DE MODERNSTE KOOKSCHOOL VAN NEDERLAND – WAT GAAN WIJ DOEN?

Welkom bij de modernste Kookschool van Nederland!

WAT LEUK DAT JE ALLES WIL WETEN OVER HET HOE EN WAT VAN KOOKSCHOOL CASTRICUM!😊 WANT KOOKSCHOOL CASTRICUM GOOIT HET ROER OM EN GAAT VOORTAAN HEEL NEDERLAND LEREN KOKEN!

OKÉ, HET ROER GAAT DUS OM. MAAR WAARVOOR? EN HOE DAN? We gaan je dat hieronder stapsgewijs uitleggen en eindigen onderaan deze pagina met alle voordelen voor jou op rij!

In 2011 ging Kookschool Castricum van start met het verzorgen van kookshops, maandcursussen en koksopleidingen en na en wat aarzelend begin waren deze geweldige cursussen telkenmale al snel volgeboekt. Maar de vraag naar al onze cursussen werd na enige tijd al zo groot dat we gedwongen werden om met wachtlijsten te gaan werken.

Dat hebben we jarenlang kunnen oplossen door steeds extra openingstijden in te lassen voor onze topcursussen Koken op Koksniveau en Zelfstandig Koken op Chefsniveau en door de Kookshops en Maandcursussen uitsluitend nog in de 2e helft van het jaar massaal achtereen te geven. 

Maar eens is de rek eruit want er is gewoonweg geen extra tijd meer voorradig. En zo kon het dus gebeuren dat Kookschool Castricum vanaf 2019 voor het eerst onvoldoende cursustijd kon vrijmaken om alle wachtenden van dat jaar nog van dienst te kunnen zijn. En dus liepen de wachttijd steeds verder uit tot zelfs wel een jaar.

En dat vonden wij natuurlijk niet leuk, want we zijn je graag van dienst. En dat vonden de kandidaat cursisten evenmin leuk, want wachten is niet fijn. En te lang wachten is geen reclame, toch?

Kortom: De vraag werd almaar groter dan dat wij nog aan cursussen konden aanbieden.  

 

Veranderende tijden 1: Maar dat is niet alles want vanaf maart 2020 kwam daar de coronapandemie nog eens bovenop! En daarom moest Kookschool Castricum (verdeeld over een tweetal lockdowns) voor acht maanden sluiten. En we kwamen al zoveel tijd te kort! Onze topcursussen (Koken op Koksniveau en Zelfstandig Koken op Chefsniveau) werden daardoor voor lange tijd onderbroken. Kookshops en maandcursussen moesten geheel worden uitgesteld. Dus onze lange wachtlijsten veranderden in afwachtlijsten.

We zijn natuurlijk enorm trots dat Kookschool Castricum zo gewild is maar de keerzijde daarvan was wel dat we al vanaf 2019 niet meer optimaal aan de vraag konden voldoen. En die vermaledijde lockdowns hebben dat toen definitief onmogelijk gemaakt. 

Maar er was nog iets waarmee wij worstelden . . . En dat was dat we enorm druk bezocht werden en dat de meeste cursisten vanuit de regio kwamen (weliswaar ook van elders zoals bijvoorbeeld: van Texel, Rotterdam, Breda, Arnhem en zelfs uit Groningen) maar dat we heel vaak veel vragen kregen vanuit de overige delen van Nederland of we daar misschien ook een Kookschool hadden (of wilden beginnen).  Maar nee, we zaten slechts in Castricum en we hebben dus in de loop der jaren heel veel mensen moeten teleurstellen. En mensen teleurstellen is nou net niet wat een succesvolle onderneming als Kookschool Castricum wil. Integendeel!

Veranderende tijden 2:  HET KLIMAAT EN DE UITSTOOT

Toen wij in 2011 van start gingen met Kookschool Castricum, dacht je daar nog helemaal niet over na maar de afgelopen paar jaar wordt het voor een onderneming toch wel iets om wél bij stil te staan. Kan het zo nog wel langer doorgaan? Wat kunnen wij doen voor het klimaat?

Onze overweging:  De topcursussen Koken op Koksniveau en de vervolgopleiding Zelfstandig Koken op Chefsniveau duren beiden 22 weken. Er waren wekelijks 9 cursisten per cursus en er waren 9 cursussen per week, oftewel wekelijks 81 personen die ieder 22 keer Kookschool Castricum kwamen bezoeken. En dat betekende dus 1782 reizen heen en 1782 reizen terug, in totaal 3564 reizen. En dat dan ook nog eens het hele jaar door (op de schoolvakanties na) dan komen we uit op ca. 8000 reizen per jaar (en dan hebben we het nog niet eens over de maandcursussen en de kookshops). Zou dat nou niet anders kunnen? 

Veranderende tijden 3: OORLOG, INFLATIE EN ENERGIELASTEN

Nadat wij einde 2021 op basis van al het bovenstaande al hadden besloten dat we het roer om moesten gaan gooien, dat besluit stond al vast, ontstond in februari 2022 de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne met voor Nederland slechts het bijeffect van een torenhoge inflatie en enorme energielasten. Wij vertellen je hiermee natuurlijk niets nieuws maar bekijk het voor één keer eens vanuit een Kookschool. De inkoopkosten en met name de energielasten zouden leiden (zeg maar lijden) tot bijzonder forse cursusprijzen. En dat willen wij evenmin. Ons besluit om tot een andere werkwijze over te gaan werd door die rotoorlog extra bevestigd.

 

RESUMÉ: KOOKSCHOOL CASTRICUM WIL VOORTAAN:

  • geen wachtlijsten meer, maar je direct optimaal van dienst zijn

  • geen onderbrekingen meer door pandemieën en/of ziektes van cursisten
  • geen belasting meer veroorzaken voor het klimaat
  • veel voordeliger zijn dan ooit mogelijk was
  • dus: jou veel reistijd besparen
  • dus: jou veel geld besparen
  • dus: jou géén lessen laten missen door bijvoorbeeld ziekte
  • dus: jou de lestijden laten bepalen
  • dus: jou een langere cursustijd bieden en nog veel meer. . .

 

“MAAR BESTE KOOKSCHOOL CASTRICUM, KAN LESGEVEN EIGENLIJK NOG WEL BETER?”  “NOG MODERNER?” “NOG INTENSIEVER?” “NOG DUIDELIJKER?” “NOG LEKKERDER, NOG LEUKER & NOG LEERZAAMER?”

JA DAT KAN!!! EN ZELFS VEEL VOORDELIGER!!! lees snel verder

Je wordt blij van Kookschool Castricum

Sinds Karel de Grote gaan we al naar school en dat systeem is eigenlijk niet veel veranderd. Naar school gaan, les geven, uitleg, aantekeningen, naar huis, huiswerk en na verloop van tijd een eindproef voor diploma of certificaat. Maar we leven thans in een technische tijd met geweldige digitale mogelijkheden. Dus ook voor praktijkscholen zoals Kookschool Castricum is er veel winst te behalen op gebied van verbeterde educatie.

EN DAT GAAN WIJ DOEN! EN WAT GAAN WIJ DAN ALLEMAAL DOEN?

KLIK <<< HIER >>> OM DAT NU ALLEMAAL TE WETEN TE KOMEN (LET OP: Deze link is nog onder constructie en wordt z.s.m. geactiveerd)