KookDemo-Drieluik e. 22,50

Kijk op onze kookagenda of deze KookDemo er bij staat. Want wij geven maandelijks wisselende KookDemo’s  uit ons assortiment.

Inschrijven voor een KookDemo doe je <<< HIER >>>

De gerechten die we in deze kookdemo’s allemaal onder de loep nemen zijn bij uitstek geschikt om snel te kunnen bereiden: maaltijdsalades en dressings, omeletten, tosti’s en sauzen.

Nee, ga nu niet lachen zo van: “nou, een tosti kan ik zelf ook wel maken en eitje kan ik ook wel bakken”. Want niets is minder waar. Lees verder:

Want hoe stel je nou eigenlijk een salade goed en gezond samen, hoe snij je het eigenlijk en hoe presenteer je dat nou smakelijk? Wat zijn de mogelijkheden en de onmogelijkheden? We demonstreren je de opmaak en samenstelling van uiteenlopende salades, zoals: carpaccio-, gerookte kip-, pasta-, vis- en geitenkaassalade. Voortaan presenteer jij niet langer een bordje sla, maar een professionele kersverse (maaltijd-)salade die in no-time op tafel staat, daar draai jij je hand niet meer voor om.

Zodra we de maaltijdsalade hebben gehad schakelen we naadloos over naar de omelet. Maar weinig mensen verstaan de kunst om een ‘fluffy’ omelet te kunnen maken. Ja, een geklutst ei, dat kan men wel. Maar echte omelet? In deze kookdemo wordt je dat geleerd en dat alles in vele variaties, van veggie t/m vis, van boeren t/m Italiaans. Na dit onderdeel ben jij in staat om een omelet op juiste wijze (een omelet moet baveux zijn) te bakken en iets bijzonders op tafel te zetten.

Het laatste uur besteden we aan een bijzonder serieuze zaak; de Tosti! Want de tosti is veel meer dan de met ham/kaas geroosterde boterham, daar zit een hele wereld achter met vele ingrediënten en vele bereidingswijzen en met de lekkerste sausjes (en hoe maak je die sauzen?). Denk bijvoorbeeld aan de familie tosti, de Franse tosti’s, of tostivariaties met geitenkaas, brie, gerookte zalm, fruit en groente. Maar ook: hoe maken we de nabij gelegen bruschetta’s en crostini’s? Hoe presenteer je het? We geven vele voorbeelden en er wordt lekker gemaakt en geproefd. Vanaf deze avond beleef je de tosti voortaan als een onderdeel van de haute cuisine.

Kortom: Op één gezellige kook-avond demonstreren we je 3 voedingsgroepen (salades, omeletten en tosti’s) in vele varianten, met de juiste opmaak en met de juiste bereidingen. En daardoor bespaar je voortaan op drukke dagen veel geld uit aan snackbar, pizzeria of supermarkt afhaalpulp.

INSCHRIJVEN DOE JE <<<HIER>>>