Doelgroep: Iedereen die de basistechnieken van snijden en koken wil leren.
Programma:
week 1: Het eerste uur besteden we aan snijtechnieken (snijden, ciseleren, antoineren, hakken en parten) en aansluitend gaan we met die aangeleerde technieken o.a. diverse soorten groenten in brunoise, julienne en chinoise te snijden en leren we je vervolgens om groenten gezond en vitaminevol te bereiden/blancheren en nog heel veel meer!
week 2: Een pittige les: aardappelgerechten. We maken in deze les verschillende aardappelgerechten (w.o. Duchesse aardappel, Dauphin aardappel, diverse pureesoorten, roseval uit de oven en groenteschotels). Natuurlijk leren we je ook tijdens de cursus hoe je makkelijk voor meerdere dagen tegelijk (én gezond) kan koken.
week 3: We beginnen deze les om de snijtechniek aan te scherpen en gaan vervolgens over op het bereiden van vlees. In deze les leren we je o.a. de technieken sauteren, regenereren en stoven (dat is iets anders dan bakken en sudderen!).
week 4: In deze laatste les nemen we alle tijd voor vis. We leren je visbloem maken en daarmee witte vis te bereiden, marinade te maken, we leren je vis te grillen en te pocheren. Maar ook leren we je om vis zelf te fileren zodat je voortaan veel goedkoper uit bent.
Ten slotte – Onze maandcursussen worden voor jou verfilmd en zodra die gemaakt zijn kan je die streamen in onze Kook-Bioscoop. Maar Kookschool Castricum maakt éérst films van de cursus Koken op Koksniveau en daarna volgen de opnames van onze Kookshops, Maandcursussen en Kook-Demo’s. En ten slotte komt de topcursus Zelfstandig koken op Chefsniveau geheel in beeld. Naar verwachting kan je de maandcursussen in de 2e helft van 2025 downloaden. Nog even geduld dus. . .
Zie Kookschool Castricum ook op:
FACEBOOK, INSTAGRAM en TWITTER.
KIJK HIERONDER NAAR EEN FOTO-IMPRESSIE VAN DEZE CURSUS