CURSUS ‘KOKEN OP KOKSNIVEAU’

Als je op deze pagina terecht bent gekomen dan kan het haast niet anders dan dat je een gemotiveerd persoon bent die graag wil leren  “Koken op Koksniveau” .

En dat komt heel goed uit want Kookschool Castricum heeft daarvoor de allerbeste cursus in huis die je maar kunt bedenken. Want onze praktijk-cursus “Koken op Koksniveau” brengt jou alle praktijkkennis, kunde en vaardigheden bij, waarover een kok moet beschikken.

cropped-Kookschool-Castricum_25.jpg

Voor deze cursus is inzet en ambitie het belangrijkste want het is wel een heel leerzame cursus maar geen gemakkelijke cursus. Het is een cursus voor alle niveaus (of je nou beginner of gevorderde bent) en voor alle leeftijden (of je nou 25 of 75 bent), iedereen is welkom, iedereen kan het koksvak leren want wij geven aan jou persoonlijk onderwijs op maat.

cropped-Kookschool-Castricum_191.jpgcropped-Kookschool-Castricum_24.jpgcropped-KOOKSCHOOL-CASTRICUM-KOK2.jpg cropped-Kookschool-Castricum_181.jpgcropped-LES-15-06-01-2014-14.jpgcropped-KOOKSCHOOL-CASTRICUM-20-12-13-EINDMENU-KOKSOPLEIDING-27_1.jpg  cropped-Koken-op-Koksniveau-Kookschool-Castricum-1.jpgcropped-LES-3-20-01-2014-19.jpg

Na afloop van de cursus ontvang je op basis van je resultaten een certificaat.

Kookschool Castricum - eindmenu 03-2013

Er wordt best wat van je verlangd want het is een versnelde praktijk-koksopleiding. Je leert in 23 weken alles wat men van een bekwaam kok mag verwachten. Maar…. het is ook een heel bijzondere en leuke cursus én een cursus waarnaar je met heel veel plezier zal terugkijken. Bovendien vindt het plaats in een uiterst moderne keuken die volledig toereikend is uitgerust. Na deze cursus: KAN JIJ KOKEN ALS EEN KOK! En wie wil dat nou niet?

Deze cursus duurt 23 weken (geen lessen tijdens de schoolvakanties). 

Momenteel zijn de cursussen: april 2018 t/m medio december 2018 en september 2018 t/m medio maart 2019 in volle gang.

 

Maar niet getreurd want vanaf januari starten er vijf cursussen  (op de maandagavond (vervolgcursus VOL), de dinsdagmiddag (VOL), de dinsdagavond (VOL), de donderdagavond (vervolgcursus VOL) en de vrijdagavond (nog maar 1 plaats vrij). En bovendien starten er ook twee cursussen vanaf april2019 (op woensdagavond en op donderdagmiddag.  

En het is misschien ook al goed om te weten dat we in september 2019 alweer met vijf cursussen van start gaan. Wat let je nog om jezelf alvast in te schrijven op de wachtlijst voor april of september 2019? Of voor januari 2020? Want denk je toch eens in hoe leuk en zinvol het is om zo lekker en zo bekwaam te leren koken als een kok.

DE EERSTVOLGENDE CURSUSSEN GAAN DUS VAN START IN JANUARI 2019. HIERVOOR KUN JE  <<<HIER>>> INSCHRIJVEN 

DAARNA STARTEN WE WEER IN APRIL 2019. KLIK <<<HIER>>> OM JE ALVAST VRIJBLIJVEND OP DE WACHTLIJST TE LATEN ZETTEN, DAN KRIJG JE T.Z.T. ALS EERSTE DE KEUZE OM MEE TE DOEN, VOORDAT WE E.E.A. OPENBAAR MAKEN.

________________________________________________________________

KLIK <<<HIER>>> OM JE IN TE SCHRIJVEN EN KLIK <<<HIER>>> VOOR EEN COMPLEET AGENDA OVERZICHT VAN DE CURSUS: KOKEN OP KOKSNIVEAU. MAAR LEES OOK NOG EVEN VERDER!KOOKSCHOOL CASTRICUM - 20-12-13 - EINDMENU KOKSOPLEIDING (27)_1Vanzelfsprekend wordt er tijdens de schoolvakanties geen les gegeven. De lessen bestaan ieder uit 4 uren. Het eerste half uur wordt gebruikt voor menubespreking en direct daarna gaan we aan de slag!

Kok bij Kookschool Castricum 2KOK BIJ KOOKSCHOOL CASTRICUM

Koken op KOksniveau - Kookschool CastricumKookschool Castricum - eindmenu DOMI juli 2014 (35)

Om te leren koken onder tijdsdruk bootsen we al vanaf les 1 een restaurantsituatie na. Precies om ‘zo laat’ moet het voorgerecht uitgegeven worden en om ‘zo laat’ het hoofdgerecht enz. Zo komt o.a. de juiste opmaak van borden wekelijks uitvoerig aan bod, alle gerechten worden gefotografeerd en je ontwikkeling wordt nauwgezet geobserveerd en begeleid.

Kookschool Castricum - amuse

Maar ook snijtechnieken, snijvormen, snijvaardigheid, smaakleer en smaakcombinaties worden je aangeleerd.

Kookschool Castricum - snijden

Iedere les bestaat uit het maken van een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Deze gerechten mag je ter plekke proeven maar ook meenemen om aan het thuisfront te laten zien/proeven, aan jou de keuze (als je het meeneemt naar huis, hoef je de volgende dag dus geen eten meer in te kopen, trek dat in gedachten nog even van de cursuskosten af. (Je maakt in de cursus ca. 70 verschillende gerechten!).

Tijdens de cursus komen bijzonder veel technieken aan bod zoals: Arroseren, Blancheren, Braiseren, Canneleren, Chemiseren, Ciseleren, Clarifiëren, Dresseren, Fileren, Glaceren, Liëren, Monteren, Myoteren, Passeren, Trancheren enz.enz.

Kookschool Castricum - dessert

Omdat dit niet ‘zomaar’ een cursus is, want Kookschool Castricum is CRKBO geregistreerd (CRKBO = Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs), wordt er gekookt in kokskleding (koksbuis en –sloof). Aangezien wij geen verkleedruimte hebben hoeft er niet in koksbroek gekookt te worden. Maar neem wel een paar stevige dichte stroeve schoenen mee.

Vanwege de noodzakelijke intensieve begeleiding bij deze opleiding, geeft Ton Mulder les aan maximaal 9 personen!!! Wees er dus snel bij! 

 

Kookschool Castricum - Giesser messenWat heb je nodig?

Vanzelfsprekend beschikken wij over voldoende messen e.d. en die mag je gebruiken. Echter wij adviseren je om zelf een professionele messen-set aan te schaffen. Via kookschool Castricum kun je met hoge korting de messen van het Duitse merk Giesser aanschaffen. Giesser levert niet aan particulieren, uitsluitend aan horeca, slagerij, poelier e.d. Betere messen zijn er niet!).

Wacht s.v.p. zelf met aanschaffen van messen want dan kan je van ons in les 1 advies krijgen over wat je precies nodig hebt. Een kwalitatief hoogwaardig messenpakket is via ons – sterk gereduceerd – aan te schaffen. Scheelt je veel geld en je hebt dan top-messen met levenslange garantie.

Daarnaast heb je nodig: een koksbuis, een kokssloof en 2 koksdoeken.

Afwas: Tijdens de lessen wordt er veel vuil gemaakt en we wassen daarom beurtelings in gezamenlijkheid af middels een professionele machine. Zo wordt de keuken ook aan het einde van de les samen schoongemaakt. Het is dus samen uit/samen thuis.

WAT KOST DE CURSUS KOKEN OP KOKSNIVEAU?

Zoals hierboven al werd geschreven, is “Koken op koksniveau” niet zomaar een cursusje.

Kookschool Castricum - vis

Er wordt op hoog niveau en gezellige sfeer gewerkt met de mooiste ingrediënten (zoals: diamanthaas, verse tonijn, konijn, zalm en noem zo maar op).Kookschool Castricum - Kreeft

 

 

 

29-04-2013 VIS - KOOKSCHOOL CASTRICUM

Kookschool Castricum - vleesKookschool Castricum - garnaalencocktaill
Het verheugt ons dan ook bijzonder dat we er in geslaagd zijn om de cursuskosten zo laag mogelijk voor je te houden.

Door onze CRKBO registratie zijn wij bovendien vrijgesteld van BTW, dus flink voordeel voor jou! Daarnaast hou je aan iedere les een compleet driegangenmenu over. geld besparen bij kookschool La Dune (3)(LET OP: Elders kosten vergelijkbare versnelde cursussen voor volwassenen je al gauw e. 2.700,- cursuskosten + e. 250,- materiaalkosten = e. 2.900,-). Dus wat let je nog?

Er zijn drie prijstellingen die afhankelijk zijn van je betaaltermijn, te weten:

De gehele cursus kost bij vooruitbetaling in één bedrag €. 1.495,-                               Dat komt neer op €. 65,00 per les.

De gehele cursus kost bij vooruitbetaling in 2 termijnen €. 1.552,50                             Dat komt neer op €. 67,50 per les. Je betaald de helft (€. 776,25) voor aanvang van de cursus en de helft voor aanvang van les 12.

De gehele cursus kost bij vooruitbetaling in 4 termijnen €. 1.610,-                                Dat komt neer op €. 70,- per les. Je betaald een kwart (€. 402,50) voor aanvang van de cursus, een kwart voor aanvang les 6, een kwart voor aanvang les 12 en een kwart voor aanvang les 18).

JE BETAALD DE FACTUUR PAL VOOR AANVANG VAN DE CURSUS (OF TIJDENS DE EERSTE LES). JE KAN JE DUS NU AL GERUST INSCHRIJVEN. BETALEN KOMT PAS BIJ AANVANG VAN DE CURSUS !

Lees onze voorwaarden (klik hier) nog eens goed door en besef dat je bij non-verschijnen of gedeeltelijke afname van de cursus wél het volledige cursusgeld verschuldigd bent!

BIJZONDERHEDEN: In de cursus zijn thee/koffie/water inbegrepen. Overige dranken dien je ter plekke te voldoen.

KLIK OOK NOG EVEN <<<HIER>>> OM ALLES WAT JE MOET WETEN OM DE CURSUS KOKEN OP KOKSNIVEAU TE VOLGEN DUIDELIJK OP EEN RIJ TE ZIEN


JA, IK WIL ME INSCHRIJVEN VOOR DE CURSUS ‘KOKEN OP KOKSNIVEAU’ (OF WIL EERST NOG EEN VRAAG STELLEN) DUS KLIK IK <<HIER>>

 

 

HET VERVOLG: Voor iedereen die bij Kookschool Castricum de cursus Koken op Koksniveau (niveau zilver) met goed resultaat heeft gevolgd of elders al gediplomeerd is geraakt, bieden wij in 2018 de gelegenheid om zich nog veel verder te bekwamen door de cursus Zelfstandig Koken op Chefsniveau (niveau goud). Na deze cursus kun je koken op hoog niveau! Zelfstandig Werkend Kok

Klik op: AGENDA ZELFSTANDIG KOKEN OP CHEFSNIVEAU 2017-2018 voor het datumoverzicht van de maandagavondcursus met aanvang op 11 september 2017 (VOL, reeds afgeronde cursus t/m maart 2018)

Klik op: AGENDA ZELFSTANDIG KOKEN OP CHEFSNIVEAU voor het datumoverzicht van de vrijdagavondcursus met aanvang op 12 januari 2018 (VOL, reeds afgeronde  cursus t/m juli 2018)

Klik op: AGENDA ZELFSTANDIG KOKEN OP CHEFSNIVEAU voor het datumoverzicht van de vrijdagmiddagcursus met aanvang op 14 september 2018 (VOL)

Klik op: AGENDA ZELFSTANDIG KOKEN OP CHEFSNIVEAU voor het datumoverzicht van de maandagavondcursus met aanvang op 07-01-2019 (VOL)

Klik op: AGENDA ZELFSTANDIG KOKEN OP CHEFSNIVEAU voor het datumoverzicht van de donderdagavondcursus met aanvang op 10 januari 2019 (VOL)

Klik <<<HIER>>> Voor alle informatie over deze top-kokcursus. En klik <<<HIER>>> om je in te schrijven (of zet jezelf alvast op de wachtlijst)

Ten slotte tref je hieronder nog wat beeldimpressie aan.