Heerlijke Kooktechnieken e. 185,-

Kijk op onze kookagenda of deze MaandCursus er bij staat. Want wij geven maandelijks wisselende cursussen uit ons assortiment.

Inschrijven voor een MaandCursus doe je <<< HIER >>>

doelgroep: De vervolgcursus voor iedereen die bij Kookschool Castricum de cursus Snij- en Basistechnieken Koken heeft gevolgd maar natuurlijk ook voor iedereen die meer uit zijn/haar kookkunsten wil halen.

Tussendoor instappen: Nee, niet mogelijk.

Programma:
In week 1 gaan we aan de slag met kip en gevogelte. Je leert om kip op de juiste wijze uit te verdelen, uit te snijden, te marineren en te vullen. En je leert de heerlijkste bereidingen ervan.  En natuurlijk wordt er veel geproefd! Maar bovendien neem je veel lekkers mee naar huis!

In week 2 beginnen we eerst met het ‘zetten’ van lekker deeg voor brood, we vlechten brood, vullen brood en maken wat variaties. Tijdens het rijzen gaan we aan de slag met warme sauzen en ragout en tijdens het afbakken met het maken van pesto’s en tapenades die we dan weer toepassen op het warme brood. Een geurige avond!

De 3e week gaan we aan de slag met 2 onderwerpen. We gaan pasta maken en we gaan aan de slag met schelp- en schaaldieren. We maken verschillende smaken pasta en we gaan met die pasta een aantal heerlijke gerechten maken. Maar…voor dat we dat doen maken we ook nog een paar heerlijke pastasauzen. Maar dat is niet alles, we gaan ook nog op reis met de pasta, we gaan langs Spanje en China en ontdekken een nieuwe kookwereld en dat allemaal met…PASTA. Bovendien schuw je na deze les evenmin nog de bereiding van schaaldieren.Kookschool Castricum_2923

Week 4, de laatste week herhalen we een gedeelte van de snijtechnieken uit de eerder gevolgde cursus Snij- en Basistechnieken koken, gewoon om jouw techniek nog even bij te scherpen en we eindigen met het maken van een aantal smakelijke desserts, want we bewaren het lekkerst voor het laatst! Wat dat allemaal wordt is voor jou nog een verrasing, maar dat het lekker wordt…reken maar! Maar bovendien kan jij voortaan ook goed uit de voeten met heerlijke desserts.

KLIK <<<HIER>>> OM JE IN TE SCHRIJVEN