OVER KOOKSCHOOL CASTRICUM

Welkom bij Kookschool Castricum!            

Kookschool Castricum_2640

Kookschool Castricum werd in mei 2012 opgezet door eigenaar Ton Mulder. En sindsdien hebben vele duizenden mensen de weg naar Kookschool Castricum gevonden.

En dat was niet voor niets want Kookschool Castricum is laagdrempelig en iedereen is er welkom (van kook-dummie tot Chef) en aan iedereen wordt les gegeven. Van basis kooktechnieken tot/met complete koksopleidingen.

Vanaf medio 2023 gaat Kookschool Castricum veranderen en iedereen blijft welkom en toch wordt het heel anders (lees snel verder)

Koken op Koksniveau -Kookschool CastricumKOOKSCHOOL CASTRICUM - KINDERKOKEN 11-07-12 (1)Kookschool Castricum cursussen 1Kookschool Castricum - vultechniekStudenten koken - kookschool CastricumKookschool Castricum - geslaagd

Maar daarnaast is het ook gewoon heel leuk want Kookschool Castricum houdt ook van plezier en dus kook je met een glimlach. Maar bovenal leer je er enorm veel van.  Want: Iedereen kan leren koken met Kookschool Castricum!

Kookschool Castricum_2642

Historie:

Ton Mulder (1958) heeft een gepassioneerde en lange historie met alles wat met eten te maken heeft en hij is zowel gediplomeerd slager als chef-kok ineen (en dat is een unieke combinatie).

Kookschool Castricum maandcursus

Daarnaast is hij een rasechte ondernemer en vandaar dat hij er altijd voor gekozen heeft om voor zichzelf te werken. Tot september 2011 was hij eigenaar van brasserie-lunchroom La Dune Esprit. Sindsdien is hij werkzaam als gastdocent bij een horecaschool (koksopleiding) voor volwassenen én is hij doende geweest om voor jou een super moderne kookschool op te richten (1 mei 2012) waarin het zijn missie was om jou in een sfeervolle ambiance alle kneepjes van het prachtige kookvak bij te brengen.

Toekomst:

Maar tijden veranderen, de techniek staat niet stil. En er zijn inmiddels modernere middelen ontwikkeld om nog veel doelgerichter les te kunnen geven. En ook kan het daardoor veel voordeliger voor iedereen. Daarnaast vraagt het klimaatprobleem ook aandacht én oplossingen. Dus is het niet langer verantwoord om jaarlijks duizenden reisbewegingen van cursisten te laten gebeuren alsof er niets aan de hand is. Kan dat niet anders?

Ja, en zodoende besloot Ton begin 2022 om niet langer alleen een regionaal bereik te hebben maar om voortaan heel Nederland te leren koken. Met gebruikmaking van nieuwe digitale technieken in (alweer) een nieuwe en supermoderne keuken. En nee, niet online via Zoom of Teams, maar met doelgerichte, heel leerzame maar toch ook heel leuke films. Kookvideo’s on demand. Complete digitale opleidingen dus. Ton geeft je vanaf medio 2023 compleet les!

Of je nou beginner, gevorderde of professional bent, Ton brengt je verder op weg om smaakvol, effectief en bekwaam te leren koken. En dat kan je alleen doen, maar ook met je partner, vriend of vriendin, buurman of buurvrouw of wie dan ook. Uiteraard wel uitsluitend binnen de privésfeer. 

Onze koksopleidingen, kookshops, maandcursussen, workshops en kookdemo’s worden allemaal door Ton zelf gegeven. En hij laat je alles zien, maar ook alles wat mis kan gaan. Gas koken, inductie koken, bordopmaak, kookvolgorde, koken voor groepen en verzin het maar. Het komt allemaal voorbij.

Bij Kookschool leer je echt KOKEN!

Hou je van koken? Of wil je het leren? Heb je interesse in vleesspecialisatie? Ben je gek op patisserie, wil je werkzaam geraken in de horeca of hou je gewoonweg van je smakelijk eten willen bereiden? Dan ben je bij Kookschool Castricum helemaal thuis! Bovendien is Kookschool Castricum goed & voordelig, dus waar wacht je nog op…….?