Vleestechnieken en Bereidingen

Doelgroep: Iedereen die meer wil leren van vlees en de heerlijkste bereidingen ervan.

Ton Mulder met procureur

Programma:

week 1: In deze les leren we je o.a. om een lamsschouder uit te benen, te ontvliezen, te pareren, uit te snijden, farce te maken en op te binden tot gevulde rollade. En geven we bereidingstips. Het resultaat neem je mee naar huis.lamsrollade uit de oven

Week 2: Deze week behandelen we: Biefstuk. Wat is nou biefstuk en hoe maak je dat nou het beste klaar? Dat zullen we proeven! Maar ook leer je in deze les van alles over de karbonade, de koteletten, de filets, schnitzels en nog meer. Wat dacht je van een Kotelet Suisse? uitbenen hamGedroogde ham

Week 3: Deze les gaan we je leren pikeren. Doe je dat normaliter met wild, doen wij het met kip om de kosten van de cursus laag voor je te houden. Nu we dan toch met kip bezig zijn, leren we je die verdelen, ontbenen we de poten en maken gegrilde kipfilet met een poot van farce. 2 kippen per persoon, dus je kunt je hart ophalen en thuis komen met smakelijke gerechten. En wat dacht je van…vullen?Pikeren

Week 4: In deze les het wat meer fijnere werk zoals het maken van een heerlijke Paté en Croute. Maar daar blijft het niet bij en wat er dan nog meer is houden we nog even als een verrassing.Paté en croute

Ten slotte – Onze maandcursussen worden voor jou verfilmd en zodra die gemaakt zijn kan je die streamen in onze Kook-Bioscoop. Maar Kookschool Castricum maakt éérst films van de cursus Koken op Koksniveau en daarna volgen de opnames van onze Kookshops, Maandcursussen en Kook-Demo’s. En ten slotte komt de topcursus Zelfstandig koken op Chefsniveau geheel in beeld. Naar verwachting kan je de maandcursussen in de 2e helft van 2024 downloaden. Nog even geduld dus. . .

Zie Kookschool Castricum ook op:

facebook logo instagram logo logo X, voorheen twitter