuke en vooral ook leerzame avonden heb ik geleerd om sneller en better te snijden. Voorheen was koken niet zo ontspannend voor mij zoals mensen vaak zeggen. Als het fornuis aanstond en eea begon te pruttelen en ik moest nog van alles snijden werd ik er alleen maar nerveus van. Heerlijk om nu de techniek en snelheid te hebben. Daarnaast ook heel veel praktische extra dingen geleerd waar je gelijk veel aan hebt. Echt een aanrader!

 171. Beste Ton,

  de cursus “snijtechnieken en basistechnieken” is mij prima bevallen. Veel verschillende oefeningen en een variëteit aan weten en weetjes. Bovenal gezellig, maar wel met de focus op de cursus.

  Aanrader & wachtlijst waard.
  Groeten, Constant

 172. Na het volgen van de snijcursus en een maand cursus , heb ik met veel plezier de cursus Koken op Koksniveau gedaan . Meer dan prima cursus die naar meer smaakte.
  Na een jaartje zelf koken kreeg ik de behoefte om de puntjes op de i te zetten . Afgelopen cursus jaar heb ik de ZWK cursus gevolgd , samen met 6 andere enthousiaste koks hebben we in 4 uur tijd , een voorgerecht , hoofdgerecht en een dessert op tafel kunnen zetten. Best doorwerken maar onder de bezielende leiding van Ton uitstekend te doen .Ook tijdens deze cursus veel goede aanwijzingen gekregen , die meer inzicht gaven in het behandelen van vele culinaire producten . Kortom een echte aanrader voor de enthousiaste kookliefhebber .

 173. Beste Ton,
  Onze eerste kennismaking was tijdens de cursus snijtechnieken eind 2015. Een leerzame cursus en een goede basis voor het vervolg. Het volgen van deze cursus was ook bedoeld om kennis te maken met de kookschool en de docent. Bij geen klik niet inschrijven voor een vervolgcursus. Maar die klik was er wel en dus gelijk ingeschreven voor de cursus Koken op Koksniveau. In september 2016 zijn we dan begonnen en nu, bijna 8 maanden verder, zijn we dan klaar en met certificaat in the pocket. Het is omgevlogen en ik heb heel veel geleerd. Goede uitleg en heel veel gekookt en daar ging het om. De basis is gelegd voor het vervolg en ook daar heb ik mij voor ingeschreven. Totdat het zover is heb ik de tijd om het geleerde in de praktijk te brengen. Niet alleen thuis maar ook bij een plaatselijk restaurant. Ik heb er zin in.
  Met vriendelijke groet,
  Jos

 174. Ton, je doet dit geweldig. Hier heb ik altijd naar gezocht. Goed gebalanceerd, goede herhalingen, goede balans theorie praktijk. Ik zou niet weten hoe beter !!!!

 175. Bijna de laatste les en de grote ‘finale’…..
  Elke week ging ik met heel veel zin en plezier naar de lessen van Ton.
  En wat heb ik veel geleerd!! Kooktechnieken, smaken en presentatie: ik draai er mijn hand niet meer voor om !
  Ton, heel hartelijk bedankt voor de inspirerende uitleg en begeleiding.

 176. Beste Ton,
  Van koken had ik weinig verstand, maar na de eerste les koken op koksniveau heb je me zo weten te inspireren dat ik nu zelfstandig werkend kok niveau 3 ben. Ik vind je niet alleen een geweldige leermeester met heel veel verstand van techniek, creativiteit en efficiëntie in de keuken, maar ook een vriend die je helpt als je de weg volledig kwijt bent.
  Je moet bij jou geen cursus volgen als je even wat wilt bijleren. Het is hard werken. Maar zo lekker als je plots overzicht hebt in je keuken, je zelfverzekerd voelt, omdat je weet hoe je een mise en place maakt, geen chaos meer om je heen en alles oprijd mooi, warm en gaar op tafel staat. De investering dubbel en dwars waard.
  En nee, ik heb geen belang bij deze kookschool of bij Ton privé.

 177. Morgen is het zover ‘de proeve van bekwaamheid ‘ De afsluiting van de cursus Koken op Koksniveau. Spannend en leuk! Ik kijk terug op een geweldige periode.
  Een half jaar heb ik op donderdagmiddag de cursus met veel plezier doorlopen en door gerold omdat ik halverwege de cursus mijn enkel brak. Toen ik aangaf dat ik in het gips zat en mijn been niet mocht belasten schreef jij dat ik gewoon kon komen en vanuit mijn rolstoel kon doen wat mogelijk was. Gezien de omstandigheden ging dat
  prima, waarvoor mijn dank, ook uiteraard aan mijn mede ‘Domi’s’.
  Ton, jij brengt de cursus met geduld, doorspekt met humor, ik hou daar van. Je bent duidelijk een gepassioneerd kok en brengt het
  theoretische gedeelte in duidelijke taal. Dat maakt dat cursisten niet afhaken. Geweldig!
  Ik weet dat ik vanaf 12 mei al mee mag doen met de
  vervolgopleiding.zelfstandig werkend kok en kijk er naar uit.

  Nogmaals mijn dank!
  Veel liefs en een warme groet,
  Nell Müller.

 178. Ik had me voor de cursus ingeschreven om mij te verbeteren in de keuken. Ik was al 1,5 jaar werkzaam in de keuken van een café-restaurant zonder enige koksopleiding. Het was tijd voor de next level. En dat is zeker gelukt. Vele gerechten kon ik direct toepassen in het restaurant. Veel bruikbare tips en technieken geleerd voor een goede mise en place en bereiding van producten. Ben netter gaan werken. Bedankt voor dit leerzame halfjaar en tot ziens bij de vervolgcursus.

  groet,

  Pieter

 179. Ik heb van iedere les genoten. Het was gezellig, leerzaam en soms ook aangenaam spannend. De cursusavond volgde weliswaar op een werkdag, maar die lag op het moment van de menubespreking volledig achter me. Het is heerlijk om gefocust te zijn en onder Ton’s professionele leiding, met elkaar tot mooie gerechten te komen.

 180. Hallo Ton,
  Hoe een “klein “man groot kan zijn. Verbazingwekkend hoeveel je weet !
  Elke les weer zoveel bij geleerd en oh oh thuis altijd in mijn achterhoofd.
  De koelkast niet langer dan 2 sec. open. Nou dat is best lastig als je boodschappen hebt gedaan en deze in de koeling moet stoppen. Grapje !!!
  Met de opgedane kennis heb ik nu op het werk veel profijt. Ik kook gemiddeld 4 x per week voor een groep jongere en dit gaat mij zeer makkelijk af. Tevens heb ik nu , met de opgedane kennis, voor mijn zeer jonge collega’s stap voor stap menu’s gemaakt die zij kunnen volgen waar men super blij mee is .
  Zonnige groet,

 181. De cursus Zelfstandig Werkend Kok is een geweldige opleiding. Hier leer je niet alleen koken maar ook organiseren. Het was een geweldige ervaring; gezellig maar vooral leerzaam. Deze opleiding kan ik iedereen aan bevelen die van hobby-kok professioneel wil leren werken.

  Ben Zijl

 182. Ik heb de cursus koken op koks niveau vorig seizoen gevolgd en nu de cursus zelfstandig werkend kok.
  Koken op koks niveau gaf mij het idee dat ik veel had geleerd en echt kon koken, nu na de cursus ZWK heb ik het gevoel dat ik op een effectieve manier nog weer beter ben gaan koken. de verschillende technieken die ons is aangeleerd zijn een verrijking in mijn manier van werken en maken dat we steeds weer iets bijzonders op tafel kunnen zetten.

 183. Beste Ton,

  wat een onvergetelijke beleving was het om (weer) een les te mogen volgen bij jou. De humor, theorie en de kritieken maken de cursus koken op koksniveau een ware aanrader voor iedereen die een passie heeft voor koken en georganiseerd, efficiënt en vooral smaakvol wil koken. Zelfs buiten het koken zal ik je lessen nooit vergeten en ben ik je zeer dankbaar. Hetzelfde geldt voor Wendy, mijn rots in de branding.

 184. Beste Ton,
  Vanavond is voor onze groep het eindmenu en zit de cursus zelfstandig werkend kok er al weer op.
  Ik heb genoten van de wijze waarop de kooklessen werden gegeven,
  met groot enthousiasme en je commentaar was altijd goed onderbouwd.
  Voor mij geen kerststress meer, omdat ik nu weet, hoe je met de juiste voorbereiding en techniek alles onder controle kunt houden.
  Beste Ton, “schwetten, fruiten, backen”, je riep het talloze malen in de keuken om het bruiningsproces van een ui aan te geven.
  Ik gebruik het in mijn eigen keuken als een mantra om wat stoom af te blazen.
  Ton, Bedankt!!!!!

 185. He, de ene laatste les is geweest. Volgende week de laatste, maar dat zal toch anders zijn. Onze familieleden mogen meekijken, hoe we “gegroeid” zijn. En dan moeten we afscheid nemen van onze maatjes in de keuken, ik zal ze missen. Maar misschien zien we elkaar nog een keer bij een workshop of bij niveau 3… Of spreken we een keer bij iemand van ons af, via de kookapp.
  Ton en Wendy, reuze bedankt voor de super avonden. Veel geleerd, reuze gezellig, vooral de uitleg vooraf, een goede combinatie van serieus en humor, blijft daardoor goed “hangen”.
  Wat moeten we nu op de donderdagavond; gelukkig is het bijna kerst en dan kunnen we veel van wat we geleerd hebben in praktijk brengen.
  Nogmaals bedankt en zeker tot ziens!

 186. Super leuke lessen. Beginnen bij de basis van het koken en van daaruit opbouwen. Heel veel geleerd, wat ook thuis goed te gebruiken is. Ton weet alles goed en met humor uit te leggen. Kijk nu al uit naar het vervolg

 187. Beste Ton,
  Met heel veel plezier heb ik de cursus Koken op Koksniveau bij je gevolgd. We hadden een leuke groep en je hebt ons – op een plezierige manier – veel geleerd. We hebben heerlijke gerechten gekookt en je hebt ons geleerd mooie borden op te maken. Persoonlijk heb ik een enorme kookontwikkeling doorgemaakt. Voor een 5-gangen diner voor meerdere personen draai ik mijn hand niet meer om. Langs deze weg wil ik jou – en ook Wendy – daarvoor nogmaals bedanken!

 188. Beste Ton, bedankt voor het fantastische halfjaar waarin je onze groep met veel humor hebt leren koken, niet kokkerellen maar echt koken. Het was een zeer leerzame en leuke cursus, jammer dat het afgelopen is. Ik kan deze cursus een ieder aanbevelen en zal dat ook zeker doen in mijn vriendenkring. Ook Wendy bedankt voor je support.

 189. Beste ton,

  In heb genoten van het afgelopen half jaar. Ik wilde meer de diepte in met koken en dat is mij goed bevallen. Ik heb het afgelopen half jaar ontzettend veel geleerd en het heeft mij nog meer mijn interesse gegeven op het gebied van koken. Wat de toekomst gaat brengen weet ik niet maar dat ik verder ga met koken dat is één ding wat zeker is. Ik dank je hartelijk voor dit leerzame half jaar.

 190. Geweldig leuke cursus Koken op koksniveau door Ton. Ik heb heel veel opgestoken van de snij- en kooktechnieken die ik dagelijks toe kan passen. Heel fijn om les te krijgen van iemand die zijn passie voor koken op een bevlogen manier over kan brengen met zijn Amsterdamse humor. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en hoop nog vaker workshops en cursussen bij Ton mee te maken. Dank je wel Ton. Mijn passie voor koken en voeding is nog meer toegenomen en ik steek elke dag mijn omgeving aan met de passie die je hebt doorgeven. Chapeau!

 191. Beste Ton,
  De liefde voor het vak spat er van af bij jou! Bewonderenswaardig met welk enthousiasme jij iedere kookavond ons weer mee neemt! Ik heb geweldig veel nieuwe technieken geleerd bij de bereiding van tal van mooie gerechten. Met veel plezier kwam ik iedere week naar jouw kookschool. Het is jammer dat het voorbij is…
  Je kunt er zeker van zijn, dat ik mijn oude stijl van koken ben verleerd. Dat pas ik vanaf nu dus nooit meer toe 🙂 Ik kook vanaf nu met meer vaardigheid en veel meer plezier!
  Dankjewel,
  Paul Peppelman

 192. Ha het was weer een geweldige ervaring. Het is wel echt aanpoten op zo’n avond en als je thuiskomt sta je nog stijf van de adrenaline zo lekker ben je bezig geweest. Al die technieken en op zo’n leuke manier gegeven, en altijd alles perfect voorbereid! chapeau Ton!!!

 193. Ook in deze opleiding, zelfstandig werkend kok, heb ik enorm veel geleerd! Ik kan nu beter plannen, sneller werken, mooier de borden opmaken en dat was wat ik ook heel graag wilde leren. En wat mochten we werken met mooie producten: kreeft, kwartel, haas en de rest verklap ik niet. Een echte aanrader als je mooi wilt leren koken. Ik heb mijn doel bereikt. Ton, bedankt voor de mooie en leuke lessen. Ik ga de dinsdagavonden en de groep enorm missen! Als je toch met niveau 4 begint, hou ik me aanbevolen.

 194. Met heel veel plezier heb ik deze cursus gevolgd. Ton heeft me heel erg veel geleerd over kooktechnieken en de processen tijdens het koken en bakken waardoor je begrijpt waarom je iets moet doen. Dit geeft veel zelfvertrouwen. Ik heb er geen spijt van dat ik deze cursus heb gevolgd en mijn familie ook niet ;), dus als er plaats is in de vervolgcursus ga ik door! Hartelijk bedankt Ton hiervoor en ook bedankt aan de rest van onze groep voor de gezelligheid.

 195. Het was een ontzettende leuke leerzame cursus. Een aanrader voor iedereen die op een goed niveau wilt leren koken. Elke week leer je weer nieuwe basistechnieken. Wat heb ik genoten van de lessen die Ton heeft gegeven vol met passie.

 196. Tijdens deze opleiding heb ik niet alleen samen mogen koken met mensen die dezelfde passie in koken hebben, maar ook een geweldige leerzame chef mogen ontmoeten, wie mij vele handelingen, technieken en kennis heeft bijgebracht. Iedere week koken op koksniveau waarvan ik veel heb geleerd. Het is een fantastische keuken met vele mogelijkheden om je passie op een bord te presenteren!!
  Ton, bedankt voor deze super leuke opleiding!

 197. Ik was werkzaam bij la Place, waar ik werd ontslagen. Toen dacht ik dat ik toch de keuken zelf in wilde, vandaar dat ik hier kwam. En nu werk ik bij horeca Amsterdam en met dit diploma ben ik gepromoveerd naar een hogere functie. Ik ben heel blij met de lessen die ik hier bij jou, Ton, volgde! En ik gá voor het vervolg. Ik zal de lessen zeker aanbevelen bij anderen.

 198. Wat heb ik genoten van elke week leren koken bij Kookschool Castricum, elke week was een kadootje, ontzettend veel geleerd, geproefd, geoefend, het belang van warmte voelen, alle technieken, de do’s en don’ts geleerd, geweldige medecursisten,en veel gelachen, wat een humor, fantastisch ! ik val straks in een gat als dit voorbij is en ik kan niet wachten op de vervolgcursus, ik ga me suf oefenen, Ton,
  BEDANKT ! Angela Xxx

 199. De lessen die gegeven werden met veel humor hebben mij erg geïnspireerd om verder gaan. Dank!

 200. Iedere week heb ik ruim 7 uur! moeten reizen voor een kookles van 4 uur.
  Maar het was het reizen MEER dan waard. Veel technieken geleerd, zowel snij- als kooktechnieken, veel product info gekregen, lekker en snel leren koken. Kortom het was zeer zeer de moeite waard.

 201. Na de opleiding Koken op koks niveau in december 2015 schreef ik in dit gastenboek I’ll be back, en inderdaad binnen ruim 3 maanden was ik alweer terug. Deze keer voor de opleiding Zelfstandig werkend kok, wat wederom een schot in de roos was.
  Waar mijn omgeving de eerste opleiding zich al afvroeg wat ik nog leren moest kwam dit leren in deze opleiding nog meer aan bod.
  Ook al ben ik al jaren recept ontwikkelaar, is mijn eigen kookboek uit en 5 kookboeken waar ik mede auteur van ben, JA er valt nog genoeg te leren bij Ton en daar hoort ook mijn zelfvertrouwen bij.
  Dus twijfel niet en schrijf je in, de opleidingen zijn door al die kennis erg populair bij de Kookschool, schrijf je op tijd in, ook als je op de wachtlijst komt, heb geduld want het is de moeite waard.
  Zelf hoop ik dat Ton een vervolg gaat bedenken waar we als echte koks in de keuken moeten presteren.
  Ik zeg dus wederom I’ll be back Ton, bedankt!

 202. Hi Ton,

  Ik heb de basis cursus snij en kooktechnieken kado gegeven aan mijn beste vriend Lars. Tijdens het fietsen van de Amstel Gold race kwam ik erachter dat hij vrijwel niet kookte. Ik heb ons beiden ingeschreven, omdat ik zelf koken heel erg leuk vind om te doen en er vast nog wel wat te leren was.

  We hebben zeker veel geleerd. Leuke aan de lessen vond ik de goede afwisseling van theorie en weetjes en het daadwerkelijk doen. Jouw manier van lesgeven met humor en hier en daar scherpe opmerking maakt dat je zaken onthoud maar dat het ook plezierig is. Elke vrijdag weer zin om naar jou toe te komen.

  Nu veel thuis aan het ” doen” en krijg goede berichten terug van de vrouw van Lars ?

  Super bedankt..! En ik kom zeker nog een keer terug..

  Groeten,

  Louis Loevesijn

 203. Ton,

  Bedankt voor de super leuke en leerzame kookcursus op ‘koksniveau’.
  In een ongedwongen sfeer heb ik de fijne kneepjes van het kookvak geleerd. In het begin van de cursus is het aanpoten om de gerechten op tijd af te krijgen maar het is leuk om te zien hoe je groeit tijdens de cursus en alles wel op tijd af krijgt.

 204. Ton,

  Bedankt voor de leuke nuttige inspirerende en leerzame lessen die ik heb gehad toen ik de cursus snij- en basistechnieken afgelopen juni heb gevolgd. Koken was al leuk, maar nu heb ik er nog meer plezier in om al het geleerde en technieken toe te passen. Het heeft me meer enthousiast voor koken gemaakt en ga zeker nog meer cursussen volgen.. BEDANKT….

  Groet,
  Carlos

 205. Beste Ton,

  Wat heb ik genoten en veel geleerd tijdens de cursus ‘Koken op koksniveau’.
  Het waren altijd leerzame en gezellige lessen. Veel technieken aangeleerd, echt een verrijking! Zo nu en dan was het wel even flink aanpoten om op tijd het menu gereed te hebben maar op het resultaat was ik altijd weer trots!
  Voor een ‘kaasdominootje’ draai ik echt mijn hand niet meer voor om!

  Ton bedankt voor de wijze en gezellige lessen!

  Groetjes, Herman

 206. Hoi Ton,

  Het was een leuke en leerzame cursus. Ondanks het feit dat ik al jaren een redelijk goede hobbykok ben toch nog heel veel geleerd. Een cursus waar de diverse kooktechnieken centraal staan. Ik hoef nu niet meer elk recept volledig te volgen, maar denk oh ja….. En ga de techniek toepassen! Leuke recepten erbij gekregen, maar uiteraard ook dingen die ik echt niet door mijn strot kan krijgen? Als je aan deze cursus begint begin je aan de verrijking van je kookkunsten. Succes!

 207. Ton
  Dit was me een cursus leren koken in tijd van een half jaar.
  ik heb in dit halfjaar echt leren koken en heb er een gewoonte van gemaakt zeer regelmatig vrienden en familie uit te nodigen om te komen eten. Als ik de reactie van de gasten hoor wordt het zeer gewaardeerd.
  Het was hard werken en toch altijd gezellig.

 208. He Ton, het half jaar is echt voorbij gevlogen en vind het nog steeds jammer dat ik die ene les gemist heb. Ondanks dat het vaak toch stressen was na een lange dag werken, ging ik toch ontspannen naar huis. Ik ging de cursus in met het gevoel om wellicht eens iets te gaan doen met eten. Dat gevoel heb je alleen maar sterker gemaakt en je gaat me zeker terug zien in januari voor de vervolgopleiding. Super bedankt!

 209. De cursus ‘Koken op koksniveau’ heb ik ervaren als een interessante en vooral verrassende cursus. Wekelijks stond ik verbaasd van de mooie en lekkere creaties die ik op tafel wist te zetten. Voor iedereen die de basis van koken wil leren beheersen is deze cursus een must. Ton, onwijs bedankt voor de leuke, gezellige en vooral leerzame manier van lesgeven.

 210. Vandaag de cursus “Koken op koksniveau” afgerond. Een geweldig leuke en vooral leerzame cursus. Ik heb heel veel geleerd en het leuke is dat je het ook allemaal thuis kan toepassen. Vanaf het moment dat je deze cursus volgt kijk je anders naar eten en ga je anders koken. Na deze cursus is het voor mij vanzelfsprekend dat ik de vervolgopleiding “Zelfstandig werkend kok” ga doen.

  Ben

 211. Zo Ton,
  Het zit er bijna op. A.s maandag nog even knallen en dan vakantie. In september mag ik weer je keuken inlopen om een half jaar je kennis op te slurpen. Want dat heb je, veel kennis die je met passie en gedrevenheid overbrengt op je cursisten. Het was een meer dan zeer leerzaam half jaar en wat heb ik genoten van de maandag avonden. Dank je veel voor het delen van al je kook wijsheden.
  Zonnige groet,
  Sandra

 212. Op maandagavond deed ik het afgelopen half jaar de cursus koken op koks-nivo. Heb er erg van genoten, hoewel ik altijd al graag kookte, heb ik hier de fijne kneepjes geleerd en veel bij geleerd. Ton is een plezierige docent, met veel gevoel voor humor, relaxed, maar wel prettig kritisch. Kortom een waardevolle cursus ook voor de hobby-kok .

 213. Betreft de cursus Koken op Koksniveau:

  Ton ,een intensieve , zeer leerzame opleiding ! Veel kooktechnieken bijgebracht en goede adviezen betreft presentatie cq opmaak van de borden .
  Gezellige sfeer ! Goede begeleiding .
  Ton , dank je wel !!

 214. Betreft de cursus Koken op Koksniveau:
  Een fantastische opleiding, waarin ik veel geleerd heb over allerlei bereiding, snijtechnieken, borden opmaken (een hele kunst is dat!).
  Ton weet een sfeer te creëren die recht doet aan mensen die koken als hobby hebben, en het deelnemen aan een serieuze opleiding.
  Ik heb genoten!

 215. Ik wist dat het niet makkelijk zou worden, maar ik heb een geweldige
  leerschool bij Ton ervaren. Bovendien was de groep waarin ik kookte
  heel positief. Super!

 216. Veel geleerd en met veel plezier gekookt. Chef is top! Hoop dat ik dat ook eens word, als ik later nog ouder ben. Ton, bedankt.
  Ik kom vast nog wel eens terug voor een masterclass of cursus.

 217. Ontzettend veel geleerd. Jammer dat het zo snel is gegaan.
  Bijna dagelijks gebruik ik het geleerde in de praktijk

  Bedankt en tot volgend jaar
  Groetjes Chantal

 218. Met een leuke diverse groep mensen de basis van het koken mogen leren. Leuk lesconcept en zeer handig bevonden. Bedankt Ton!

 219. Ton, bij jou de opleiding Kok Niveau2 in een half jaar gevolgd. Alle basistechnieken zijn uitvoerig aan bod gekomen…was een leerzame opleiding die ik met veel plezier heb gedaan en waar ik zeker in de praktijk wat aan heb. Harstikke bedankt voor het leerzame, gezellige en bovenal smaakvolle jaar!!!!!! Groet Wendy

 220. Betreft de cursus Koken op Koksniveau:

  Een aanrader voor elke kook liefhebber!

  Een zeer leuke opleiding met een luchtige maar toch snelle manier van het eigen maken van de basis kennis in de keuken. Dit gegeven door een fantastische docent met de heel veel kennis van zijn vak. Mocht je nog twijfelen, laat dit dan de doorslag zijn!

  Succes!

 221. Vandaag workshop gedaan ‘Snijden als een kok’. Helemaal top. Goede uitleg.
  Zeker de moeite waard.

 222. Beste Ton,

  Gisteren een diner gekookt voor 15 personen, 6 gangen.
  Heb ervan genoten en de gasten gelukkig ook 🙂

  Heerlijk om zo gedreven en georganiseerd te hobbyen in de keuken!

  Nogmaals dank

  Ellen

 223. Op mijn 16 de kwam uit de beroepskeuze test naar voren dat ik kok moest worden. Toen niet gedaan en nu 34 jaar later geen moment spijt dat ik de koksopleiding bij Ton heb gevolgd. Ton is een meester in het uitleggen van de gerechten en heeft heel veel kennis op het gebied van koken. Ik hing elke keer weer aan zijn lippen. Waar het bij Ton om gaat is koken met kennis. Vooral kijken, voelen, luisteren en proeven. Doen.

 224. Vanavond snijcursus gehad. Echt een aanrader! Ik volg zelf de cursus leren koken op koksniveau, en dit is een echte aanvulling daarop. Deze mag je als (beginnend) kok niet missen! En voor iedereen die denkt dat hij/zij kan snijden, laat je verrassen….. ! Ton ik vind je een fantastische vent, en heb een leuke en leerzame avond gehad!

 225. Deze reactie betreft de cursus Koken op Koksniveau:

  Ik had eerlijk gezegd geen idee wat me te wachten stond, lekker koken dacht ik. We hebben inderdaad heerlijk gekookt, maar vooral hebben we heel veel geleerd: techniek, planning, opdienen. Gerechten die simpel lijken (schnitzel bijvoorbeeld) en het op zich ook zijn, als je maar weet hoe het moet, maak en plan ik nu op een andere manier dan voorheen: met veel minder stress en laatste-nippertjes-werk. Ton, dank je wel voor een heel leerzame cursus, ik heb ervan genoten. Groetjes, Rachel

 226. Deze reactie betreft de cursus Koken op Koksniveau:

  Beste Ton,
  Voordat ik bij jou op de cursus kwam heb ik 30 jaar gekookt. Tenminste, dat dacht ik. Maar die illusie ben ik nu armer…. Met heel veel plezier heb ik van jou de eerste kneepjes van het echte koken geleerd. Daarvoor wil ik je hartelijk bedanken.
  Niet alleen heb ik veel geleerd. Het was boven alles ontzettend leuk om met “ons team” iedere week weer samen te komen.
  Je begrijpt het al: je bent nog niet van mij af. We zien elkaar spoedig weer voor de volgende kookcursus!
  Paul Peppelman

 227. Deze reactie betreft de cursus Koken op Koksniveau:

  Ik vond het een erg leuke en leerzame cursus. We hadden een hechte groep en dat maakte het extra leuk. Ik heb erg veel geleerd, ik zal niet alles in de praktijk gaan gebruiken, maar veel dingen ga ik zeker nog meerdere keren maken. Het was een intensieve cursus, maar ik kreeg er ook energie van.

 228. Deze reactie betreft de cursus Koken op Koksniveau:

  Een geweldige cursus, als je denkt dat je kan koken kom je van een koude kermis thuis. Maar na een aantal weken onder de inspirerende leiding van Ton Mulder gaat er een totaal nieuwe kookbeleving voor je open, die smaakt naar meer, veel meer!

 229. Koken heb ik eigenlijk altijd al wel erg leuk gevonden. Het uitzoeken en maken van lekkere recepten, waaraan ik door de jaren heen ook wel mijn ‘eigen twist’ ben durven gaan geven, gaat me redelijk goed af.
  Maar het ‘hoe’ en ‘waarom’ achter de technieken daar wist ik niet veel van. Afgelopen januari heb ik de maandcursus ‘snij- en basistechnieken’ gevolgd bij Ton. Wat een genot! Ik heb op 4 onwijs leuke en leerzame vrijdagavonden alle informatie, die Ton met veel humor brengt, werkelijk opgegeten. Het zijn praktische en ‘eenvoudig’ direct toepasbare technieken die mij direct op een andere manier zijn gaan laten koken. Met een druk gezinsleven is het niet altijd even makkelijk om voldoende tijd te vinden voor het koken. Maar sinds de cursus bereid ik nu op zondag het eten voor de hele volgende week voor en heb ik iedere dag binnen een mum van tijd een heerlijke en gezonde maaltijd (vers, geen pakjes ed) op tafel staan. Hulde aan Ton en een grote aanrader voor iedereen die plezier heeft in koken!

 230. Koken heb ik altijd al leuk gevonden, maarrrrr…. eigenlijk had ik geen flauw idee waar ik mee bezig was. Recepten volgen gaat nog wel, maar dat is geen garantie voor succes gebleken. Het ‘waarom’ en ‘hoe’ achter het ‘wat’ in een recept was voor mij vaak een mysterie. En toen had ik het punt bereikt waarop ik had besloten om eens goed te gaan leren koken.

  De eerste stap was om te gaan kijken wat er zoal op internet te vinden is. Via Google kom je op heel veel sites waar een middagje kookerellen wordt aangeboden, maar daar krijg je nog steeds te horen ‘wat’ je moet doen en wordt er nauwelijks iets uitgelegd over het ‘hoe’ en ‘waarom’. Dus ik was op zoek naar iemand die die a) van koken houdt, b) het vak beheerst en c) het op een voor mij begrijpelijke manier kan uitleggen.

  Gelukkig blijkt Ton Mulder aan deze 3 voorwaarden te voldoen en is er tenminste één plek waar je, naast je werk, het koksvak écht goed kunt leren. Met humor, geduld en vakmanschap weet Ton je de vele technieken en daarmee de magie van het koken (soms letterlijk de scheikunde!) bij te brengen. Door duidelijke uitleg, vele voorbeelden en vooral de ruimte die je krijgt om zelf te oefenen, te proeven en zo ervaring op te doen, heb ik de eerste stappen kunnen zetten om mijn wens van goed en lekker te koken, te kunnen realiseren. De maandcursus “Snij- en basisgechnieken koken” die ik heb gevolgd is nog maar het begin, maar inmiddels heb ik al voor mijn familie maaltijden bereid en zij ze zowel verbaasd als enthousiast over wat ik op tafel zet.

  Dank je wel Ton, voor de waardevolle en gezellige lessen! Ik kijk uit naar de volgende reeks!

  Met lieve groet,
  Karen.

 231. Door de cursus snijtechnieken werd ik enthousiast voor het volgen van de cursus koken op koksniveau . In 24 intensieve en gezellige cursusmiddagen van 4 uur heeft Ton ons bijna alle kooktechnieken van de Franse keuken geleerd . Na een uurtje theorie werden een voorgerecht , hoofdgerecht en een dessert door ons gemaakt en daarna door Ton beoordeeld . Ook kwamen de voordelen van het ontkoppeld koken en met name het plannen van het kookproces ruimschoots aan bod . Een echte aanrader is deze cursus voor elke liefhebber van de franse keuken . Kortom een topcursus gegeven door een topkok.
  Tot de volgende cursus Ton.

 232. gister avond de workshop ‘Kerst voorgerechten’ gevolgd. en wat was het leuk! een zeer ontspannen en gezellige sfeer. leuke gerechtjes gemaakt, die zeer smakelijk zijn en die ik vrienden en familie zonder schroom voor kan zetten. vooral het opmaken van de bordjes vind ik een extra plus puntje. het oog wil namelijk ook wat 🙂 ik ga zeker een paar fijne feestdagen tegemoet. dank voor deze geslaagde avond. groetjes, Mascha.

 233. Het was een leuke, leerzame cursus die op een ontspannen manier werd gegeven.
  Niet alleen mijn kookunst is uitgebreid, ook mijn vocabulaire.
  Passeren, myoteren, blancheren…….
  En wie is toch die persoon die zondags het vlees snijdt?
  Dat ben ik nu zelf, alleen trancheer ik het vlees

 234. Met heel veel plezier heb ik de afgelopen tijd deelgenomen aan de cursus ‘Koken op Koksniveau’. Ik heb veel geleerd, thuis toepasbare handelingen maar ook dingen die meer voor de professionals zijn weggelegd. Het is voor mij een enorm leerzame cursus geweest!

 235. Basis technieken en vaardigheden geleerd, dat was mijn doel. Leuk team, veel plezier gehad tijdens koken op koksniveau. Succes TON!

 236. Koken op koksniveau. YES. doen, doen, doen. Heel veel geleerd en je hebt er meteen een nieuwe passie bij!

 237. Voordat ik hier mee begon dacht ik dat ik wel kon koken, maar nu weet ik zeker dat ik kan koken! Ton is een goede chef en leraar met liefde voor het vak en engelen geduld. Dus voor iedereen die net als ik nog steeds denkt dat heb ik niet nodig raad ik toch deze cursus aan!

 238. Koken op koksniveau, het zal mij benieuwen dacht ik toen ik begin dit jaar voor het eerst de keuken van Ton binnenkwam. En ik heb het geweten, want wat heb ik ongelooflijk veel geleerd. Over temperaturen en kooktechnieken en dat het antwoord op de vraag wanneer iets klaar is, is als het gaar is. Ton heeft van een leuke hobby een echte passie gemaakt. Een passie om meer te willen weten en leren. Als hij ooit zover komt dat hij de cursus Zelfstandig Werkend Kok nou eindelijk eens op woensdagavond gaat geven, ben ik de eerste die weer door de deur loopt.
  Ton, het was geweldig! Dankjewel!

 239. Beste Ton,

  ik vond het een geweldige ervaring en kan niet wachten op de vervolgcursus.
  Dank je wel voor alles.

 240. koken op koksniveau:
  Boven verwachting. Super leuke cursus. Hier leer je echt koken.
  Nadat je de cursus hebt gedaan, kan je de technieken thuis toepassen en mooie borden opmaken.
  De cursus is stapsgewijs, dus voor iedereen gangbaar. Hierdoor is de cursus ook voor beginners goed te volgen.

 241. Betreft de cursus Koken op Koksniveau:

  Hallo Ton,

  bedankt, bedankt en nog eens bedankt voor alle kennis en vaardigheden die je mij geleerd hebt in de cursus ‘”koken op koksniveau”‘.
  Ik heb enorm genoten van de gezellige middagen op woensdag.
  Op naar de volgende cursus om mijn kennis verder te vergroten.
  Groetjes Sonja.

 242. Betreft de cursus Koken op Koksniveau

  ik vond de cursus heel leuk en heel gezellig en inspirerend.
  Zeer leerzaam en voor iedereen toegankelijk .
  -Goede uitleg en goede opbouw van lesgeving.
  -Erg professionele keuken en docent.
  Zeer gemotiveerd om ook thuis alles na te koken.
  Het waren 24 hele leuke gezellige kook momenten met elkaar .
  Op naar de vervolg cursus.

 243. Betreft Koken op Koksniveau

  Ben de cursus begonnen omdat ik graag beter wilde leren koken en mijn kennis op kookgebied verbreden.
  Ton heeft me heel veel bijgebracht, het is een hele leerzame cursus waar ik met veel plezier aan heb deelgenomen.
  De maandag avond was voor mij altijd een avond om naar uit te kijken.

 244. Betreft: Koken op Koksniveau
  Ik kwam op deze kookschool terecht om mijn hobby aan te vullen met een paar basistechnieken. Het zijn er veel meer geworden dan een paar! Ik heb in 24 lessen enorm veel geleerd en daarnaast ook gewerkt aan het zelfvertrouwen in de keuken. Mijn hobby is hierdoor nog groter geworden, een echte passie. Ton dank je wel voor het delen van je kennis. Ik heb enorm genoten van alle geleerde technieken en kennis. Dank voor je ondersteuning, ik zal nog vaak aan je terug denken als ik in mijn eigen keuken sta. En dit smaakt naar meer, ik hoop tot gauw op de volgende cursus.

 245. 24 weken lang de cursus Koken op Koksniveau, waarom begon ik hier aan was de vraag uit mijn omgeving. Niet zo raar want ik woon in de keuken, schrijf recepten en tijdens deze cursus ook een kookboek.
  Maar ik kreeg gelijk, er valt nog zoveel te leren en ik was bij Ton op het juiste adres!
  Ton was altijd bij de hand om te kijken of het goed ging, hij legt het prima uit en laat je groeien in de keuken. En dan bedoel ik niet eens in kilo’s.
  Ik neem afscheid van de wekelijkse cursus maar I’ll be back.

  Bedankt Ton,

  Annemiek

 246. Ik ben vol goede moed en ontzettend veel zin aan de cursus koken op koksniveau begonnen. Heb me af en toe weleens afgevraagd waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen. Je leert zoveel er komt zoveel op je af. Maar ik kan zeggen het komt allemaal goed. Eenmaal als je alles onder de knie hebt gaat het steeds makkelijker en het plezier wordt alleen maar groter. Ton is een ontzettende goede leermeester en een man met veel humor waar ik veel van heb geleerd en in de toekomst nog meer van ga leren. Deze cursus is echt een aanrader als je de kooktechnieken die een rol spelen bij het bereiden van een goede en vooral ook lekkere maaltijd onder de knie wilt krijgen. Dat je met trots kan zeggen dat heb ik geleerd bij Ton Mulder. Ton bedankt voor het geweldige 24 weken durende avontuur!

  Groet en veel liefs Bianca

 247. Beste Ton,

  De cursus Koken op Koksniveau ben ik vooral gaan volgen om meer zelfvertrouwen in mijn kookkunsten te krijgen. Ik durfde eigenlijk nooit af te wijken van een recept, maar door de cursus heb ik inzicht gekregen in kooktechnieken, waardoor ik nu zekerder ben in de keuken en meer mijn fantasie in gerechten kan gebruiken.
  Nogmaals bedankt voor alles wat je ons in 24 weken geleerd hebt en ik kom vast nog eens een leuke cursus bij je volgen!

  Groeten,
  Simone

 248. Hoe lang moet het garen? Totdat het klaar is.
  Dat vergeten we nooit meer.

  Kijk, proef, hoor, voel. Durf!
  Laat pure smaken tot zijn recht komen.
  De handtekening van een chef-kok!

  Januari t/m juli vormden wij de dinsdagavondploeg Koken op Koksniveau.
  We leerden van jou wat écht koken is.
  Onder het nodige oftewel te veel plezier.
  1 + 1 = 3.
  Dankjewel Ton!

  Culinaire knuffel,
  Annemieke, Bianca, Frank, Patricia en Diana

 249. Ton,

  Veel geleerd van de gevolgde maandcursus snij- en basistechnieken. Het waren 4 leuke avonden, waar ik iets aan heb gehad. Dank voor de heldere en leuke uitleg en goede tips.

  Gr. Maarten

 250. Betreft: Maandcursus Snij- en Basistechnieken Koken

  Beste Ton,
  Gisteren 4e en laatste cursusavond gehad en wat was het leerzaam.
  Het waren gezellige, relaxte en onwijs leuke avonden.
  Dat ga ik zeker even missen. Heldere uitleg en prima sfeer maakte het
  kompleet . Bedankt en zeker tot binnenkort.
  Groet Yuri

 251. Beste Ton,

  De cursus snijden en koken voor beginners gevolgd in April, ik heb mij prima vermaakt veel geleerd op een manier die losjes maar wel vakkundig werd gebracht.
  Ik kan maar één ding zeggen en dat is PET af Ton, heel veel succes en zeker tot ziens .

  Peter V.

  Peter

 252. Hey chef,

  Vind je een kanjer van een chefkok én docent, Ton! Een profvoetballer is niet per definitie een goede trainer. Jij wel, met kookschool Castricum!

  Je manier van uitleggen, is zo helder waardoor ik het onthoud en een notitieblok aan de wilgen kan hangen ;-). Je leert me ook logisch nadenken over technieken zoals de invloed van temperatuur op wat we bereiden. Dubbele pré is dat je gediplomeerd slager bent en als geen ander kan vertellen waar welk vlees zit en waarom het gestoofd moet worden of juist een korte bereidingswijze nodig heeft. Daarbij weet ik nu ook dat schouderham niet bestaat omdat de ham zich in het achterste deel bevindt en ‘achterham’ feitelijk een dubbele benaming is ;-). Daarnaast weet je ook alles van vis, schaaldieren, gevogelte, wild en noem maar op en slurp ik je kennis en kunde als een spons op.

  Niet alleen hierdoor kijk ik elke week weer uit naar m’n avond Koken op Koksniveau en de diverse kookshops. Je passie voor het vak, onvermoeibare energie en drive over te brengen dat kwaliteit en pure smaken hét signatuur van een onderscheidende chefkok zijn, zorgen ervoor dat ik met geen tien paarden meer achter de potten en pannen ben weg te slaan ;-).

  Parallel aan m’n drukke baan vereist Koken op Koksniveau ontegenzeggelijk inspanning: ik ben er een vak aan het bij leren, zoals je aangeeft. Tegelijkertijd ervaar ik het als ontspanning omdat ik het super leuk vind het in de keuken steeds beter voor elkaar te krijgen en dat het me vooral blij maakt mensen te eten te geven. Voorlopig ben je dus niet van me af :-).

  Warme groet, Diana

 253. Hoi Ton,

  vier Woensdagen leren snijden, koken en vele andere technieken, hebben het plezier dat ik uit koken haal alleen maar vergroot. Je weet alles leuk te presenteren en een gezellige sfeer te creëren en ik zou iedereen een cursus aanraden.

  Bedankt voor de gezelligheid en kennis,
  Nick Keulen

 254. Betreft: cursus snij- en basistechnieken

  Beste Ton,
  Na vier avonden luisteren, leren, oefenen en lachen, heb ik een rugzakje aan nieuwe technieken, tips en trucs verzameld en ……weer het plezier in koken terug gekregen.

  Lieve groet
  Yvonne

 255. Hai Ton,

  Maandagavond 23 maart de workshop stamppotjes gedaan bij
  jou en wat een leuke en leerzame avond.
  7 heerlijke stamppotjes gemaakt. De een nog lekkerder dan de
  ander. Wat heb ik al veel geleerd van jou. Heerlijke kooktechnieken
  en veel kooktips.
  Groeten van

  Nettie

 256. Hey chef,

  Bedankt voor het aanwakkeren van mijn liefde voor koken, een cadeau die ik de rest van mijn leven mee neem. Na het eerste jaar was de keuze voor mij dan ook simpel om door te gaan voor de cursus “zelfstandig werkend kok” en hier heb ik geen moment spijt van gehad. Nu is het wachten op niveau 4, de chefkok.
  Je kennis, relaxte maar duidelijk manier van aanleren en de gezelligheid heb ik zeer fijn gevonden.

  Grazie per tutti
  Michel

 257. Hoi masterchef,

  Dat moet je wel zijn als je met zoveel geduld en passie het kookvak over kan brengen op een paar enthousiastelingen op de maandagavond. Ik was heel erg blij dat je de cursus zelfstandige werkend kok op maandagavond ging starten. Gezellige groep met veel momenten van lol. Heel veel geleerd, mooie producten en verrassende technieken. Ik ga hier zeker mee verder, thuis of op een mooie plek om nog meer te leren.

  Koken is ook mijn passie geworden, dank je wel.
  Petra

 258. Hallo Ton

  Bedankt voor de wijze lessen in ronde 2, Zelfstandig Werkend Kok.
  Veel info, gezellige groep met mensen, lekker gekookt met mooie producten
  Ga zo door…. Dat is je motto.. Dat ga ik zeker doen!
  Misschien komen we elkaar nog een keertje tegen (na het vissen of dergelijk).

  Ton, succes en bedankt.
  Richard

 259. Beste Ton,

  Op de dag van de start van deze cursus “Zelfstandig werkend Kok “ heb ik nog ingeschreven omdat ik heel erg genoten had van de cursus “Koken op Koksniveau” dus toch de stoute schoenen aangetrokken om ook het vervolg te gaan doen. Ik twijfelde vanwege het feit dat de cursus plaats vond op vrijdagavond en die is heilig voor mij en ik was bang dat het te moeilijk zou zijn voor me maar ik ben heel blij dat ik voor deze cursus gegaan ben want ik ben weer een heel stuk wijzer geworden en heb thuis weer een stuk meer durf in de keuken gekregen.
  Complimenten voor de wijze waarop je de lessen invult, leuke recepten, veel nieuwe technieken en goede sfeer. Hoop dat je uiteindelijk een vervolg bedenkt van deze cursus want ik ben zeker weten van plan met deze hobby verder te gaan.

  Bedankt van dat kleine vrouwtje uit Limmen, Dorien

 260. Hey ton,
  Het was even wennen van de middag cursus naar de avond maar door de items die we in de vervolgcursus Zelfstandig Werkend Kok kregen was dit snel vergeten. Het vele wild en vis en dan met namen de manier van bereiden hebben me zeker geholpen en ik hoop dan ook in de nabije toekomst mensen hiermee kan verrassen. Verder is de manier waarop jij de cursus brengt erg plezierig en vooral en zeker niet minder belangrijk erg gezellig. We zullen elkaar in de nabije toekomst zeker nog spreken groetjes John.

 261. Een erg leerzame leuke cursus. Het koken word steeds leuker en makkelijker en iedereen in mijn omgeving vraagt door deze cursus tips aan mij.
  Zal wel wennen worden om op donderdag avond niet meer naar de cursus te gaan. Ik ga zeker door met de vervolgcursus!

 262. Beste Ton
  Ik heb bij jou op donderdagavond de “Koken op Koksniveau” cursus gevolgd. Ik heb ontzettend veel van je geleerd en met veel plezier jouw kennis tot me genomen. Bedankt en tot de vervolgcursus!
  Matthijs

 263. Koken op koks niveau, ik wist eigenlijk niet of dit nu echt iets voor mij zou zijn. Ik kook graag maar voor mij geen gestress en geschreeuw in de keuken, gewoon lekker koken en als het kan leren van de chef. Deze cursus heeft mij geleerd op een andere manier te koken. Wat doet vlees of vis bij bepaalde temperaturen, hoe ontwikkelt zich de smaak, moet je een biefstuk wel bakken in een pan en zo kan ik nog wel even doorgaan. Leuk, lekker en gezellig koken maar wel op niveau. Bedankt Ton!

 264. Betreft de cursus koken op koksniveau:
  Dit is een van de beste cursus die er op dit gebied bestaat. Ik wist van tevoren niet wat ik er kon verwachten maar, ik kan nu wel zeggen GEWELDIG!. De chef weet precies hoe hij les geeft en waarom. Daardoor ga ik vanaf september de vervolg cursus volgen om zo een brede kennis te kunnen verscharen die ik weer in praktijk kan brengen met mijn catering bedrijf.
  Ton bedankt voor je wijze lessen.
  Glenda

 265. Na bijna 24 lessen heb ik (denk ik) door wat met koken bedoeld wordt. Dat heeft Ton mij duidelijk gemaakt. Een echt “heerlijke” cursus waar ik heel veel van heb geleerd. Ik heb het gevoel dat ik nu beter weet wat ik doe dan toen ik startte, En dan de wijze waarop cursus wordt gegeven. Gewoon doen, van je fouten leer je meest. Dat het thuisfront ook heel erg tevreden is over de bereikte resultaten spreekt daarom des te meer.
  Ton, heel erg bedankt voor de leerzame lessen.

 266. Betreft de cursus Koken op Koksniveau:

  Ik heb de cursus koken op koksniveau als heel leerzaam en leuk ervaren.
  De manier waarop ton les geeft is heel prettig.
  Ik heb zelf een café en ga hier zeker heel veel profijt van krijgen.
  Ton hartstikke bedankt en wie weet tot de volgende cursus
  Groetjes Caroline Glorie

 267. Betreft de cursus Koken Kokniveau,

  Voor mij was het soms een eyeopener ,ik kook al vanaf mijn achtste jaar , en dan kom ik bij Ton en dan zie ik de overeenkomsten met de dingen die ik van mijn oma hebt geleerd , alleen ik wist niet waarom ze sommige dingen deed zoals zij dat deed en nu wel. Ronduit Ton ik heb toch veel bij jou geleerd. En nu jij de Surinaamse keuken. Bedankt voor de wijze lessen.

 268. Ik heb in januari de cursus Snij en Basis technieken gevolgd en iedere week was het weer een feestje om naar “school”te gaan.
  Ik heb erg veel geleerd en een hele leuke tijd gehad.
  Een absolute aanrader!!

  Groetjes Angelique

 269. In december 2014 de workshop kerstamuses gehad en een workshop kerstvoorgerechten.
  Wat heb ik veel geleerd en al toe kunnen passen.
  Ton je legt het op een fijne en duidelijke manier uit.
  En wat waren de amuses en voorgerechten lekker!!!
  Ik kan het iedereen aanraden om deze workshops te gaan volgen
  eind 2015.

 270. Cursus Koken op Koksniveau
  Een leerzame en inspirerende cursus in een groep met hetzelfde doel voor ogen: koken op een hoger niveau brengen. Dat is zeker gelukt onder de professionele begeleiding door Ton. Een super ervaring rijker!

 271. Het was iedere avond, 24 keer, een feestje om deel te nemen aan de cursus koken op koksniveau.
  Waarom? Omdat het leerzaam is en omdat het fun is. Leerzaam qua technieken, planning, samenwerking en recepten. Fun vanwege de collegiale groep en inbreng van Ton. Een aanrader!

 272. Betreft de cursus Koken op Koksniveau

  Heel veel geleerd, vanaf het begin tot eind.
  De technieken, die onderwezen worden zijn duidelijk, en worden zeer goed uitgelegd.
  Het eindresultaat van een avond koken, wordt per keer beter.
  Aan het eind van de cursus maakt iedereen, die mee doet, een prachtig smaakvol bord op.
  Ton is een plezierige meester, die duidelijk en opbouwende kritiek levert.
  Een ieder, die graag beter wil leren koken, kan ik ten zeerste deze opleiding aanbevelen.
  Met mijn plezierige mede-cursisten waren we een fantastisch team met een goede chef!

 273. Cursus koken als een kok!
  Ik heb deze cursus als zeer leuk ervaren, het is erg intensief, maar je kiest deze cursus dan ook omdat je er iets mee wil bereiken.
  Iedere dinsdag was het voor mij een feestje, wij hadden een mannen groep met een gezellige ontspannen sfeer en er werd hard gewerkt. Ton geeft ontspannen les en zo af en toe is hij nog grappig ook! Zoals ik al vertelde, het is wel aanpoten maar je leert dan ook erg veel. Het “kook” kwartje is gevallen en ik heb hier thuis ook profijt van. Kortom een geweldige ervaring die bij mij nog een vervolg gaat krijgen!

 274. De cursus koken op Koksniveau,

  Is voor mij een super leerzaam geweest. Veel nieuwe dingen geleerd die zowel privé als met zakelijk handig zijn.
  Ton bedankt voor de opleiding.

  Groeten Laurens

 275. Beste Ton, Ik heb veel geleerd tijdens de kookcursus. In het begin was het uitdagend om te gaan koken, veel nieuwe technieken en namen die ik nu zonder problemen gebruik. Ik kookte thuis al veel, met de nieuwe technieken gaat het nog beter, en lekkerder, vooral het vlees klaar maken. Het koken gaat helaas niet sneller, omdat ik steeds uitgebreider ga koken.

 276. Koken op koksniveau.
  Begin mei 2014 wilde ik iets beter gaan koken. Kookschool Castricum had de passende cursus voor mij. Vol enthousiasme stapte ik een nieuwe wereld binnen. Wat heb ik veel geleerd!
  Elke maandagmiddag werd een nieuw menu met nieuwe technieken besproken en gemaakt. 23 lessen lang. Ze waren zo voorbij.
  Ton bedankt voor het beantwoorden van al mijn vragen, je enthousiasme en passie voor koken.
  Tot snel….bij de volgende cursus.
  Groetjes Marlene

 277. Betreft de cursus kopen op koksniveau in Castricum.
  Ik heb de cursus als echt goed ervaren. Heb ontzettend veel geleerd en dat ook nog op een zeer prettige wijze. Je krijgt veel aandacht en alles wordt zowel in theorie als in de praktijk toegelicht. Mijn partner zegt: zoals ik je nu in de keuken zie staan is dag en nacht verschil met van voor de cursus. Dus: een aanrader!

 278. In de maand oktober heb ik met bijzonder veel plezier de cursus Basis- en snijtechnieken bij Ton gevolgd. Ik had nog nooit gekookt en hetgeen ik heb geleerd was voor mij een openbaring. Een zeer leerzame cursus. Ton is top. Hij is deskundig en bijzonder vaardig in het uitleggen van de kookmaterie. Ik heb er veel opgestoken en durf nu dan ook te koken. In 2015 hoop ik weer aan een vervolgcursus te mogen deelnemen. Ik heb zogezegd de smaak te pakken. Ton nogmaals bedankt voor jouw aanpak en voor de prettige sfeer waarin e.e.a. plaatsvond.

  Met vriendelijke groeten,
  Dick Butter

 279. Met veel plezier en gezelligheid de kookcursus snij-en basistechnieken afgerond. Ontzettend veel geleerd en gedaan. Ton is erg open en gastvrij. Altijd tijd voor vragen of opmerkingen. Ook een erg leuke cursus voor jonge stellen, zoals wij, die het koken nog niet zo erg in de vingers hebben.

 280. Ik heb met veel plezier de opleiding snijtechniek en basisvaardigheden gevolgd. Ton is zeer enthousiast en een hele goede leermeester die in staat is zijn kennis kort en bondig over te brengen. Mede hierdoor heb ik besloten om nu de cursus Koken als een kok te gaan volgen, wellicht zal ik deel drie dan ook we gaan doen,

  Ton succes met met deze unieke en leerzame cursussen,

  Leendert

 281. Gisteravond de cursus basistechnieken afgerond. Een aanrader. Geschikt voor de echte beginner of voor mensen zoals ik zelf die al een tijdje interesse hebben in koken en een goede basis willen leren om op verder te bouwen. Leuke, ontspannen avonden met zowel aandacht voor productkennis, achtergrondinformatie als het oefenen van vaardigheden.Ton is een enthousiaste docent die een hele prettige sfeer weet neer te zetten. Ik heb er veel van geleerd en ik heb veel plezier gehad. Een mooie combinatie!
  Dank Ton!

 282. Bij de meeste kookscholen kun je je niet individueel inschrijven of wordt er na afloop van elke les met de hele groep gegeten. Dit kan natuurlijk heel gezellig zijn maar daar was ik zelf niet naar op zoek. Bij kookschool Castricum kun je prima in je eentje meedoen, leuk juist, en neem je aan het einde van de les alles wat je gemaakt hebt mee naar huis. Je krijgt dus echt de volle 3 uur les en Ton doet er ook niet moeilijk over als de les een beetje uitloopt. De lessen zijn super leuk en leerzaam en ook heel goed toe te passen in de praktijk. Je merkt meteen dat je thuis ook anders gaat koken. Zelf heb ik heb tot nu toe de (zomer)workshop BBQ gevolgd en de 4-delige maandcursus snij- en basistechnieken. Allebei leuk! Zo leuk, dat ik me ook heb ingeschreven voor de 24-delige cursus koken op koksniveau die start in Januari en met mij meerdere cursisten uit mijn ‘klasje’. Elke les smaakt naar meer, dat blijkt wel 🙂 Ton, bedankt en tot in januari! Gr. Patricia

 283. Deze avond de cursus Snij- en Basistechnieken Koken afgesloten bij kookschool Castricum. Afscheid met een beetje weemoed. Erg leuk ploegje waarbij voor elkaar klaar staan hoog in het vaandel stond.
  Je begint als “vreemden voor elkaar” maar door gezamenlijke interesse en het enthousiasme en de voor iedereen te begrijpen manier van lesgeven door “chef” Ton voel je je na 5 minuten al verbonden.
  Ik ben zeer zeker geen keukenprins dus ik dacht: dat gaat wat worden. Ik en koken.
  Laat me jullie wat vertellen. Ik kan na 4 cursusavonden redelijk tot goed snijden, ik weet alles over aardappelen, vlees, vis en kook- en baktemperaturen en ik kan mijn maaltijden voor een hele week op een zondagochtendje klaarmaken.
  En ik maar denken dat mij dat nooit zou lukken.
  Prachtig toegankelijk voor kokers en niet-kokers. Ik laat het even lekker op mij inwerken en ga de komende tijd geleerde zaken even lekker uitproberen.
  Ga ik hierna nog verder? Ik denk van wel. Ik moet er even de tijd voor vinden (iedereen heeft het tegenwoordig maar druk) maar dit is een tijdsinvestering die zichzelf terugverdient.
  Ton, het was mij een eer en een genoegen en je gaat zeer zeker op latere datum weer van mij horen.

  Met vriendelijke groeten
  Gijs Kalkman

 284. Augustus jl. heb ik de opleiding “koken op koksniveau” afgerond. Een complete cursus van 24 weken op maandag avond. We hadden een fijn groepje met enthousiastelingen. Omdat de groepen klein zijn krijg je veel aandacht en kun je altijd je vragen stellen. Ik vond het erg leuk om de lessen te volgen en ik heb veel geleerd van Ton. Zoals de snijtechnieken, basisbereidingen en de juiste volgorde van bereiding en leren om de borden creatief op te maken zonder allemaal kostbare producten. Natuurlijk hoorde er ook bij dat je vis fileert en het snijden van een mooi kipfilet uit een hele kip. Ik heb er erg van genoten en omdat er nog zoveel meer te leren is heb ik mij voorgenomen om in het voor jaar door te stromen naar de opleiding zelfstandig werkend kok.
  Ton bedankt en succes met je kookschool!

 285. Vanavond met 5 mede-cursisten de Juli-special: The BBQ gevolgd. Echt een prachtige ervaring die mij op een heel andere manier naar BBQ-en heeft laten kijken. Heerlijke marinades en prachtige vlees- en vissoorten. Heerlijke ontspannen sfeer mede dankzij Ton die goed de tijd nam om alles zo uit te leggen dat het zelfs voor mij (beslist geen keukenprins) zeer goed te begrijpen was. Ik weet niet of ik ze nog een keer ga zien maar ik heb er in ieder geval voor deze avond 5 kookvrienden bij gekregen. Je staat samen voor het resultaat en helpt elkaar waar nodig. Beetje gekkigheid tussendoor en de avond kan niet meer stuk. Clara, Don, Alexander, Rudolf en Patricia: samen met Ton hebben jullie mij een geweldige avond bezorgd. Mijn dank is groot.
  Ik ga zéker voor een vervolg (basistechnieken).

  Greetings
  Gijs Kalkman

 286. Als Hobby Kok zojuist de cursus “Koken op Koksniveau” afgerond. Erg veel bijgeleerd in een prettige, ontspannen en plezierige omgeving. Veel kook- en snijtechnieken geleerd, elke week een heerlijk 3-gangen menu gemaakt. Echt een aanrader voor iedereen die zijn hobby naar een hoger niveau wilt brengen.
  De groep was erg gezellig en veel mee gelachen. Beste Ton, ik heb een geweldige tijd gehad. Ik ga je zeker meer zien, want ik kan nog veel van je leren.

 287. Ik heb heel erg genoten van de koksopleiding op donderdag avond, 24 weken inspirerende gerechten met veel kooktechnieken en gezellige medecursisten. Dit onder leiding van inspirator Ton Mulder, hiervoor mijn dank. Door zijn enthousiasme ga ik zeker door met koken op koksniveau.

 288. Ik heb veel geleerd van de cursus “koken op koksniveau”. Je denkt dat je goed kunt koken en dat is ook wel zo, maar je weet niet half wat je er nog allemaal bij kunt leren qua kook technieken. Ik sta in mijn eigen keuken heerlijk te kokkerellen en probeer veel meer uit qua smaakcombinaties en ingrediënten nu ik de cursus heb gedaan en de mensen om mij heen houden nog meer van me dan voor heen, want de liefde van…. gaat nog immer door de maag.

 289. Iedere week weer een feestje, de koksopleiding.
  Goede begeleiding, een kleine groep en persoonlijke begeleiding.
  Het geld meer dan waard.

 290. Ja,…..hoe simpel kan het zijn om vanuit een nog steeds groeiend enthousiasme een opleiding te volgen met iemand “voor de klas” die zo mogelijk nog enthousiaster is en de gave heeft om vanuit zijn eigen beleving kennisoverdracht te realiseren. Een geweldige ervaring waarbij ik geen moment de neiging tot verveling heb ervaren. Enorm veel ervaring opgedaan en kennis vergaart. Het is geen opleiding voor mensen die aan zichzelf twijfelen en ook niet voor degenen die aan beperkingen onderhevig zijn. Op basis van het proces dat zich in 24 lessen ontplooid kun je jezelf een echte kok noemen. Anderen die van je kunsten hebben mogen genieten doen dat namelijk ook. Heel vaak krijg ik het compliment dat het een genoegen is om bij me te komen eten. Ton bedankt.

 291. De cursus “Koken op Koksniveau” vond ik erg leerzaam.
  Er zijn veel bereidingstechnieken en snij-en baktechnieken aan bod gekomen. Voor jong en oud, hobby of vak is dit zeker een aanrader!

 292. Ik ben de cursus koken op koks niveau gaan volgen doordat ik de kans kreeg om in de keuken van ons restaurant aan de slag te kunnen. Na enig zoeken kwam ik te recht bij kookschool Castricum en ik kan jullie zeggen dat was een voltreffer. Na het volgen van de 24 lessen sta ik nu met veel kennis en ervaring in de keuken en ga dan ook zeker de vervolg cursus volgen. Een leuke bijkomstigheid is dat het ook nog eens erg gezellig was tijdens de lessen. Dus doen deze cursus!!!!!!

 293. Cursus Koken op Koksniveau:

  Ik vond deze cursus superleuk een nuttig! Ik ben van plan om binnenkort een restaurant in Frankrijk over te nemen en deze cursus heeft mij het zelfvertrouwen gegeven om deze stap daadwerkelijk te zetten. Ik heb veel basis technieken van het koken geleerd en ik ga zelfs een aantal recepten in het restaurant straks gebruiken.

 294. Kookschool Castricum
  Koken op koksniveau

  Erg leuke leerzame cursus

  Er wordt van alles behandeld van vis, vlees, groente en fruit opmaak van
  borden enz. de technieken in de cursus worden duidelijk uitgelegd
  daarbij wordt ook het vegetarische deel wordt onderhanden genomen
  al met al lekker gekookt veel geleerd !

  Bedankt Ton het was gezellig. succes voor de toekomst met je kookschool

  Groeten Richard

 295. Cursus Zelfstandig Werkend Kok: Wat een geweldige vervolgcursus ! een verdieping en verbreding van kennis en vaardigheden. Ton is een ouderwetse vakman, die liefde voor koken en eten over weet te brengen op onnavolgbare wijze. Een “must” voor als je cursus “koken op koksniveau” hebt gedaan. En een mooi vervolgdoel voor als je pas begint aan de cursus “koken op koksniveau” Elke les was een feestje van begin tot einde. Zeer gezellige medecursisten. mooie en lekkere gerechten. Wat wil je nog meer. Ik kijk met enthousiasme uit naar vervolgcursussen bij Ton

 296. Cursus Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3),

  Ton,

  Vandaag alweer de laatste les gehad van de cursus zelfstandig werkend kok. De volgende keer (22-08-2014) is alweer het Eindmenu.
  Ik ben meteen vanuit de cursus Koken op Koksniveau doorgegaan met deze cursus, en heb daar geen moment spijt van gehad. Wat hebben we veel geleerd en wat koken we al anders dan zoveel weken geleden.
  Dank je wel voor het geven van deze cursus. Ik ben met plezier wekelijks naar Castricum gekomen, mede dankzij jou enorme enthousiasme, en ik zal het zeker gaan missen……

  Groetjes
  Wendy

 297. Beste Ton,
  Wij hebben de maandcursus “Snij- en basistechnieken Koken”, in april bij je gevolgd. Jouw tomeloze inzet en vakmanschap heeft ons in slechts 4 avonden een enorme hoeveelheid kennis bijgebracht.
  Je hebt ons veel technieken aangeleerd en ons bovendien laten kennis maken met de geheime kneepjes en slimmigheden van het vak, die in de traditionele kookboeken niet te vinden zijn.
  Vraag: Kun je de vervolgcursus van een 1/2 jaar misschien opsplitsen in 3 afzonderlijke delen van 2 mnd.?
  Mede namens mijn zoon Joris nogmaals bedankt voor de leerzame avonden. Wij vonden het grandioos. Een aanrader voor iedereen.
  hartelijke groeten,
  Jean en Joris Hanck

 298. Beste Ton,

  De cursus basis- en snijvaardigheden zit er helaas weer op.
  Met veel plezier heb ik de cursus gevolgd. Ik heb veel geleerd en zou graag ook nog een aantal avonden een vervolg willen doen. Met mijn werk, gezin is 24 avonden helaas wat te veel, wellicht komt er in de toekomst nog een cursus van bijv. 12 weken langs.
  Kookschool Castricum vind ik uniek in het aanbod. Het is meer dan alleen een gezellig avondje uit! Je leert echt iets!
  Ton nogmaals bedankt voor de leerzame en gezellige avonden en vast en zeker tot ziens.
  groeten,
  Roos Verwer

 299. Hoi Ton,
  De 4 avonden snij-en basistechnieken zitten er helaas weer op.Het waren zeer waardevolle en leerzame avonden!! Ik zou tegen iedereen willen schreeuwen….DOEN!! Nooit had ik van tevoren kunnen bedenken zoveel in 4 avonden te kunnen leren. Het smaakt absoluut naar meer. Het was een hele gezellige groep en met Ton kon de avond niet meer stuk. Ton bij deze wil ik je nogmaals ontzettend bedanken voor vier geweldige avonden!
  Ik ga mijn stinkende best doen om tijd te vinden voor de echte koksopleiding niveau 2!

 300. Ontzettende leuke en leerzame avond gehad tijdens; The perfect lunch.
  Heel veel geleerd, zalig dingen gemaakt.Zag er prachtig uit!!!
  Al met al onwijs de moeite waard.

 301. Koken op koksniveau: Leuk en Leerzaam.
  In begin gaan de handelen als snijden nog moeizaam en kost veel tijd. De eerste lessen ben je dan ook laat thuis. Maar gaande weg gaat het steeds sneller en je wordt met de anderen een hecht team.
  Je leert veel verschillende technieken en je leert “slim” koken. Veel voorbereiden en later het eten weer regeneren (“opwarmen”).. Zo krijg je thuis weer tijd voor je gasten.

 302. Een dame uit Alkmaar,
  kreeg nog geen aardappel gaar.
  Maar na de koksopleiding nivo 2 van Ton,
  is dat haar culinaire reis begon.
  Een 4 gangendiner voor 8 personen maakt ze nu lachend klaar!

  Ton heel erg bedankt voor de leuke, leerzame en gezellige opleiding.
  Elke avond was een feestje!

  Groet van Petra

 303. Koken op Koksniveau
  Koken is voor mij nooit meer hetzelfde. Heb dingen geleerd, die ik voor altijd structureel anders en beter ga doen.
  Het heeft ook nadelen…ineens heel veel vrienden die willen komen eten en een boel vrienden die niet meer voor je durven koken 🙂
  Ton, vriendelijk bedankt voor deze leerzame cursus. Ik kan het iedere kookliefhebber aanraden.

 304. Bij Ton de avondcursus koken op koksniveau gedaan. Het was een enorm leuke ervaring om te leren wat je allemaal van te voren al kunt doen. Ook de verschillende snijtechnieken zijn zeker een aanwinst voor de toekomst. Ton heeft, naast dat hij een strenge leermeester is, het geduld om alles uit te leggen en toe te lichten.
  Een waardevolle cursus die ervoor gezorgd heeft dat het koken veel leuker is geworden.

 305. Cursus Koken op Koksniveau 2:
  Een intensieve cursus, waar veel kennis wordt opgedaan en je met de opgedane technieken behoorlijk goed uit de voeten kan. Koken voor een groep geeft geen stress meer! De avonden verliepen gezellig met de groep en naarmate de cursus vorderde ging het al soepeler en kwam je weer voldaan thuis. Ik heb genoten! gr. Angelina

 306. Cursus Koken op Koksniveau:
  Met deze cursus neemt Ton je mee naar de culinaire Franse keuken. De cursus is mooi opgebouwd, zodat je iedere keer weer een uitdaging hebt met de verschillende gerechten en bereidingswijze. Ik heb ontzettend veel geleerd en ook de groep was gevarieerd, waardoor er vele leuke contacten zijn ontstaan. Deze cursus is een aanrader voor een ieder die meer dan een beetje kan wokken en vlees braden. Wel is de cursus Snij- en Basistechnieken Koken volgens mij de beste voorbereiding voor deze cursus.

  Groet Jan Kees en veel succes met je school.

 307. Koken op Koksniveau:
  Ik ben in het diepe gesprongen, want ik had niet echt veel ervaring op het gebied van koken. Veel van de technieken die we leerden waren nieuw voor mij. In het begin was de cursus dus best wel inspannend, maar dit veranderde na verloop van tijd in plezier hebben van alles wat ik leerde. Ik hou van gezellig tafelen en heel lekker eten, en dat eten kan ik nu ook zelf bereiden. Dus nodig ik nu sneller vrienden uit voor het diner of de lunch, zonder dat ik me druk maak over wat ik klaar zal maken.

 308. Koken op Koksniveau:
  Je begint de les met theorie. Dan krijg je te horen met wie je die dag een 3 gangen menu voor 2 pers.
  gaat maken. De groep bestaat uit 6 pers. Elke week is er iemand anders de Chef.
  Ik probeer zoveel mogelijk van het eten mee naar huis te nemen, zodat
  mijn gezin ervan kan proeven.
  Regelmatig maak ik het recept in de loop van de week zelf thuis.
  Ik merk dat nieuwe recepten geen geheimen meer voor mij hebben.

  Groetjes,
  Saskia

 309. Super leuke en leerzame cursus “koken op koksniveau” gevolgd. In een half jaar tijd erg veel geleerd over de basis van de Franse keuken. Een bouillon, dressing of een sausje is nu een fluitje van een cent. Behalve de kooktechnieken raak je ook steeds bewuster van smaak. Een hele goede basis om op verder te bouwen!

 310. Cursus KOKEN OP KOKSNIVEAU:

  Vandaag mijn laatste les van de cursus KOKEN OP KOKSNIVEAU. Best wel jammer, we vroegen ons net al af wat we volgende week om deze tijd gaan doen. Leuke groep mensen waar ik de afgelopen winter deze cursus mee heb gevolgd, Ton als een fijne leermeester ervaren en echt een heel stuk wijzer in de keuken. Meer durf gekregen thuis en gerechten leren bereiden waar ik tot nu toe niet mee bezig was geweest. Zo goed als zeker ga ik door met de vervolgcursus als ik dat kan inpassen met mijn werk thuis. Aanrader voor ieder die wat meer wil in de keuken dan alleen boerenkool met worst.

 311. Koken op Koksniveau: Vond het een goede cursus en met name ben ik veel netter gaan werken. Ik heb geleerd om alles goed voor te bereiden en ik durf nu voortaan zonder receptenboek te koken omdat ik de basis van het koken nu goed begrijp. Ik beveel deze cursus aan iedereen van harte aan. Tot ziens!

 312. Intensieve cursus met een heel goede opbouw, heel erg veel geleerd over kooktechnieken en ‘hoe het eigenlijk hoort’. Leuke sfeer tijdens de lessen, Ton is erg kundig en weet alles op een makkelijke manier uit te leggen. Zou het zeker aanraden als je een betere basis wil hebben om goed te koken.

 313. Afgelopen woensdag de workshop Pizza & Pasta gedaan. Was ontzettend leuk om te doen en wat smaakte het allemaal heerlijk! Zaterdag de pittige pasta salade gemaakt en dat was dankzij jouw receptuur een succes en voor herhaling vatbaar.
  Ik kan bijna niet wachten tot het maart is want dan is het de beurt aan de Heerlijke Kooktechnieken. Elke keer weer een stapje verder.
  groetjes, Joke

 314. Hoi Ton,ik wil je nog hartelijk bedanken voor de kookles
  afgelopen Zondag een week geleden.Ik heb me erg vermaakt en samengewerkt met de anderen.
  Bedankt voor al het werk dat je hebt verricht en
  ga zo door.Groeten van Karin Hogema

 315. Ik heb ontzettend veel geleerd van de cursus Snij- en basistechnieken, met name het eten voorbereiden voor de rest van de week (groente blancheren en vlees regenereren)! Ton, superbedankt voor deze tips en alles wat ik geleerd heb, het vis fileren staat zeker ook ergens boven aan. Mijn idee is dat de verhouding prijs/kwaliteit absoluut prima is. Ik heb me net ingeschreven voor de curus kooktechnieken in maart, maar daarvoor …ik kan niet wachten… kom ik ook de workshop pizza&pasta nog even volgen. Tot ziens! Tilly

 316. Ton de man van de zon en zeker van de keuken !
  Wat heb ik genoten van alle weetjes die je de afgelopen weken ons geleerd hebt. En wat snijdt, het aangeschafte mes, geweldig. Ik ben benieuwd wat ik dit jaar nog meer in jouw keuken ga leren. tot de 19de. Heb er erg veel zin in.
  Zonnige groet,
  Sandra

 317. Afgelopen woensdagavond 29 januari 2014 was helaas alweer de laatste avond van de cursus Snij- en Basistechnieken Koken.
  Fantastisch om te ervaren dat er nog zoveel te leren is en eigenlijk ook om te ontdekken dat je zoveel niet goed gedaan hebt in de afgelopen jaren.
  Ton: ik ben heel erg blij met jou en de wijze waarop je cursussen en workshops geeft. Het plezier “spet” er van af.
  Je bent zeker nog niet van me af 😉
  Ik verheug me nu al op de workshop pizza en pasta van 19 februari a.s.
  groetjes, Joke

 318. Hé Ton, 2e Kerstdag, ik zit in bed met mijn I Pad op schoot even rustig bij te komen van onze kookactiviteiten op 1e Kerstdag. Mijn dochter Nikki en ik volgden afgelopen donderdag bij jou de kookworkshop Kerstdiner met de uitdaging voor de eerste keer Beef Wellington te maken. Nou, geslaagd hoor, en dat voor acht personen. Een mooi stuk Kogelbiefstuk van 1200 gram kwam gisteren perfect uit de oven vandaan, ( mede dankzij de temperatuurmeter ). Vulling, jas van bladerdeeg, garing, alles perfect, mede dankzij de tips op de workshop. We dreigden wel even in tijdnood te raken want het nam allemaal toch wat meer tijd in beslag dan gedacht maar na 14 van jouw lessen van de koksopleiding gevolgd te hebben bleef ik rustig, ( mede dankzij Nikki ) en kwam het allemaal goed. Voor-, en bijgerechten ook allemaal goed gelukt en nagerecht ook super alhoewel deze wel afweek van het bestaande menu. Hele leuke reacties van de gasten, tafel was mooi gedekt, bordopstelling à la Dorien, maar al een heel ander plaatje dan een jaar terug. Dank voor de fijne lessen en tot in het nieuwe jaar bij les 15.

 319. Gisteravond de opleiding “Koken op Koksniveau” afgerond bij Kookschool Castricum. Een bijzonder inspirerende opleiding van 24 weken. De opleiding zit zeer gedegen en goed doordacht in elkaar. Eerst een stukje theorie, en daarna lekker aan de slag in team van 2 personen. De sfeer is ontspannen en tegelijkertijd geconcentreerd ! Je leert op het oog soms eenvoudige gerechten echt goed klaar te maken, niet alleen smaakvol, maar ook juiste garing, kleur etc. etc. Gedurende de opleiding worden de gerechten steeds wat complexer, en leer je de ingrediënten (die overigens altijd van perfecte kwaliteit zijn) goed te gebruiken.

  Niet alleen weet Ton waar hij het over heeft (kok én slager immers!) ook zijn keuken is zeer professioneel. Er is echt alles beschikbaar om de recepten tot een succes te maken.

  Ik heb zelf een zeer drukke baan, voor mij is deze kookschool de perfecte manier om het weekend te beginnen en het hoofd leeg te maken (zonder alcohol :-).

  Samenvattend : diverse andere cursussen / workshops gevolgd, allemaal wel heel leuk om te doen, maar je leert er niet direct beter van koken.
  De opleiding Koken op Koksniveau onder leiding van Ton is niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook zeer leerzaam en inspirerend en je kookresultaten zullen zienderogen verbeteren !

 320. Beste Ton en de twee helpsters,
  Op 24 november 2013 hebben we een kookworkshop gehad met onze familie (13 mensen) om de 80ste verjaardag van Carla te vieren. Van twee tot zes hebben ze met veel plezier “peultjes gezweet”. Wat een middag en daarna tot iets van acht uur heerlijk gegeten. Ton verstaat de kunst zijn ‘leerlingen’ alle kneepjes van het kookvak te leren. Heerlijk om zo tachtig te worden.
  Ton, hartelijk dank. We hopen veel mensen in Castricum enthousiast te maken. Carla / Theo en onze aanhang.

 321. Gisteren samen met de familie een kookworkshop gevolgd bij Ton. Het was een ontzettend geslaagde middag, die voor herhaling vatbaar is!
  De gerechten waren heerlijk en leuk om te bereiden. Zeker wel wat dingen geleerd. Na het koken gezellig met zijn allen gegeten, om daarna voldaan weer naar huis te gaan. Bedankt Ton!

 322. Dag Ton,

  Gisteren een heel gezellige en vooral ook erg lekkere kookworkshop gehad. Voldoende tijd en ruimte om onze eigen familie ding te doen en tegelijkertijd een heerlijke maaltijd op tafel gezet onder vriendelijke begeleiding. Zeker voor herhaling vatbaar!

  Groetjes,
  Hugo, de vegetariër die de pastabonbons zeker zelf nog eens zal maken!

 323. Hoi ton, de kerst kookles was heel leuk. We hebben veel geleerd en de maaltijd is thuis zeer in de smaak gevallen. Voor herhaling vatbaar!
  Wij komen zeker terug voor een vervolg cursus,

  Groeten judith en ans

 324. Beste Ton,

  We hebben veel geleerd van de snijtechnieken. Leuk om er zo mee bezig te zijn en te leren hoe we kunnen snijden als een chef kok.

  Je rustige en duidelijke uitleg was super.

  Gr Marrie en Leo

 325. Hoi Ton,

  Ik heb vanavond een heerlijk maaltje op tafel gezet, met dank aan jouw les van afgelopen maandag!
  Gisteren heb ik pasta gedraaid, gekookt en in de koelkast klaargezet, Een stoofvlees pannetje gemaakt met de gesneden groente van maandag. Het was allemaal heerlijk geworden.
  ik heb de pasta warm gewokt met wat groente erdoor (bosui, sjalot en gourgette) in een grote schaal gedaan, erop het super malse stoofvlees en daarop verse basilicum en Grana Padano.
  erbij serveerde ik geroosterde tomaten met tijm en knoflook.
  Het was voor 4 personen en wij hebben het opgegeten met z’n drietjes (waarvan 1 kleine eter).

  Lekker hoor! en erg fijn dat ik het bijna allemaal kon voorbereiden gistermiddag. Dit ga ik ook voor die 10 collega’s maken binnenkort, kan niet misgaan.

  Tot maandag en alvast een fijn weekend.

  Groetjes van Edith

 326. Een erg leerzame en leuke cursus gehad van Ton. We hebben 4 avonden les gehad waarvan we veel hebben opgestoken.
  De eerste avond hebben we les gehad in snijtechnieken en het bereiden van groentes. De 2e avond hebben we de koolhydraten, pasta’s en aardappels besproken waarna we zef een pasta en puree hebben gemaakt ( vetvrij). De 3e avond hebben we uitleg gekregen over hoe het vlees te bereiden en waar je op moet letten. De laatste avond hebben we verschillende manieren geleerd om vis te ontleden en te bereiden. Niet echt mijn ding, maar ik moet zeggen dat het me meegevallen is en dat ik na afloop toch wel heb lopen smullen.
  Ik kook zelf al 35 jaar maar na deze cursus ben ik heel anders mijn eten gaan bereiden. Het is heel makkelijk om van je oude gewoontes af te komen als je deze cursus gevolgd hebt. Ik heb geleerd om mijn eten op zondag, gezond, klaar te maken voor de rest van de week, waardoor je, als je uit je werkt komt, nog geen 10 minuutje hoeft te wachten om te gaan eten.
  Het vetvrij bereiden van je maaltijden sluit perfect aan bij mijn levensstijl.
  Ik denk erover om een vervolgcursus te gaan volgen in het komende voorjaar.

  Elly van Es

 327. Ton,

  wat was het een leuke workshop!

  Afgelopen zaterdag hebben we er met z’n vijven van gegeten, er was ruim voldoende vlees/vis, maar nog belangrijker: HET WAS ECHT HÉÉRLIJK!!!!

  We zien elkaar verwacht ik zomaar in het najaar weer voor een nieuwe cursus.

  Groet,

  Neal

 328. Hoi Ton,

  Bedankt voor de gezellige en leerzame studenten cursus koken!
  Tijdens deze avond cursus hebben we in een korte tijd veel nuttige tips gekregen en veel gerechten kunnen bereiden. Wij raden andere studenten zeker aan om deze cursus ook te gaan volgen! Het is een avond en daarna beheers je al veel techniek om heerlijke gerechten te kunnen maken.

  Nogmaals bedankt voor de top avond!

  Groet,

  Mike

 329. Hallo Ton,

  In maart de maandcursus “Snij- en Basistechnieken koken” met plezier gevolgd. Zo enthousiast geworden dat ik in juni de vervolgcursus “Heerlijke Kooktechnieken” ook gedaan heb. De avonden vlogen voorbij, zeer leerzaam en heel gezellig!
  Tussendoor ook nog even naar “Het Lam” en gisteren nog eens de “Tapas avond” op mijn lijstje bij geschreven. Wederom weer verwend met heerlijke hapjes.
  Ton, bedankt voor de gezellige avonden met nuttige instructies en tips, fijne vakantie en op naar september “Koken op Koksniveau”, ik heb er nu al zin in!

  Groet,
  Angelina Turfboer

 330. Beste Ton,

  Ik heb gisteravond weer genoten, nu met het maken van Tapas. Ofschoon het een demonstratie les is, kwamen de smaakpapillen weer niets tekort. mede namens Angelina Marcel, Pieter, Linda en Marieke, bedankt voor zoveel lekkers en we hebben ook weer de nodige ideen op gedaan.

  Groetjes Van Jan Kees

 331. Hoi Ton,

  Ik heb wederom weer genoten van een zeer leuke en leerzame kookcursus het Lam. Gisteren een heerlijk stoofpotje bereid met het lamsvlees.
  Dat smaakt zeker naar meer !!

  Nogmaals bedankt, groet Gerard Dolfing

 332. Beste Ton,
  Na de intensieve, plezierige en bijzonder deskundig gedoceerde opleiding Koken op Koksniveau ben ik toch in een gat gevallen. Jeetje wat een deskundige maar vooral plezierige cursus hebben we mogen beleven bij je. Ook de overige kookshops waren zeer plezierig om te volgen want alles is doorspekt met kennis maar bovenal met plezier in het koken.
  Ook in de cursussen voor mijn werk heb je je klasse laten zien en mensen meegegeven dat koken plezier is, concentratie en deskundigheid vraagt. En e.e.a. werd zodanig boeiend gebracht dat daardoor alle dagelijkse beslommeringen van onze bewoners voor even in het niets verdwenen.
  Wat een prachtige kookagenda heb je weer voor de maand juni. Dank zij de geweldige cadeaubon van de kookschool (gekregen van collega’s) ga ik me weer inschrijven voor een maandcusrsus en mijn messen aanvullen met een aantal nog ontbrekende messen. Ik heb mogen ervaren dat mijn mes mijn mes is dat het snijdt zoals ik het graag wil.
  Ton,met groet aan de familie. Tot gauw

 333. Beste Ton,

  Vanuit een geheel NIET KOKENDE achtergrond, wil ik je hartelijk bedanken voor de kooksessie die ik de afgelopen 4 weken met enorme belangstelling heb gevolgt. Ik heb HEEL VEEL informatie opgedaan, en uiteraard met een geweldige leuke groep, EN al mijn vingers zitten nog steeds op zijn plek. De mix van voedingswaarden, het creatieve samenspel van allerlei basiselementen en een daaruit vervolgend voorwerktraject, die zeer betaalbaar is heeft bij mij heel veel indruk achtergelaten. De cursus inhoud, en de kosten hiervoor zijn verre van duur, maar zeer educatief, zelfs voor iemand die water laat aanbranden. Met andere woorden, Mensen volg deze cursus, hij het MEER dan WAARD. Ik zal dan ook zeker nog een vervolg cursus gaan volgen.

  Mvg
  Cees Veth
  Akersloot

 334. Hallo Ton,

  Ik was een van de cursisten van de eerste lichting ‘Koken op Koksniveau’
  In die hoedanigheid heb ik je 23 keer meegemaakt.
  Ik vond je een prettige leraar; ik zal een paar punten opnoemen.
  – een vriendelijk en gelijkmatig humeur
  -betrokkenheid, inzet en enthousiasme naar de cursist toe
  -liefde voor je vak

  Verder zorgde je altijd voor ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit.
  Ik wens je alle goeds toe in de toekomst. Dat je kookschool mag groeien en bloeien.

  Crisma Felicia

 335. Beste Ton en kookgenoten van de dinsdagavondgroep “koken op Koksniveau”.
  Vanavond hebben wij onze “meesterproef” gekookt. Geweldig, maar ook jammer dat aan mijn allerleukste scholing aller tijden een einde is gekomen.
  Met heel veel plezier heb ik de afgelopen 24 weken, beter leren koken, beter leren proeven,
  beter leren snijden, beter geleerd om efficiënt te koken en na te denken over het eindresultaat zodat je (alweer het woordje …) beter en weloverwogen begint met koken.
  Degene die dagelijks en de mensen die als gast bij mij aan tafel zitten, hebben de resultaten van de lessen waargenomen en genieten (hopelijk) van mijn verbeterde kookkunsten.
  Wat ik het leukste heb gevonden is dat door deze cursus, mijn plezier in koken nog meer is toegenomen en daar dank ik Ton en mijn fijne kookcollega’s voor.
  Groetjes en tot ziens!!! Petra

 336. Ton,
  Helaas hebben we gisteren al de proeve van bekwaamheid van “Koken op Koksniveau” af moeten leggen. Niet helaas vanwege de nog ontbrekende vaardigheden maar vooral omdat het betekent dat deze geweldige cursus nu voor ons is afgelopen. Onder jouw inspirerende leiding heb ik mogen kennismaken met met veel kennis en vaardigheden. Het lijkt zo simpel maar ohoh wat mag en moet je veel oefenen voor je het in de vingers hebt. Dank je wel voor je geduld en eeuwige enthousiasme over alles wat met eten, gezond eten, commerciele voedselbedervers, presentatie-, snij- bereidings en zoveel meer technieken te maken heeft. Wat zullen er veel mensen profijt hebben van al deze kennis, heerlijk voedsel bereiden, prachtig presenteren, economisch omgaan met wat je hebt en leren koken zonder dat het lijkt alsof er een lawine door de keuken is gegaan. Ook dank dat je van ons een goed keukenteam hebt gemaakt. Kortom, ik heb wel een tevreden gevoel.
  Tot slot nog een compliment voor je vrouw en kinderen die aanvankelijk nog wat angstig keken als we in de keuken bezig waren maar nu trots en tevreden jou en ons aankeken.
  Dank je geweldig en ik ga met plezier nog mijn kennis en vaardigheden verrijken met de losse cursussen en demo’s.
  Groet, Gerard

 337. Beste Ton,

  Wat een geweldige cursus is “koken op Koksniveau”. De 24 weken zijn omgevlogen. Deze hele periode zijn er zoveel snij- , hak- en kooktechnieken door jou uitgelegd en door o.a. mij uitgevoerd, waardoor het bereiden van een diner nu geen geheimen meer heeft. Men denkt te kunnen koken, maar door het volgen van deze cursus leert men hoe alle gerechten in de juiste volgorde en op de meest efficiënte wijze tot culinaire hoogstandjes uitgevoerd kunnen worden.
  Als docent weet je alles op eenvoudige en inspirerende manier uit te leggen, waardoor ik elke week opnieuw heel enthousiast aan een nieuw diner begon te werken. Kortom, deze cursus is een echte aanrader en ik ben blij deze gevolgd te hebben.

  Dank je, Ton.
  Hartelijke groet, Kitty Blom

 338. “Het is eigenlijk jammer dat we eind maart weer naar de camping gaan. Anders had ik weer voor een nieuwe cursus ingeschreven. Wat is dat leerzaam en leuk zeg bij Kookschool Castricum van Ton Mulder”

 339. De cursus basis-en snijtechnieken van kookschool Castricum van Ton Mulder
  is helaas voorbij. Wat hebben wij genoten, veel geleerd en veel tips gekregen.Een aanrader voor iedereen en zeker ook voor mannen, die bij onze groep goed aanwezig waren. Ook de 3 luik-demo hebben wij gevolgd, en op 1 avond veel geleerd over dressings, sauzen, maaltijd salades, omelets en tosti’s Dit was onvoorstelbaar leuk en leerzaam.Het ongekende enthousiasme van Ton kent geen grenzen! Bijkomstig plezier is dat je niets hoeft mee te nemen, op te ruimen of af te wassen. Telkens weer een feestje om naar uit te kijken. Dank je wel Ton, je zult ons spoedig weer zien. Martin en Betty Hoekstra.
  Bergen, 03 februari 2013

 340. Donderdag 31 januari 2013 was al weer de laatste avond van de cursus basis- en snijtechnieken bij de kookschool van Ton Mulder.
  Ik heb er enorm veel geleerd en ik heb al diverse technieken in praktijk gebracht. Ton heeft ons op een inspirerende manier slim en tijdbesparend leren koken, ik heb er nu ook meer lol in.
  Ton, nogmaals bedankt en we zien elkaar bij de volgende cursus.
  Tot 25 februari,
  Clara van Velzen
  Alkmaar

 341. Beste Ton,
  Het was weer erg leuk en leerzaam vanavond bij je kookdemo
  Dressings, omelet en tosti’s .
  Erg leuke en smakelijke variaties gehoord en geproefd.
  Tot de volgende keer.
  Groeten Hans en Ariane

 342. Een heerlijke kookworkshop met de fam. gehad bij Kookschool Castricum. Het was heerlijk allemaal. Superverse producten, gezellige locatie en een fantastisch eindresultaat door iedereen bereid! Daarna nog de gezelligheid om het met z’n allen de gerechten te proeven. Mocht u nog twijfelen? Gewoon een keertje doen! Er is echt van alles mogelijk. Ton is heel flexibel en springt overal op in. Petje af!

 343. Maandag 14 januari heb ik de 3 luik kookdemo bijgewoond en ik kan dit iedereen aanbevelen. Hartstikke leuk en lekker en volop goede tips. Vanavond lekker makkelijk gedaan en de omelet gebakken: heerlijk fluffy. Dankjewel Ton en tot de volgende keer

 344. Gisteravond een kookdemo gevolgd. Wat een sfeervolle locatie en een gezelligheid. Straks lekker mijn maaltijdsalade opeten die ik daar heb gemaakt.

 345. Hallo Ton,
  Bedankt voor de leuke en inspirerende kookdemo met tosti’s, dressings salades en omelet. Ik heb me al ingeschreven voor de high tea! Ik heb er zin in.

 346. Kookschool Castricum: een echte aanrader!! 1e kerstdag kunnen genieten van een heerlijk kerstdiner dat je met de goede receptuur en tips van Ton van tevoren kan klaar maken, dus niet meer uren in de keuken tijdens het diner zelf! Gisteravond een erg leuke, gezellige en leerzame kookdemo gehad; heerlijke dressings, sauzen, maaltijdsalades, omelet en tosti’s. Vanavond staat de heerlijke fluffy omelet en tosti thuis al op het menu!

 347. beste ton, hartelijk dank voor het aanleren van de snijtechnieken (het gaat al beter) en de verfrissende kijk op het aanleren van basistechnieken. voor mij was het fileren van de vissen een hoogtepunt. ik heb inmiddels thuis geoefend met het maken van visbouillon en pocheren van vis, heerlijk.
  tot de volgende les, er volgen er wat mij betreft meer van die leuke uren.
  gisela dekker

 348. Gisteravond een leuke kookworkshop gehad ter voorbereiding op de kerst. De lauwwarme kreeft, fazant uit de oven en perentaartje zullen straks in een handomdraai om tafel staan. Het was een gezellige, ontspannen en leerzame avond. Nogmaals dank ! Michèle Blom

 349. Beste meneer Mulder,
  hierbij wil ik u nog van harte bedanken voor de leuke kookcursus. Het was echt geweldig en ik heb veel geleerd!
  Hopelijk tot ziens,
  Samira

 350. De maandkookshop 3 gangen menu is nu afgelopen. Ton, dank je wel voor alle tips en trucs.
  Het was erg leerzaam en wat natuurlijk ook erg belangrijk is het was ook erg gezellig. Op naar de cursus van volgende maand.

  Wendy

 351. MAANDCURSUS: Het Drie Gangen Menu.

  “Wat een onwijs leuke kooklessen hebben we gevolgd!! Hartstikke bedankt voor de lessen, lol en gezelligheid!! Monique, Fleur en Nikki.”

 352. Beste meneer Mulder,

  Nogmaals dank en complimenten voor de perfect georganiseerde kookworkshop ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van mijn vrouw. Het was fascinerend om te zien hoe de gasten een viergangen diner, bestaande uit de lievelingsgerechten van mijn echtgenote, bereidden. Onder uw leiding kwamen onvermoede talenten van sommige culinair onervaren cursisten tot ontplooing. Het was mooi om te ervaren dat deze culibeten, met veel inzet en tot hun eigen verbazing, heerlijke sauzen en toetjes maakten.
  Het gezamelijk bezig zijn met het bereiden van een mooie maaltijd is een gezellige en boeiende gebeurtenis. En achteraf heb je iets te vertellen, en kan je met trots opscheppen dat je voor het eerst van je leven een zeebaars hebt gefileerd, een tarte tatin hebt gebakken of een beurre blanc hebt bereid.

  Met vriendelijke groet,

  Dick Winterberg

 353. Hallo Ton,
  Wat ik je nog wil laten weten is dat ik de kookshop voor Dummies echt hartstikke leuk vond, jouw enthousiasme werkt heel aanstekelijk en ik ben al aan het bladeren in kookboeken ook, om vooral maar meer variatie aan te brengen in mijn eten en dan met de tips van de kookshop, heb ik de hele week lekker eten wat (relatief) weinig tijd kost. Echt helemaal goed!

  Groet,
  Anne

 354. Hallo ton,

  De maand juni ben ik geweest voor de cursus vlees, ik vond het geweldig. M’n man verteld nu aan iedereen dat wanneer hij kookt 1+1 2 is , maar wanneer ik kook 1+1 3 is! Op vakantie ik Frankrijk hebben we stukken vlees gekocht en bereidt en t was om de vingers bij op te eten, geweldig om nu te weten hoe je echt met vlees om moet gaan! Ik ga nu gauw weer een cursus uitzoeken, tot snel

 355. Hallo Ton,

  net zoals al de andere cursisten van de kookshop BBQ, hebben wij 2 dagen genoten van deze bijzondere manier van BBQen.
  Heel erg leuk en ook zeer leerzaam. (ik weet nu ook hoe een kerntemperatuur meter werkt)
  Ga zeker een van de andere cursussen volgen.

  Nico en Hans

 356. Ton, super bedankt voor je enthousiate, onderhoudende en deskundige BBQ shop.
  We hebben er meer dan zalig van gegeten. BBQ heeft er een andere dimensie door gekregen. Tot de volde shop of cursus.

  groet, Gerard

 357. Hallo Ton,
  samen met mijn dochter de BBQ-workshop gevolgd. Erg leerzaam voor iemand die water nog laat aanbranden. Donderdag meteen ge-bbq-ed. Heerlijk. Iedereen vond het een groot succes. Kreeg allen op mijn donder dat de graten niet uit de vis waren. Omdat we nog wat vlees over hadden, vrijdag nog maar een keer de BBQ aangestoken. Misschien nog een tip: omdat er zeer veel informatie gegeven werd, waarvan ik de helft alweer vergeten ben, misschien iets van een “hand-out” waarin je beknopt beschrijft wat je tijdens de workshop vertelt? Kan verder iedereen aanraden een dergelijke workshop te volgen. Ontzettend leuk en zeer lekker.

  Groeten van Martin en Anika

 358. Hoi Ton,
  Je weet hoe het is gegaan. Ik kreeg jouw cursus “snijtechnieken en basis kooktechnieken” cadeau op mijn verjaardag van mijn vrouw en haar vriendinnen.
  Reden: ik kook wel eens maar niet vaak omdat mijn vrouw dat veel beter kan en ik vind dat je de dingen moet doen waar je goed in bent. Maar daar was ze het absoluut niet mee eens. Vandaar jouw cursus en ze hadden me meteen voor de 4 maandagavonden in juli ingeschreven zodat ik het niet op de lange baan kon schuiven. Maar…..het is me uitstekend bevallen!!! Vooral jouw enthousiasme om ook mij de kookkunst bij te brengen werkte zeer aanstekelijk. Heb al de Roseval uit de oven geprobeerd en ook de WUPS met het sauteren van het vlees. En het lukte en ze vond het heerlijk!!! Ik zie er al van komen dat ik voortaan het meeste moet koken maar jij hebt ervoor gezorgd dat ik het hartstikke leuk vond en ik het met plezier ga doen. Ontzettend bedankt en ik heb al aan verschillende kook-nitwits dat ze naar jou toe moeten gaan. Ook ik kom nog wel terug maar dan moet ik eerst goed beheersen wat jij ons ( wat een leuke groep hadden we) in die 4 avonden hebt geleerd.
  Heel veel succes en met vriendelijke groeten, Theo Hess

 359. Hallo Ton,
  hartelijk dank voor de leuke en interessante cursus BBQ.
  We hebben heerlijke marinades gemaakt en een 7 tal verschillende smaken botertjes.
  We zullen je zeker laten weten hoe het allemaal gesmaakt heeft.
  Je gaat van ons horen!!

  Hans Beentjes Heemskerk

 360. Beste Ton,

  Met veel plezier heb ik de cursus snijtechnieken en basis kooktechnieken de afgelopen weken gevolgd. Het is een feest om van zo’n gepassioneerd chef-kok les te krijgen en die iedereen in zijn waarde laat. Er is veel nieuws geleerd, bijgeschaafd en geperfectioneerd maar er blijft nog genoeg over om meer over te willen weten dus tot de volgende cursus!

  Groetjes, Petra

 361. Goedemorgen Ton,

  Heel erg bedankt voor de gezellige en leerzame avond, we hebben veel geleerd van de bbq cursus. Het heeft ook heel lekker gesmaakt zonder sausjes en met de botertjes.

  Veel succes verder en zeker tot nogeris,
  Groet Ietje

 362. Beste Ton,

  Het was een onwijs leuke cursus het drie gangen menu. Veel geleerd
  en de volgende dag lekker gegeten. Na de vakantie kom ik zeker terug.

  Groetjes Lida Klunder

 363. Beste Ton,

  Wat was de cursus leuk, ik heb erg veel geleerd de afgelopen vier weken. En wat hebben we lekker gegeten de dag erna. Jammer dat het is afgelopen maar na de vakantie zie je mij zeker terug.

  Groetjes Lida Klunder

 364. Beste Ton,

  Dank je wel voor de recepturen. Wij hebben een hele leuke, gezellige en
  leerzame avond gehad! Nogmaals dank daarvoor!

  Groeten, Sacha en Martijn

 365. ” Het was nog leuker dan we hadden verwacht ! ”

  Beste Ton,
  Bedankt voor de lekkere bonbon- workshop die we 2 juni bij jou hebben gevolgd voor onze feestje. Het eindresultaat was heerlijk. We hebben veel geleerd over maken van bonbons en patesserie! We vonden het leuk om de bonbons mee te nemen zodat we deze aan onze ouders, broers en zussen konden laten zien en proeven 🙂
  Groetjes Marisa en Blanca

 366. hoi Ton

  ik heb de workshop bouillon en gebonden soepen gevolgd op een woensdagavond samen met mijn moeder. Het was een super leuke en leerzame avond. Bij thuiskomst stond Mieke al klaar om te proeven. Heerlijk. Binnenkort hebben we een verjaardag en ga ik de soep maken. Ton bedankt voor de geweldige avond en tot gauw.

  Leen Zigterman

 367. Ik had mij opgegeven voor 4 maal de kookcursus voor een 3-gangenmenu. Het vond plaats op 4 dinsdagmiddagen in de maand mei. Ik kreeg een privekookcursus, want ik bleek de enige kandidate. Klasse dat het toch doorgang vond. Ik heb er ontzettend veel van geleerd en de middagen vlogen om. Goede duidelijke uitleg en snijtechnieken en opmaak van schotels. Zeker voor herhaling vatbaar om dit vaker te doen. Nog veel succes Ton en nogmaals bedankt. Tineke

 368. Afgelopen vrijdag, op de verjaardag van onze dochter Anouk, hebben we heerlijk gegeten van de salades en de pasta’s. Super lekker en heel erg mooi opgemaakt. Onze complimenten en die van onze gasten. Van ons heb je al een dikke ster verdiend.

  Gr. Richard en Myranda

 369. Ton,

  Wij wensen je heel veel geluk met jouw geweldige kookschool. Net een tapasavond gereserveerd met een aantal vriendinnen. Zal vast helemaal top zijn, gezien het heerlijke eten bij de opening.
  We hebben er zin in.
  Liefs, Richard, Myranda en de kinderen.

 370. Wat ziet het er geweldig Uit.
  Het eten was geweldig, de kinderen hebben genoten.

 371. hoi Ton.

  Wij hebben net even jullie prachtige kookschool mogen bewonderen. Daar wil je toch elke dag koken?! Wat een prachtige school/keuken en wat heb je ons verwend met de lekkerste hapjes/broodjes en soepen. mmmmm heerlijk, dat beloofd wat!!!
  Dit gaat zeker lukken, geen twijfel mogelijk!!
  veel liefs van ons…….

 372. Hoi Ton en de kids,

  Van harte met jullie nieuwe kookschool en casteringsservice. Jullie hebben een zeer professionele keuken en prestatie geleverd. Heel veel plezier en een goede toekomst toe gewenst.

  Gefeliciteerd namens de vier Kroontjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *